Senaste Nytt

Här är det tänkt att det skall skrivas om lite av varje som har hänt,

både på tävlingar och om lite annat.


START

 

 

 

2016-04-16

Har gjort en liten film på min Turbo racer som såldes upp till Gällivare .
Deras första riktiga körning på is/snö tävling som kördes i helgen här den 16 Aprill i Tjautjas, och för att vara första gången på det is/snö så gick det fruktansvärt bra , bästa tid 6.34s på 201m och bästa topp speed på nästan 200 km/h .

Kul att få se den på snö och hur den går
Mer testing så kommer den lätt gå under 6 sekunder , Grattis grabbar .
Tack till filmaren Christian Hörning också som låter mig använda materialet .

 

 

2016-03-29

Reviderat Till Salu sidan , det försvinner mer och mer och tyvärr inte hunnit ta bort och fixat ,tagit bort Jaws piporna och några annat , men måste gå igenom Helix och fjäder sortimentet då det sålts undan lite där oxå .

 

 

 

 

2016-03-10

Nytt år sedan sist , tiden går fort , men jag har haft det rätt lugnt och skönt utan racingen och allt runtomkring den , men haft en del pyssel i garaget och annat , kommer upp en liten kul sak senare för tändning till RX1 & Apex motorer .

Har gjort en liten film från sista tävlingen på Sundsvall Raceway 2015-08-30 , lite match race mot en Pro Stocker 1000cc , inte rättvist , och det var inte det som var meningen , utan att vi skulle få köra och testa så mycket som möjligt .

Kommer sakna den här racingen och adrenalin kicken man fått utav den och allt runtomkring , ny bekantskaper och mycket annat , kommer inte sakna  skoter dragracing folket , där det bara snackas o snackas , käns fruktansvärt tråkigt att varit ute på banan i princip ensam sedan 2012 och många sagt kommer nästa år , näst år , nästa år ,, då är man inte speciellt engagerad och intreserad .

Eller så har jag varit över engagerad och satsat Allt som gått , men för min egen skull och för att jag älskat det .

Hur som helst så var Turbo Racern det fränaste jag kört och det bästa bygget jag gjort , helt odramatisk i 263 km/h och känna sig trygg, det är underbart , skulle Alldrig tänka mig att köra något med mindre effekt efter den , då det matar på hela vägen till mål .

Så snöskoter dragracing tävlandet lägger jag ner , har andra saker på G som jag skall ha roligt med , och känner jag mig själv kommer det att spåra ur med det oxå , Mer effekt , Turbo etc *s* .

Cia

 

 

 

2015-12-02

Turbo Racern är Såld , ja så är det och det finns många orsaker till det som jag inte skall fördjupa mig i llt för mycket , känns tråkigt , men livet har många vägar och i bland kan man inte förutspå vilken man tar .

Jag har i alla fall gett 200% och mer i denna sport och alltid tittat Framåt , från 2012 så har det varit ensamt på asfalts banorna , många tittar bakåt och säger det var bättre för och lägger ut foton på gamla race , sitter bakom tangentbordet och snackar skit etc etc , mitt mål har varit att titta framåt , utveckla , promota och försöka få andra till detta se att det går på asfalts racingen, mitt hjärta kommer alltid slå för skoter racing , och jag kommer fortsätta att konstruera och göra något kul då andan faller in , men ut banan igen är tveksamt , med alla lovord man hört från många att nästa år , nästa år bla bla bla men ingen dyker upp , nääää  är man inte mer seriös och vill satsa , då lägger jag min energi och lust på annat .

Det var en känga till en del och man får ta åt sig om man vill *s* ....

Jag Lyck önskar den nya ägaren och hoppas dom får till det och får ånga roliga race och att injustering och allt går bra , det tar säkert lite tid och man blir inte snabb på engång , det växer fram .

Så nu tar vi ett brake , i lugn och ro , landar på jorden innan vi hittar på något nytt , kommer bli välbehövligt och skönt .

Ciao

 

 

 

2015-11-28

Efter tävlingen i Kjula i slutet på September 25 och skadorna vi fick på svänghjulet och lite annat där inne !  , så har vi kämpat hårt med reparation och felsökning , väntat på delar som beställts och delar som inte har kommit !! . i bland tar det väldigt lång tid på grund av saker man inte kan påverka själv , jäkligt enerverande !
Har gått igenom motorn , bytt lager på vevaxeln , etc etc , men det var en del fel som inte var så lätta att lösa .
Men nu har vi fått till det , motorn går fint och utan någon Error .

Ciao

 

 

 

2015-10-04

Motorn är på platts igen , lyfte ur den och kollade igenom den , nytt oljefilter och check , så den sitter åter på platts och det mesta är återmonterat  , inväntar ett svänghjul så kan vi montera tillbaks resten , och göra en upp start .

Får se årets säsong som bra , det har gått förvånansvärt bra och tiderna har krypit nedåt fortare än jag trott , vi har råkat ut för en del saker och en hel del problem eller saker som inte varit så självklara , men vi har fyllt kunskaps banken med mycket information och kunskap som man bara kan få genom testing och en del misstag , det återstår mycket tid och tuning för att få ut mer , effekt är en sak , och man kör inte fort med bara effekt , men det underlättar , sen gåler det att alla parrametrar samspelar , variatorer , boggi , launch setting etc etc , att säga  höja ladd trycket och tro det går fortare , då har man lite kunskap .

Vi hade trott på en 7 då vi körde 8,19 , men vi fick inte allt att funka i hop detta år , men vi vet att en maskin med effekten vi kört lätt klarar en 7a då allt fungerar i hop .

Det roligaste utav allt är ändå att man byggt allt själv , att kombinationen utav allt fungerat så fruktansvärt bra , ett chassi som överträffat allt jag kört , stabilitetet och odramatiskt , i alla situationer , och köra 263 km/h och känna sig trygg och en maskin som går stabilt ,, finns inte ord för den känslan .

Framtiden återkommer jag med .

 

Ciao

 

 

2015-09-27

En vecka nu efter sista tävlingen i Kjula (Eskilstuna) , gick inte alls som tänkte , vart en repa med en motor som stannade en bit före mål linjen , surt , gick inte runt , så det var bara att packa ihop och åka hem på Lördag eftm . Annars var det ett trevligt ställe , uppskattat att det var en skoter där , många som kom fram och funderade och pratade , så det var kul , dom upp skattar sånt här i Södra Sverige .

Har i alla fall börjat plocka utav motorn delar , intercoolern , turbon , fuel rails etc etc , så det är klart nu att lyfta ur motorn ur chassit så skall vi kolla över den.

Det är i svänghjuls sidan det blivit tok , triggern är skadad och det var hur mycket koppar tråd som helst , magnetkåpan är sprucken , menvevaxeln går runt lätt och fint , förhoppnings vis och så som det ser ut så vart det bara det , bara och bara , behöver ett nytt svänghjul , trigger krans , trigger , men det löser sig .

Så bara jag får delarna från US så är det nog snart klart och tillbaks igen ..

Ciao

 

 

 

 

2015-09-17

Vi har fixat och grejat och är förberedd för säsongens sista tävling/test för oss , det bär av till Kjula nere i Eskilstuna 18-20 Sept , kanske inte den bästa banan för oss då det inte är en permanent bana , tror vi kommer få problem med fästet , men vi kan ta med oss mer data och erfarenhet ändå , och vi tar det som det är , det blir kul att besöka en ny bana vi aldrig varit på och den är känd för ett stort trevligt arrangemang , så det blir nog en trevlig och kul avslut på säsongen .

Cioa

 

 

 

 

 

2015-08-30

Då var race helgen över , vart en härlig varm Söndag .
Körde 3 gånger idag , vi låg på ungefär samma tider hela tiden och gjodre en del ändringar i variatorn .Vart inget person bästa men vi tangerade det .
Men för första gången nere på 1,2s på 60"
Men vi har mer data , vi har fortfarande lite små problem , vi ändrade ladd trycket lite , men det går inte fortare för det om inte allt annat fungerar , men vi skall göra en del saker och se om vi hinner med en svängtill den här hösten .
Annars har det varit en bra helg , med mer lärdom och data , hadde det varit lätt med racing hade alla varit snabba
#1 ... ET-8,31 ---- 60" 1,47s     Speed 256km/h
#2.... ET-8,19 ---- 60" 1,30s     Speed 251km/h
#3.... ET8,23 ----- 60" 1.29s     Speed 252km/h

 

 

 

2015-08-23

Var ett tag sedan det gjordes en upp datering , men Turbo Racern är klar för race till den 28-30Aug , vart en del jobb med att fixa och ändra om kablarna för vevaxelgivaren och fixa skydds skärm på dom , bytt kontakter och lite annat .Har gått igenom variatorerna , gjort ren dom och en allmän översyn , viktat på lite mer , ändrat lite i ECUn , så vi är förberedd och klar , och hoppas att allt funkar så kanske vi kan göra ett personbästa .

 Detta år 2015, är det 20-årsjubileum för mig med skoter dragracing.

Började med en enkel snö drag race tävling 1995 i en standardklass med min Wildcat MC från 1993 och placerade mig som 3a och fick min första Pokal , och det har blivit några stycken utav dem.

Detta var början av min brinnande intresse för dragracing på snö och gräs, standard 600 -800-1000 , Imp Stock och Pro Stock och det har i princip bara blivit värre och värre med åren, under 2005 körde jag min första asfalt race med min Pro Stock och har sedan dess bara kört asfalt.

Började ett nytt bygge September 2011 en 4-takt med turbo som jag byggde helt och hållet själv , vart premiär 2014 .

20 år, tiden går fort, och jag är glad för vad racing har gett mig och glad för att familjen ställt upp för mig och hjälpte mig.

2015 ..28-30 augusti kanske blir årets sista tävling här hemma på  Sundsvall Raceway

Ser ut som det kanske  kommer att bli min sista skoter Dragracing Tävling också.

Livet går vidare.

 

Ciao

 

 

 

 

2015-07-17

När vi hade Trigger error i ECU loggen , så försöker vi göra en lösning för det , gör en extra skydds skärm för vevaxel och kamaxel trigger kablarna , samt skydds skärm för kabeln ända in till svänghjuls spolen , så dom kommer vara ordentligt avskärmad för störningar .

Arbetar även med en till svänghjulskåpa där vi skall montera en annan typ av trigger , har svetsat och fixat så det skall maskin bearbetas nu bara så är den klar, får se när den blir klar , så har jag ett till alternativ .

Så vi hoppas snart bli färdig och få testa på banan igen .

Ciao

 

 

 

2015-07-06

Sundsvall Raceway 3-5 Juli

Då är race helgen över , en fruktansvärd Varm Fredag , en Orkanblåsig Lördag , en kall halvblåsig Söndag , alla väderslag på 3 dagar , men vi klarade oss från regn .

Har gått bra trotts allt , justeringarna i boggin gav resultat och väldigt bra på Lördag då vädret och temperaturen var riktigt bra , bästa 60" vart 1.31 ,,, så bra har jag inte kört med Pro Stockern ens , så vi höll oss runt 1,34-1,4o i 60" hela tiden sen , vart någon sämre oxå på 1.5-1,6 .

Men vi hade andra problem så att justera för fästet vart en sekundär sak , vi missar ute på banan , tändnings störning är vad vi tror , tappar varv och ladd , precis som man klipper av tändningen , men vi skall jobba hårt för att lösa det .

Tidsmässigt gick det riktigt bra , öppnade på 8,8 på Fredag vilket var bra trotts 60" på 1,5s och topp speed på 251km/h ,  vart bara 2 repor då , en vid 13 tiden och den andra kl 20 ! , lång väntan .

Lördag var det riktigt bra väder trotts blåst , hade justerat boggin lite till och satte en 60" på 1,38 och 8,69s ---252kmH , 2 repan sög det i riktigt bra , 60" på 1.31 och 8.60--252km/h ,,, 3e och sista repan  vart den bästa ,,, trotts liiiiite sämre 60" på 1.38 och 8.19---261km/h ,,, person bästa och riktigt bra trotts att den bryter av 2 gånger ute på banan .

Söndagen vart det liiiiite kallare , men höll en konstant bra 60" på 1,35och slut tid på 8,30 -8,39 och sista då det spann mycket 8.65 .

 

Så vi är mycket nöjda med vart vi är i dax läget , trotts att den klipper ute på banan , gått fortare att få till det än jag kunnat tro , med tanke på att vi kört nu totalt 16 gånger och utav dom 5 har varit riktigt dålig , så tycker jag själv att vi gjort det bra och vara där vi är ,, effekt är en sak , man kör inte fort och låga tider ET med bara effekt , det krävs mycket justering i variatorer men framför allt boggi och chassit , att bara vrida upp Ladd tryck och tro det går fortare , dream on ! .

 

Så det har varit en kanon helg , jag får hjälp utav familjen , vänner som kommer och hjälper mig på banan och bollar ideer , Roger från Motornord tar sig tid på banan , Tommy J från Junggrens Motorteknik tar sig tid , så jag är tacksam för alla som finns runtomkring mig , Terrängmaskiner som fixar och ordnar med grejor och allt möjligt .finns många fler oxå .

Vi hoppas nu att lösa problemet och komma ut på banan så fort som möjligt , är ju tyvärr endast där man kan testa oxå .

Men vi återkommer .

Skall försöka få till Foto programmet så jag kan ladda upp lite foton , strular lite efter dator byte ..men det kommer i fotogalleriet så fort det fungerar .

Ciao

 

 

 

2015-06-27

Har hunnit med lite i garaget med turbo racern mitt upp i allt annat ! , har suttit och jämfört loggar och data från ECUn , gjort lite små ändringar som vi hoppas skall ge resultat , även gått igenom variatorerna och ändrat lite där också , inga stora ingrepp , lite små justeringar bara .

Har ändrat lite i boggin oxå med stötdämparna , hoppas det funkar som jag tänkt , men till helgens race bör vi ha bättre grepp , så vi håller tummarna för att sänka tiden och öka speeden lite mer .

Ciao

 

 

 

2015-06-01

Har kikat och försökt planerat lite hur jag kan köra i sommar .
Saknas inte tillfällen iallafall
så jag hoppas allt faller på plats som jag vill , då är dom här datumen preliminärt bokade .
Kan bli någon fler eller mindre

13-14 June /// Inställt !!
3-5 Juli
8-9 Augusti
28-30 August
5-6 September eller 19-20 September

Ciao

 

 

 

2015-05-09

Säsongen första test , lite för kallt för att vara optimalt för en skoter med dåligt fäste . bara 8 grader varmt (Kallt ) , blåste och var ruggigt , men det vart soligt och liiiite varmare mot 12-13 tiden , men dåligt med värme i banan
Så det var dåligt fäste , dålig 60" foot , men vi fick in lite mer data från ECUn som är värdefullt , visade sig att den nya wastegaten gav mer ladd vid samma värde som tidigare med den gamla wastegaten som var inställt i ECUn , men nu vet vi hur vi ligger till .
Har fortfarande lite små problem , men vi skall försöka hitta en lösning på det
Vart inga bra tider , men topp farten finns där , nästan skrämmande hur härlig det drar på , 250km/h går rätt fort faktiskt
Men den går så otroligt fint , rakt som en pil även fast det spinner .

Nästa test , så hoppas vi på sol värme och bättre fäste

Ciao

 

 

 

2015-05-01

Det rullar på här , men kanske inte i den fart jag normalt brukar ha , har sina orsaker .
Men Pro Stock motorn är såld , Lectron förgasarna , och några andra delar , så det mesta i Pro Stockern är såld , är nog bra så man inte skulle fått  någon tokig ide att bygga något nytt runt den motorn och alla delar

Har gjort en sista justering och små ändringar i ECUn på Turbo racern inför Test and Tune , samt några mindre ändringar i variatorerna , blir mer ute på banan då får in lite mer data

Så nu hoppas vi på värme och sol till nästa helg så återkommer jag med lite mer info och foton ifrån det .

Ciao

 

 

 

 

2015-04-20

Då är vi anmälda till Test and Tune på Sundsvall Raceway 9-10 Maj , blir kul att få testa lite och få mer data på skotern via ECUn , vill ha så mycket data som möjligt nu så vi kan börja sortera och se hur och vad vi skall finjustera mm , samt sakta höja ladd trycket mer och mer , samt att vi får lasta på vikterna i variatorn mer o mer därefter , så förhoppnings vis får vi några bra rundor och har mer på fötterna .

 

 

 

2015-03-23

Nu har vi gjort det sista inför säsongen 2015 .

Ny Tial wastegate och bov är installerad , så allt på hela skotern är i tipp topp och nytt , vart väl lite bling bling faktor på dom oxå , men nu vet jag att jag har allt nytt och skall fungera till 100% , så vi ser fram mot sommaren , förhoppnings vis körs det en Test and Tune på Sundsvall Raceway i Maj , då åker vi dit och gör en för test , men vi återkommer med datum då jag vet mer .

Ciao

 

 

2015-03-16

Har inte gått med så hög hastighet den senaste tiden , men läget är under kontroll , har programmerat in sensorn på sekundär axeln i ECUn , så nu kan vi få ut en logg med kurva på varvtalet på den .

Har sålt Pro Stockern som rullande chassi , men har kvar motorn , tändning och allt runtomkring det , Till Salu .

Har fått hem det sista utav det jag tänkt upp datera , en ny Tial MVR 44 och en Tial Q VTA BOV , så efter dom är utbytta så är allt klart inför säsongen 2015 , så vi väntar bara på att få göra en första Test som kan bli redan i Maj , återkommer med ett säkrare datum då det är spikat .

 

 

2015-02-10

Har under alla andra pågående projekt plockat ner Pro Stockern  , så det har varit fullt up här , motorn är ju lös sedan tidigare , men all el ,tändning MSD boxen , rubbet , bränslesystemet , vatten pump , varvräknare , Digatron mm är borta , så det är ett rullande chassi nu .

Så den är klar för ett nytt liv med en annan racer , lite vemodigt då man lagt ner många timmar på det , samt många timmar och roliga stunder på banan oxå , men det här ett ett steg i en ny fas för mig eller hur man skall säga , då deltagarna droppat av i klassen Pro Stock , och dom få som vart kvar inte kommit ut , som vanligt att säga för många , Nästa År , Nästa År och Nästa År Hrm !!  och ingen dyker upp  , så ser jag inget alternativ att ha den kvar och köra den själv och  Turbon  samtidigt ensam på tävlingar , även om det vart kul , så nu kommer all Tid och $ läggas på Turbo Racern .

Vi får se vad vi gör med delarna vi har kvar , om det skall säljas eller bli något annat kul om man får någon lucka över , kanske ett nytt projekt *S* .

Men det kan dröja ett tag , har en hel del som finns i garaget som skall ordnas upp , bland annat 2 st Arctic Trippel motorer som skall renoveras upp och lite annat .

 

Ciao

 

 

 

 

2015-02-08

Gjorde klar Kevelar förstärknngen i helgen här , var bara lamineringen kvar så det gick bra , skall härda ett tag nu , ser bra ut och kommer nog fylla sin funktion , så nu är uppdateringen utav dynan klar , skall jag börja med att montera ,dra kabel och se om vi kan lägga in givaren i ECUn som jag vill att den skall fungera , så det rullar på som vanligt , håller på lite med Pro Stockern oxå , kommer ett besked om den snart .

Ciao

 

 

 

2015-02-07

Ett litet livstecken här , det är alltid något på gång , vissa saker går det lite tyngre med , fått hem dynan från Hanngrens , vart ett kanon jobb igen utav dom , så nu är den biten klar , jag sitter lite längre bak och har en mjuk fin dyna ,  har  påbörjat del 2 på glasfiber dynan . Kevelar förstärkningen inunder den , blir 3 lager kevelar som skall skydda mig liiiiite , OM , det skulle bli ett turbo haveri vill jag inte ha delar som snurrar i 200 000rpm i skrevet och bröskorgen , så det kommer bli bra .

Strulade ju till sig med givare , men jag skall montera en på sekundär axeln i alla fall , skall beställa en till wastegate och blow off walve oxå till Turbon , reserv , efter det är den redo för sommaren , kan bli något mer uppdate oxå tills dess .

Ligger lite foton i fotogalleriet , där jag lägger upp lite små jobb och sådan nu , då själva projektet Turbo Racer är klart , så hamnar det mesta i galleriet utav fotona . om jag inte gör ett nytt projekt , man vet aldrig :)

Ciao

 

 

2015-01-20

Fick hem en låda med lite prylar från US i dag , en hel del reservdelar till Micro Belmont variatorn , bra att ha , men kan även sälja om det är någon som behöver , vart lite annat godis i lådan oxå .

ZRT 1000 är nu mer ZRT 800 och allt ser bra ut , har inte plockat  ihop pro stock motorn ännu , lite beslutsamhets ångest hur jag skall göra , men det är ju ingen panik , arbetet är kvar på toppen till turbon , skall slipas mer på den , lite rörigt med allt som skall göras och ske just nu , men det stabiliserar sig nog .

 

Ciao

 

 

2015-01-05

Har haft en lång härlig Jul semester , men vi har fått lite gjort ändå .
Pro Stock motor blocket är hopmonterad , nya bultar för topplocket , nya packningar mm mm .
Inväntar ett par packningar från US , så skall vi montera ihop resten och vara klar för start med Pro Stockern .
Har inte bestämt mig än , men tänkte ju göra något mer åt Pro Stoker motorn och värmeavledning , men det kommer mer om det om jag bestämmer mig

Har fått 1 utav två sensorer + en kabel från beställningen 27 Nov2014 till Turbon ,så det går trögt med leveransen därifrån ! .
Blir lite upp datering på Turbon med lite nya delar , så tar jag dem beg som reserv.
Men läget är under kontroll .

Ciao

 

 

2014-12-20

Har en gästarbetare som upp tar garaget för mig ett tag hmmm , men lite har det blivit gjort i alla fall , som Alltid , fick hem en splitter ny cylinder till min ZRT 800 , så den skall monteras och 1000cc kittet bort , skall bli en orginal zrt 800 nu .

Håller på med reserv toppen till turbon oxå , som jag slipat ur skador och skrot ur förbrännings rummet , lagt i med svets och börjat slipa ur , så den börjar återta sin form igen , så snart det är klart skall det fräsas i nya ventilsäten , dit med nya större ventiler , sen skall den portas , har lagt upp några foton på det jobbet  .

Har jag tur så skickas min låda från US innan Jul , så då är den här efter Nyår då med en hel del roliga saker , tids schemat sprack lite , men inte så farligt .

Har inte fått dom rest noterade givarna än , så det står still med det också , men det rullar på som vanligt .

 

Ciao

 

 

2014-12-12

Har fått tag i ett par Jaws pipor , så jag har lite mer än dom som skall skickas , så jag får väl en låda efter Jul med kuliga saker , beställde givare till Turbon , men fick bara en kabel ! , båda givarna var restnoterad hmmm .

Men jag har att göra , har svetsat igen lite skador på reservdels toppen till turbon , skall slipa till det sen lämna in den för nya ventilsäten , sen skall det bearbetas o fixas med den :)

Köpt en ny cylinder till zrt 800an oxå , så den skall göras om från 1000cc till 800cc , så vi har lite kul på gång , men vi tar det liiiiiiite lugnare nu .

Gjort en ny liten film från premiären , inte så lång så folk blir less .

Ciao

 

 

 

2014-11-29

Det fixas och grejas på i garaget , har en beställning jag inväntar ,, en hel del saker från US , vill försöka göra en box utav allt , så jag letar efter ett par pipor också för ett liiitet projekt jag tänkt göra ,så bara jag fått tag i allt skickas det ,  då får jag hem några saker så jag kan börja plocka ihop pro stock motorn oxå .

 

Har gjort en film från premiären med Turbo Racern också från Aug

Okej , jag vet att det vart en lång film , men beslutade att göra så i stället för flera små med bara klipp från körningen , nu är det med från depån och visar i princip livet en heldag på en race tävling
Är glad för min familj som hjälper mig och står bakom detta .
Så sitt ner en stund, slappna och njut lite av snöskoter racing på asfalt  , A family business .

PS: Håll koll efter nya numret av Tidningen Snowrider som kommer den 9 Dec

Ciao

 

2014-11-22

Fick tillbaka cylindrarna från nicasilning för ett tag sedan , så dom är fina , vevaxeln är riktad och klar , nya kolvar är hemma , inväntar ett set nya packningar från Price Performance.
Nya o-ringar , tätningar , nya topplocks bultar .
Kommer prova en sak med kolvarna som kommer visas senare då det är klart , så det är inte långt borta att montera i hop Pro Stock motorn igen så det är under kontroll .
Tar det lite lugnare i garaget just nu ,men det är alltid lite saker att göra .
Har inte bestämt mig riktigt ännu vilka givare jag skall köpa till Turbo racern , men det kommer en uppdatering på det då jag köpt och monterat dom.

Ciao

 

 

 

 

2014-11-01

Har hänt en hel del sen senaste uppdateringen här , dynan är klar och lackad , turbo racern stod hos Terrängmaskiner för beskådning under Skoterns dag den 25-26 Okt , vart en upp start båda eftermiddagarna , som uppskattades av dom besökare som hängivet stannat kvar .

Skall lämna in dynan till hangrens och se om vi kan fixa till den sydda delen lite så den passar bättre då jag gjorde om själva glasfiber dynan , väntar fortfarande på lite delar för att montera ihop pro stocker motorn , skall beställa några saker till den från US oxå .

Sen skall vi bara göra lite små fix med Turbo racern , har en del annat på gång också inför nästa säsong .

Ciao

 

 

 

2014-01-05

Arbetar på i garaget , fast i lite lugnare takt , har plockat ur motorn ur Pro Stockern , vart lite jobb där , en kolv var alldeles förstörd , har gått för snålt på bränsle , så det blir byta alla 3 då den är i sär plockat , vevaxeln hade blivit krokig, slog nästan  krokig 0,02 , så den har jag lämnat in på riktning , 2 cylindrar är packad och skall skickas i väg på om nikasilning så allt blir tipp topp , skall väl inte ta allt för lång tid att få till motorn , tar väl 3-4 veckor med cylindrarna .

Gnetar på med dynan , så där har jag gjort en form , gjutit av den för att få en slutgiltig form att gjuta i , så den delen vart riktigt bra , har gjutit fast den på dynan och slipat och spacklat , vart riktigt bra , men är en del jobb kvar på den , så nu sitter jag 70 mm längre bak och stödet har blivit 70mm högre också .

Så lite mer timmar på den så kan den lämnas in på lackering , skall beställa lite mer givare/sensorer , fins en del mer saker jag vill logga på Turbo racern , så det står på tur då sätet är klart , har plockat lös alla 4 variatorer och demonterat fjädrarna ur dom , så dom inte ligger belastad då man inte skall köra på ett bra tag nu .

Så det rullar på , har lagt in lite foton i Fotogalleriet .

Ciao

 

 

 

2014-08-24

En liten film till har vi lagt upp , det kommer någon till också, men den skall viss redigeras mm utav film killarna som gjorde den på banan , kommer bli spännande att få se den .
Säsongen är i princip över här , det är inte mer än 5-10 Celsius på nätterna , på dagarna inte mer än runt 16 Celcius , grått och tråkigt .
Så det blir ingen mer körning i år med Turbon , Pro Stocker motorn skall demonteras och lagas så den är start klar till nästa säsong .

På Turbo Racern  skall vi göra lite ändringar på en del saker , sätet skall modifieras lite , skall komplettera med några fler sensorer så vi får lite mer data i loggen .

Så vi har lite små saker att göra under vintern här , men vi har fått testa Turbon nu , allt fungerar över förväntan .
Så nu återstår Mycket körning , testande och justering , så skall vi nog börja åka lite fortare nästa år .

Men vi finns här och det kommer mer upp dateringar , det tar inte slut här .

Ciao

 

 

2014-08-17

En liten slut summering av helgen .
Vart en kall morgon , överhängande regn, så bilarna hade dålig fäste , ingen värme i luften så det var dåliga förutsättningar jämför med Lördagens kanon fäste ,,men  sedan kom regnet och tävlingen ställdes in .

Men jag är fruktansvärt nöjd med helgen , även om Pro Stockern fick ett kolvhaveri , men den kommer bli klar för nästa säsong .

Vart totalt 6 svängar med Turbon , 3 utav dom hade vi lite små problem , men det är väl alltid inkörnings problem med allt som är nytt , speciellt med ett sådant här projekt , , men den sista satt bra kl 19 på Lördag kväll .
Det kommer behövas mycket testning innan vi får allt att fungera i hop , turbo trycket , launch , variator inställningar  , boggi inställning  etc etc .
Men allt tar sin tid , jag är så nöjd att allt fungerade så bra , och så fort , maskinen går rakt som ett skott , stabilt och fint . vinglar inget utan känns hel bra .

Men det känns att det börjar gå fort då man närmar sig 250km/h , så en ny hjälm står på in köps listan med bättre ljud dämpning och tätare , vart en sån jäkla turbelens och vind brus så det gjorde nästan on i öronen fastän man har hörselproppar
Får se om vi hinner med någon fler testhelg innan vintern , men vi är laddade och ser fram mot nästa sommar ..

Om inte annat så har jag alltid något på G i garaget *S* ..

Ciao

 

 

 

2014-08-12

Lite tätt med uppdateringar just nu , men skotrarna är så race klara dom kan bli , vart en liten uppdatering som inte hans med då jag inte fått det ! ,, men det går bra ändå , har gjort en provisorisk lösning på det hela , skall bort i 2 dagar nu på jobb , så det blir bara att komma hem på Torsdag efm/kväll , packa och lasta vagnen och åka upp på banan och ställa inför Fredag Lördag och Söndag .

Så det är spännande , lite pirrigt nervöst blandat med förtjusning , men det är nedräkning nu , 3 dagar kvar , så skall det äntligen få testas och hoppas allt går bra .

Kommer mer info till helgen här , annars finns vi upp daterade på Facebooksidan .

Ciao

 

 

2014-08-09

Står inte helt still trotts värme , i Måndags var jag in till Motornord med Turbon för lite slutjustering av Launch funktionen och lite bättre gas svar , Roger kan verkligen sin sak , utan och innan far han omkring i Links systemet som han vore född i en ECU *S* , han kan det nog i sömnen , bara tummen upp för hans kunskap där .

Så vi fick till ett så bra gas svar det går att få i en lågkompad turbo motor , Launchen Levererar lad tryck som faaaaan . så nu funkar allt som det skall i motorstyret och dess funktioner jag har där , och Tackar Roger på Motornord för hjälp och suport jag haft och fått under mitt projekt med Links styrsystem mm .

Har fått hem lite mer primär fjädrar , bra att ha grejor , lite mer värmeskydd , en rör strumpa utav värmeskydd som jag trätt över olje returslangen som ligger nära ut blåset , så nu är det mer skyddat , fick ett ark på 600x600 som jag skall sätta fast under dynan där turbon ligger nära som extra värme skydd .

Inväntar lite en lev som kommer i veckan här som blir det sista innan testet , skall göra en kompletterande förstärkning utav dynan med Armid .

 

Så ligger det till .

Ciao

 

 

 

 

2014-07-27

Värme värme värme , semester vädret är bra , men det blir liiiiiite gjort i garaget , men det har fixat och grejats på , har fått till Launch inställningen och laddtrycket kommer , men det kan nog kanske behövas justeras lite mer , vi får ta en logg fil och se hur det ser ut då vi testar på en bana , har även lite mer variator justering kvar på den , så det kommer nog behövas en hel del testrundor innan det släpper och vi får till allt .

Försöker få i hop en del reservdelar/tillbehör som kan behöva bytas , eller om man skall justera och ändra något , så det är en hel del att tänka på nu innan vi tar ut den på en bana .

Fick hem lite saker för bränslesystemet till Pro Stockern också , så nu har jag bytt lite och kollat igenom förgasarna mm mm igen , så den skall vara race redy den med .

Så i Augusti tar jag med mig båda maskinerna på första bästa tävling jag kan åka , så har jag lite att göra , men nu lite mer semester innan dess .

Ciao

 

 

 

 

2014-07-15

Blir nästan för tät med upp dateringarna nu , men vi kör på , håller på att justera in Launch controllen , har fått till funktionen nu bland alla inställningar i ECU boxen , så det skall justeras mer så den bygger upp lite mer ladd tryck , lagt ut en liten film snutt på det , den skall justeras mer än vad som syns och hörs där .

Sen skall det justeras lite mer i ECUn , innan vi tar ut den på banan , gjort lite små ändringar och justerat in variator skyddet bättre oxå , men det är så gott som klart , så det är jäkligt nära att kunna lasta den o dra i väg .

Ciao

 

 

2014-07-13

Dyno körningen är klar och vi är mer än nöjd vart vi hamnade , motorn går så otroligt fint över hela varvtals registret , så nu är det lite små saker kvar , har gått igenom motorn och efterdragit och kollat bultar , muttrar mm .

Har linjerat in variatorerna , dom är redan färdig kallibrerad , återstår att justera Launch kontrollen och få den att funka bra och vid rätt varvtal , sen är det dax för att prova den på riktigt , lite pirrigt , spännande , men längtan har varit lång och stor .

Så det är nära nu :)

 

Ciao

 

 

 

2014-07-10

Bara en liten update med ett foto på Dyno papperet och effekt vid 2bars (30psi) ladd tryck , gav riktigt bra med effekt där .

 

2014-07-08

En liten uppdatering på hemsidan här , äntligen kan jag väl säga , så börjar det närma sig en race bana med Turbon , vi satte upp Turbon i broms bänken förra veckan och började köra i Måndags efm/kväll , och fortsatte i dag Tisdag efm/kväll , vi hade lite små bekymmer och saker som strulade , men allt löste sig till slut .

Vi fick effekt , den går så jäkla fint över hela registret från 800 rpm till 12 000 rpm , vi har kört mellan 20-25 pull skulle jag tro , justerat tändning , bränsle , kört igen och kollat om och om för att få det bra , från ladd på 0.7 bar till 2.0 bar , så jag är nöjd med det vi nått nu och skall börja där , sen kanske vi åker in till hösten igen och kör lite mer och kanske laddar mer för att se vart vi landar , ser ingen anledning just nu att ladda mer då allt är nytt och skall justeras in också .

Men nu är det bara plocka på variatorerna , justera in Launchen och se till att komma ut på en bana och testa ….

Ett stort Tack till Tommy på Junggrens Motor Teknik som bromsat skotern och stått ut med mitt tjat , samt Motornord som hjälpt och supportat mig med hjälp till Link Motorstyrningen och annat under byggets gång , Samt Terräng Maskiner som finns till hjälp och Stöd med Mycket och Allt Möjligt

 

Ciao

 

 

 

 

 

 

2014-06-28

Det är  Tävling  på hemmabanan Sättna i helgen, men kan tyvärr inte  köra när ingen av maskinerna är redo för race .

Turbon skall  Dyno köras till veckan om allt går väl.

 

Har några nya delar på väg från USA till bränslesystemet på Pro Stocker som kommer att lösa problemet jag har på den.  Hoppas jag ! .

Har ändrat lite i bränslesystemet också , svetsas i en ny retur  på fuel railen , flyttade bränsletrycksregulator.

Så jag sover inte, men det går inte riktigt som jag vill och önskar just nu med många saker, men det kanske  släpper och blir bättre snart, hoppas jag.

Har Pro Stocker till salu , med eller utan motor , men så länge jag har den kvar  kommer jag  att köra den ,  den kommer  att följa med turbon på tävlingsbanorna som  jag kommer att köras när allt är klart.

Jag se mer mer potential i Pro Stocker som jag vill se mer utav  , jag har fått till chassit och reaktion i det  just nu .

Så det känns kul att fortsätta med den också .

Vet tyvärr inte när allt är klart , men så fort Turbon är klar skall jag ut och köra , vilken bana och ort det blir får vi se , det som ligger närmast och bra till sattsar vi på .

 

Ciao

 

 

 

 

 

 

 

2014-06-11

Ja , då har vi fått igång Turbon igen ,, satt långt inne , men det var då start drevet och kopplingen för den skulle bytas som jag upptäckte att trigger kransen satt lös på svänghjulet !!! .

De tre svetsar som den satt fast med hadde spruckit och kransen snurrade fritt som det ville på svänghjulet , så klart ECUn fick knas då den skall räkna ut och sedan skicka gnista på rätt tidpunkt till 2-3-4ans cylindrar .

1ans cylinder visar ju okej givetvis då den har kamaxelgivaren ,, så det var ett långsökt fel , men nu fungerar starten som den skall och motorn går några $$$ och mycket tid , så nästa steg är att ta den till bromsbänken igen och göra den sista injusteringen av motorn , skall ställa in bränslet och tändningen lite mer på toppen .

Har även hafft lös stötdämarna ba k i boggin och bytt fjädrar till ett annat tryck , så jag har 2 setup att välja på , variatorererna är färdig kallibrerad och bara stoppa dit , så det kan gå framåt nu om jag kan få ha lite tur och slippa mer jäklelskap och kanske få göra en premiär tur snart :)  . ligger lite foton ute oxå .

Ciao

 

 

 

 

2014-06-08

Vart en kortvarig fortsatt felsökning på Turbon , start motorn vill helt plötsligt inte dra runt motorn !! , slutar allrid jävlas för mig :) , så bort med olje tanken , svänghjuls kåpan och kan konstatera att frikopplings anordningen för det stora start drevet på vevaxeln gått sönder , alltså bort med svänghjul och drev och beställa nytt .

Anledning är väll att den gått så fruktansvärt mycket på startmotorn efter allt strul och felsökning jag gjort för att köra runt motorn och testa .

Så det är nya saker på inkommande , så efter jag monterat de nya delarna kan jag fortsätta felsökningen , har sett ett liiiiiitet ljus i tunneln , mer än så säger jag inte förrän jag provat det , törs inte säga det för jag haft så många bakslag nu efter allt jag provat och kollat .

Har fixat lite med variatorerna också som jag fick hem  2 st sekundär , skall ställas i ordning med kam och fjäder så det är klart , nu behöver jag inte bekymra mig om den som en annan firma beställde åt mig i Februari 2013 som inte kommit än , får inte han fingrarna ur röven och skickar den snart så kommer jag hänga ut den personen på nätet så alla vet vilken oseriös person han är !! .

Men vi åter kommer .

 

Ciao

 

 

 

 

2014-05-31

Då skall vi ge en liten update här efter helgens Test and Tune .

Efter mycket regn vart det till slut en varm solig dag , rök , bränt gummi och racing anda , träffa lika sinnade bekanta och prata racing , bara det överväger allt även om det inte gick så bra .

 Banan var you inte race preppad ,inte så mycket gummi och trackbite då gatbilar kör , då kör dom väl sönder sina drivaxlar o knutar J .

Men jag fick till en bra 60” ändå , 1,38-1,39 ,, men sedan eft 180 föll den fån 9000rpm till 8000rpm , sedan upp till 9000 och ner till 8000och upp igen från 180 meter till 402 , kollade bränsletrycket , gav den mer bränsle mm mm , men fick inte till det .

Så jag har lite att lösa där också , men var nöjd att chassit och boggin funkar så jäkla bra , får jag till motorn nu så kan det gå riktigt bra efter några år med strul på Pro Stockern .

Men nu skall jag lägga all tid på Turbon och se om jag kan lösa det problemet först .

Så ligger det till , några foton i fotogalleriet också .

 

Ciao

 

 

 

 

 

2014-05-11

Arbetet fortsätter i garaget --.

Är många timmar , $$ och testning gjord på Turbo racern nu , men ingen lösning på det ännu !! .

Får den att starta i bland !!! , efter ett jäkla gnuggande , och då är den verkligen svår att hålla i liv , minsta ändring på gasen och den dör , i rätt läge låter och går den jätte fint ! .

Har kollat svänghjulet så det sitter rätt , Nr 1 kolv i topp och kamaxlarna i rätt läge  , den tänder på rätt antal grader enligt stroboskop lampan , har kollat alla ventiler , mätt ventil spel , kompressions proven är bra på alla cylindrar , gjort ett leak down test som är bra på alla cylindrar , 0 i läckage .

Nya tändspolar är provad , ny kamaxelgivare , ny vevaxelgivare .provat andra bränsle spridare . provat att ändra i bränsle mappen och en del andra inställningar i ECUn

Allt är så bra som det skall för att den skall starta och gå bra , men så fan att den gör ! .

Så nästa steg är att kolla up ECUn .

Gör det jag kan för att fixa problemet  och komma ut på banan i sommar .

 

Då Turbo racern inte vill som jag vill , så har jag kollat över Pro Stockern , förgasare , reeds , mm mm , kollat över variatorerna samt startat  upp den .

Så den är race klar för sommaren och det blir nog körning med den som det ser ut nu .

Fick ju hem lite mer saker i veckan här , nya tändspolar till Turbon för att utesluta om , 2 variatorer till turbon , fjädrar och reserv bussningar till variatorerna .

Så det har blivit lite variator mekande också .

 

Så det rullar på här .

Ciao

 

 

 

2014-04-19

Ja , vad skall man säga/skriva ! , efter ett x antal Dyno körningar från 1 bar stegvis upp till 2 för att hitta rätt med bränsle , tändning och allt så vart det inget kul avslut på det hela , något har hänt men kan inte sätt fingret på det ännu , kompen låg lika på alla cylindrar , en snabb överblick på kamaxlarna och lyftare såg ok ut visuellt ! , tändning står exakt mot kamaxel inställning , men den låter absolut inte bra och har ett konstigt ljud , så jag beslöt att plocka ner den från bänken och ta hem den .

Där står den nu sedan Fredag kväll , känns olustigt , tråkigt , så jävligt ledsamt så man vill inte gå ner och ta tag i saken ens .

Efter all tid , pengar man har lagt ner , sett till att ha och köpt det bästa för att eliminera problem , har aldrig varit så noggrann med en motor , mätt in alla lager , specifikt för varje hållare , ny lager över allt , nya ventiler , nya ventilfjädrar , vet inte hur mycket jag kostat på motorn , sen sett till och förberett inför Dyno körningen att inget skall strula .

Men man skall få ett bakslag likt förbannat , jag landar väll snart och tar tag i saken , hur det går och blir beror på vad det är för fel , jag förstår att många funderar vad som hänt , men jag kan inte ge svar på det ännu , jag vill och hoppas komma ut på banan i år , men detta gör att lusten för det är NOLL , men som sagt , jag brukar bita i hop och är det inte för dyrt så får vi se , lovar inget . men så ser det ut just nu . 

 

 

 

 

2014-04-17

Dyno körningen har fortsatt en kväll här , för att fortsätta att hitta rädd bränslemängd och tändningen , samt ökat ladd trycket sucksesivt . och det har sett bra ut än så länge , har kört upp till 2bar , där skulle vi börja ändra tändningen och bränslet lite då något vart fel , har kollat över det , så det skall inte vara något allvarligt , men vi har gjort en litye paus i bromsningen och återupptar den så fort det går .

Ligger en film ute på en Dyno körning på 1,7bar , varvar ordentligt och ja , mitt hjärta mår inte bra utav det *skratt*

 

Ciao

 

 

 

 

2014-04-12

Har på börjat  Dyno körning .
Tar en stund att rigga upp det , få allt att fungera som vattencirkulation , alla kopplingar , etc., etc. , det är  alltid  lite små fel som måste rättas till .
Började mappningen i  fredags , tar ett tag när vi går igenom 1000 rpm , 2000rpm , 3000 rpm 4000rpm och går upp till 12.000 rpm från 0 till 100 % full gas ska det tändning och bränsle justeras så allt blir bra .
Kom till 7-8000 rpm fredag ​​när det vart ett läckage på ett oljefilter ,  O - ringen hade gått sönder , så vi var tvungna att bryta där och fixa allt på fredag ​​kväll .sitter ju lite trångt till , så man måste bort med intercoolern och en del annat
Men vi han med en köra ett pull upp till 10 000rpm med 0,8 bar före det ,  ett litet test förutom mappningen , och det såg väldigt bra , motorn går bra, inga misständningar,  blöddrar inte , går stabilt och otroligt fint .
Så vi kör Dynon igen nästa vecka , håll tummarna för mig .


De som säger mellan 550-700 hk på en sådan motor , Den Dyno körningen skulle jag vilja se live , hålla den stabil i över 8s , inte någon löjlig 2 - 3s fullt gaspådrag går

En sådan motor kommer inte att överleva många körningar , om du inte gillar att spendera pengar och skruva efter varje lopp .

 

Ciao

 

 

 

 

 

2014-03-31

Inga större händelser , men satte tillbaks huven och tejpade fast spoilern för att se hur det ser ut , tycker det vart riktigt bra , så nu skall jag göra infästningspunkter och förstärka lite där , sen så skall det vara klart chassi mässigt .

Bara Dyno körning kvar sen ..

Ciao

 

 

 

2014-03-30

Till slut så är då spoilern lackerad och klar för montering , skall göra förstärkning i huven där infästningspunkterna blir bara .

Har justerat in boggin som en grund setup , har en låda i US som skall skickas med en variator , den får stå ett tag till då jag har lite fler saker som skall med min inte kommit dit .

Känns lite kul med 4-takts världen och insprutning , lätt startad , går fint och jämt på tomgång direkt , kommer bli kul och se hur allt fungerar .

 

 

 

 

2014-03-28

Har fått hem mitt Sonuco race bränsle , en wastegate fjäder , så nu är allt klart för en Dyno körning , lär säkert kolla över en hel del bara utifall , lite nojja kanske . men jag vill att allt skall vara 100% , vill inte tilll bringa tid i dyno rummet för felsökning och skit saker .

Håller på att justera in boggin och lite annat små pyssel oxå , spoilern går det lite trögare med , men det skall bli ett ryck i helgen här nu .

 

 

 

2014-03-24

Det ser bra ut, har gjort ett läckagetest av hela turbosystemet och avgassidan.
 Beställt  race bränsle och en till vwastegate fjäder med en annat tryck  som kommer i slutet av denna vecka.
 Bokat tid för Dyno körning  i början av april.
 Så låt oss hoppas att allt går bra där och vi kan köra första testet i början av sommaren.
 Det är där vi är nu

Ciao

 

 

 

2014-03-18

Vindrutan sitter på plats ,dekalad och det vart riktigt bra tycker jag , har även gjort klart slangar med lock samt luftnippel för att göra ett läckage test , får se när wastegate fjädern kommer  , gnetar viare med spoilern , sen är nästa mål Dyno körningen i April .

Så ser det ut just nu , garage timmarna tickar vidare :)

Ciao

 

 

2014-03-16

Som vanligt så är det alltid rullians i garaget med allt möjligt , vindrutan än lackad och klar för montering , fick hem lite snabbfästen "Duzar" , så nu sitter alla på platts på huven och dynan .

Började med en vagn i helgen här som vart klar på Lördag , en man sätter längst bak på skotern för att kunna rulla den till uppliningen samt hämta den från banslutet .

Spacklar och fixar med den långdragna historien spoiler , men det är inte mycket kvar nu innan det kan bli färg på den oxå ,sen i slutet av månaden skall det inköpas race bränsle och tanken för en Dyno körning i början av April om allt går som det skall .

Ligger lite foton på på småprylar och det kommer mer .

Ciao

 

 

 

2014-02-23

är lite längre mellan gångerna på upp dateringar i bland , men det är annat än racing i livet oxå som skall tas om hand ! .

Men spoilern och rutan är gjuten , in kapad och smått justerad , provat att monterat dom med tejp bara för att se utseendet och hur det passar , så det ser bra ut och kan gå vidare med att slipa och lacka dom .

Fått hem mer  Duzar till dyna & huv , samt en annan modell till spoilern , vill ju ha den avtagbar om det blir gräs racing , eller om någon vill köpa den och använda den på det underlaget så fins det den möjligheten .

Dyno körning dröjer ett tag till , har lite mer inkopplingar av några roliga saker att göra , samt göra ett läckage test oxå , inköp av mer race bränsle inför bromsning och annat små plock .

Men vi ligger i bra fas och kan känna lite lugn , men en fruktansvärd längtan efter att få ta ut den på banan och prova .

 

 

2014-02-07

Spoiler Formen vart klar i helgen som var , så jag har lagt 2 lager glasfiber och några extra lager på vissa ställen som styvar upp , skall ta lös den i helgen här och renkapa den , sen behövs det ett xx antal timmar för att få till exakt passform som jag vill ha , men det blir nog bra .

Fått hem en låda med kul , samt inväntar en liten till med några fler Duzar som kommer nästa vecka , skall ha tag i lite andra snabb fästen oxå , mycket letande efter prylar och företag som har det man vill ha.

Men det rullar på här i väntan på motorbromsning , ingen panik för det då jag har en del att göra utöver det , har gjort klar en snabb koppling för att enkelt koppla in externt batteri för starthjälp om så behövs .

Skall dra lite el ochkabel för en solenoid jag har skaffat , men återkommer med mer då det hänt lite och fins något att visa på bild oxå .

Ciao .

 

 

 

2014-01-29

Börjar bli tjatigt att säga jag gnetar på med spoilern , men faktum är så , detta formarbete och gjutning är så jäkla tidsödande ! .

Mellan varven har jag plockat i hop spindlarna för en Arctic jag hållit på med , vart riktigt bra till slut , gjorda i crom moly och har olje brons bussningar , köppta aluminium styrarmar och ger en viktbesparing på 2,3 Kg paret .

Så nu fortsätter vi spackla , slipa , spackla slipa , men detr är snart klar för en avgjutning som skall bli slutresultatet , skall bli kul och se hur det passar och blir , eller om man får justera formen ? .

Hoppas en motor bromsning kan bli till i slutet på Februari , skall få till en kul liten sak för det bara , så jag saknar inte göra i garaget , skall hjälpa en annan kille med något lättvikts delar till en framvagn oxå , så det är full rulle .

 

 

 

2014-01-15

Rullar alltid på här som vanligt , gjöt utav formen för spoilern jag lagt ner bra med tid på , så nu har jag den slutgiltiga formen som skall göras ordning , är inte 100% klar , blir en hel del jobb , i princip göra en form för att få en form som man sen gjuter det slutgiltiga i ! .

Har fått lite järn bockad och klar för spindlarna jag skall göra , så jag skall på börja dom nu medans jag småfixar med gjutformen ,göra en jigg och börja svetsa i hop alla delar .

Inväntar ett paket igen från US , verkar ha fastnat någon starns i Sverige , är ju inget ovanligt , tar ofta bara 2 dagar så har det kommit i från US , men Sverige är ta mig fasiken som tjära då det gäller leverera paket !

 

2014-01-08

Nytt År och God Fortsättning .

Efter en lång ledighet så är det jobb igen , men i garaget finns det alltid tid :) , har fortsatt gneta på formen för spoilern , så den skall finspacklas nu bara och målas så kan jag gjuta utav den .

Fick ett par fotsteg jag monterat bak på racern , så man får lite mottryck med fötterna , vart riktigt bra , så vi jobbar vidare , har gjort en beställning från US med lite mer roliga saker , funderat lite och kommit på mer ideer , tar aldrig slut på dom , men det blir nog riktigt bra , kommer visa senare vad det vart .

Har en beställning på lite järn som skall bockas , får se när jag får dom , så har jag allt material för styr spindlarna jag skall göra , så som vanligt , fins alltid något att göra här ..

Ciao

 

 

 

 

2013-12-29

Rullar på som alltid i garaget , har lagt ut lite mer foton på Facebook på Turbo Racern Dekalad  , har tagit bort lim rester och sedan vaxat den en sväng , håller på att göra ett litet album jag skall lägga ut här också , blir bättre foton och bättre upplösning samt storlek , så det kommer snart .

Håller på att spackla och slipa på formen för spoilern , det ser inte ut som det är så mycket kvar av det jobbet , håller även på med en form för en ruta , så jag har det jag gör .

Till veckan skall jag hämta lite rör som är svarvad och klar , mer projekt som skall på börjas med dom. sen är det lite små plock på Turbo racern jag skall göra , ett 12V ut/in tag för att kunna koppla in ett externt batteri  om jag vill det , för hjälpstart  , skall dit med någon mer induktiv givare , fotstöd längst bak .

Sen så är det rätt så klart , en Dyno körning så skall den vara fitt for fight .

 

 

 

 

2013-12-26

Det fixas och grejas i garaget som vanligt , haft en liiiten Jul paus .

Har i alla fall dekalat huven , vart riktigt bra och inte så svårt heller då det var bra gjorda dekaler , så nu sitter dom på platts , vi kör så här , kan bli något annat om man ångrar sig .

Gnetar vidare på formen för frontspoilern , är vällett XX antal timmar kvar innan det går att göra en avgjutning , men det blir nog bra det oxå .

Så ligger det till , dyker väll upp något mer kul snart igen .

Ciao

 

 

2013-12-21

Ja det har kommit upp en del foton på Turbo Racern nu , vart riktigt bra tycker jag , så pass bra att jag börjar fundera om jag skall skippa att dekala den , ser lite halvrå ut som den är *S* , får fundera på det lite .

Det blir en liggande ställning då man kör , typ som på en motorcykel , därav dynans utformning , om någon funderat på det ,skall göra någon typ utav fotsteg bak som man har stöd på , sen skall jag börja mäta för en gjutning jag skall göra inunder huven när jag nu fått igen den .

Håller ju på med en front spoiler oxå , skall fästas med 4 snabb fästen (Duzar) , så jag har lite små pyssel i garaget hela tiden .

Så ser det ut , men nu är det Jul och liiiiiite lugnare i garaget , men lite måste man ju få vara där nere , annars går det ju inte .

Ciao

 

 

 

 

 

2013-12-19

Var lite julafton för mig i dag , fick hem huven och dynan nylackad , riktigt fint och det känns så skönt att se helhets bilden och lackad , återstår lite jobb , skall dekala den , sen är det lite mer smågjutningar jag har att sysselsätta mig med i vinter här , och en dyno körning .

Blir tyvär bara en bild nu , det blir fler senare , vi har ingen speed på internet upp kopplingen då telefon ledningen gått av under stormen , så det är mobil sticka med slow conection , men jag kanske smyger upp någon enstaka bild lite nu och då , så man kan ju alltid kolla lite

Men det kommer mer upp dateringar och mer foton efter den 10 Jan 2014 då vi blivit lovad att det skall vara lagat ..

Cioa

 

2013-12-12

Vissa gånger uppdateras det mindre , en del gånger oftare , av olika anledningar !! .

Men det rullar på här i garaget , har några rör färdig svarvad , skall bockas lite plåt , sen kan montering av styrspindlar på börjas som jag lovat att tillverka , ser framför mig att dom blir bra .

Även påbörjat att göra en form som jag spacklar och slipar , skall bli en frontspoiler ,löstagbar med duzar , Om ,, allstå om och när , om det blir så om jag provar gräs , vill jag kunna ta lös spoilern , så det vart denna lösning på det här bygget . annars hade jag gjort en integrerad , men det ser ut att bli riktigt bra , även gjort en form för en ruta , gör nog första gjutningarna av både spoiler och ruta i glasfiber för att se resultatet , om det blir bra skall vi göra i kolfiber . sparar just ingen vikt i detta ändamål , bara dyrare och ballare då med kolfiber ! , så vi får se hur det blir .

Även börjat göra en till form för en del inunder huven , så då jag får igen den kan jag mäta in det bättre .

Huven är på ingående , så det kommer innan Jul en överraskning om det går bra :)

Fick tillbaks bränsle pumpen från USA i Onsdags , snabbaste leveransen jag varit med om , postades på Lördag , levererad fram till min dörr på Onsdag, 4 dagar , tror det blir svårt att knäcka , annars tar det vanligt vis 6-7 dagar .

Så nu skall jag skifta pump , så är den helt klart maskin mässigt , skall dit med någon fler givare , samt delarna jag skall gjuta , så har jag något att göra i vinter här ..

Kommer foto på prylar framöver här .

Ciao

 

 

 

2013-11-23

Tänkte bara dela med mig lite information .
Medans jag får lägga upp en budget för Dyno körning , så fortsätter jag att köra motorn , justera och lära mig mer och mer om Motorstyrningen och alla parametrar man kan ändra via datorn .
Lägger upp en bild utav loggningen man kan göra medans motorn går , man spelar in som man vill och kan sedan sitta i lugn och ro och studera alla värden som fins och vid alla varvtal , väldigt lättsamt då man får en väldigt bra översyn av allt .

Så vi fortsätter och håller på med allt möjligt , får hem några paket till veckan , och rör , så det finns alltid något på gång här .
Mer uppdatering och kul så fort det hänt något mer .

Ciao

 

 

 

2013-11-17

En lugnare helg då det varit jobb och annat , men det det är upp starter och koll , lite småjusteringar så ofta jag kan där nere i garaget , allt ser väldigt bra ut , inga läckage , motorn går fint ,allt fungerar som det skall , så det känns skönt efter en del strul och jäkelskap som vart i Juli då den skulle startas upp för första gången !! .

Så nu lägger vi en budget på en Dyno körning , Jul mitt upp i allt också , så jag tror at jag lägger Dyno körningen till efter nyår , blir alltså i början på 2014 .

Det är en del annat som skall till också , en Ny sekundär variator , har fått hem lite mer givare som skall monteras , sen skall jag gjuta lite i kolfiber för omväxlings skull till Turbo skotern här , blir en mindre ruta och en till sak under huven , så det kommer något foto på det då jag kommer i gång .

Inväntar några saker från USA/Michigan också , kommer nog snart , så skall jag ge ett par styr spindlar lite tid också , till dom har jag allt material snart och det är lite omsvarvning så kan dom börja plockas och svetsas i hop .

Så det rullar på här i garaget med något hela tiden , bara jag får hem huven så kan jag börja dekala den , men oxå påbörja att göra en form för kolfiber gjutningen , skall sitta under huven , så jag måste kunna mäta in det hela med den på .

Så ligger det till , inga nya foton , men det dyker väll upp :)

Ciao .

 

 

2013-11-11

Blir lite åt sänder , nu fungerar laddningen som den skall , har 14.2 V, har fått till Link Displayen på styret att fungera oxå , är liksom inte som en dator plugg and play , man måste veta vart och vilka inställningar som måste göras också , så jag tackar min suport Roger på Motornord , vore klurigt att få till allting själv kan jag säga .

Men samtidigt kul att hålla på med nya saker , även om det är ett komplext system med hur många justeringar och inställningar som helst , så är de saker man lär sig efterhand enkel , gäller bara att memorera , så simpelt att ändra bränsle mängden i vilket varvtal du vill , gämfört med en förgasare man är van vid .

Har varit en del ändringar , felsökningar , små problem mm efter upp starten , så det är bra att hafft det lugnt och kunnat ordna problem mm utan stress faktor att vi skall ut på banan , bra för mig själv oxå att kunna gå ner i varv på det här projektet .

Men det är nära en komplett Turbo racer nu , skall bli kul då man kan visa den komplett med huven ..

Så nu inväntar vi en bränslepump , så vi kan byta ut den jag har i nu som reserv och montera tillbaks Magna fuel pumpen , så är den körd ett xx antal minuter , grovt justerad , men går hyfsat bra och ett okej gas svar , det är svårt att göra någon bättre justering utan belastning som det blir i en Dyno.

 

 

 

 

2013-11-06

Fortsätter att greja på i garaget , har ju trulat lite med tändningen , vi körde wasted för att få den att starta lättare , sen skulle vi köra med direct spark , men det var det som inte ville sig på en gång , men nu funkar det och allt är bra , inväntar en bränslepump och en laddnings regulator , skall beställa några fjädrar till wastegate ventilen oxå så skall allt vara okej för en Dyno körning och få den riktigt mappad genom hela registret .

Sedan skall väll huven och dynan komma oxå , så vi får fixa lite med det , sen har vi lite mer update och saker jag skall göra inför sommaren , lite mer ideer som poppat upp , sen har vi tid att riktigt se över allt , ev köpa in lite reservdelar mm .

Har lite annat kul på gång oxå , så det är alltid något på G ..

 

 

 

2013-11-03

Motorn är på platts , all vättska fylld och provstartad en gång , allt såg och ser bra ut , men det måste fortsättas att justera bränslet , och även tändningen skall göras en slut justering på .

Fixar även med lite annat , men har varit lugnt ett tag då det vart bil i garaget och andra sysslor , ordnat med lite material för styr spindlar mm .

Så det rullar på , men tar nog ett tag innan allt fungerar som jag vill och vi kan ta den till en Dyno ,

 

 

 

2013-10-29

Vi gnetar vidare i garaget , lyfte ur motorn igen efter ett XX antal drift minuter och justeringar , en koll , byte en oljetrågs packning , byte till 2 nya oljefilter och sen blir det ny olja oxå , så motorn är återmonterad , skall dit med oljetanken och fylla upp olja vatten , sen kör vi igång igen med justeringen av ECUn/insprutet .

Huven och dynan skall göras klart , så det dyker väll upp så småning om , skall bli kul att återfå det och med färg , riktigt spännande och se det kompletta slutresultatet , sen dekala den oxå , köpte ett dekal kitt i Januari i år som legat och väntat ..

Så det rullar på och jag återkommer så snart det hänt något , med text och foto , tyvär inget kul foto denna gång , jo några , bara för skojs skulle några från menyn där man programerar och gör mätar och lite annat för ECUn .

 

 

2013-10-22

Det fortsätter att jäklas för mig , trodde det skulle ge med sig ! , den nya Magna fuel pumpen gav upp , så den är återsänd till USA för koll , så för att inte bli stilla stående flera veckor så vart det en Typ Bosch 044a som sitter där , och det funkar bra .

Så det har blivit en del justeringar i ECUn och insprutningen , och motorn låter bättre och bättre , har vaknat till liv riktigt bra här i kväll , så det skall fortsätta justeras och kolla över allt .

Ligger en film snutt efter injusteringen där den låter bra

Så det rör på sig sakta men säkert , så vi får se när det kan bli en Dyno körning ..

Ciao .

 

 

 

 

2013-10-13

Varit fullt upp i helgen här , Lördagen bestod utav en översyn och koll utav allt runt motorn , så allt satt på platts på rätt sätt , koll av vatten pump och läkage , sen städat undan i garaget , ville ta det lugnt med upp starten , har nästan känts vemodigt av rädsla då man åkte på ett rejält bakslag .

Men i dag Söndag vart det en sista koll och sedan tryckte vi på start knappen , tände till direkt och startade , så det var som ett stort klipp block föll utav min axlar , en lättnad och lycka som är härlig .

Den går och låter fint , lite ojämn tomgång , men det är justeringar som måste göras i motorstyrningen , ställa in och justera värden på allt möjligt , då allt det är gjort skall vi se om det kan gå att ordna en tid för en dyno körning och få till finliret på alla värden som skall justeras .

Så det käns otroligt skön , nu kan vi gå vidare med lite mer glädje ...

Ligger en film snutt på upp starten oxå ..

 

 

 

 

 

2013-10-11

Äntligen , Motorn är på plats , tillbaka till ruta 1 efter ett antal $$$$ , allting är monterat , kopplat och anslutet . blir en översyn i morgon , efterjustering och se så allt är ordentligt gjort , sedan kan vi göra ett nytt  försök till en ny prov start utav motorn , får se vilken dag det kan bli .

 Går allt som det skall med motorn nu , så skall den starta och gå fint , har gjort en väldigt noggrann koll och in justering av vevaxel lagrena , bättre och tightare än original och det vart riktigt bra , nya vevstaks lager , nya insugs ventiler , nya ventilfjädrar till alla ventiler , inslipad och in justerad , nya kolvringar , nya packningar , o-ringar , helt genomgången , kompletterat med fler givare  så allt skall bara vara bra .

 Nästa steg är en dyno körning och in justering , efter det skall vi gräva oss djupt in i Motorstyrningen Link G4an och se hur vi kan laborera och fixa med den .

 Sen skall väll huven och dynan ha fått sig en lack så dom kan komma hem , har köpt dekaler till den , så det skall bli kul att fixa till det också , så det ligger lite mer update och nyheter framöver för dom som följer med här ..

 

Ett tack till Bäcks Motorslip för hjälp med motorn och allt för att få ordning på blocket .

Blomquist Motorsport skall ha ett hjärtligt Tack för  suport och hjälp jag fått , den har varit ovärderlig .

Nu hoppas jag vi kan gå vidare och slippa mer tråkigheter , tycker jag fått nog utav det nu .

 

Ciao

 

 

 

 

2013-10-09

Det närmar sig sakta men säkert , fick hem lite saker för kamaxel justeringen i veckan här , så nu skall dom justeras och kollas ordentligt med bra hjälp , går allt som det skall så kan det vara dax att lyfta i motorn till helgen , törs inte tro och lova för mycket nu efter den här resans gång , men det käns som vi är på väg åt rätt håll nu , med några $$$$$ mer än planerat , buddget vet jag inte om man skall ha vid ett sådant här projekt :) det fins nog inga gränser på det ..

På återseende .

Ciao

 

 

 

2013-10-05

Är inte 100% aktivitet i garaget nu , men det blir någon timme nu och då  lite annat små pyssel som görs också , beställt en del saker , vissa i Sverige verkar ha väldigt svårt att få fram delar man beställt och andra tar det normala 2-3 dagar för , så man lär sig vilka man skall handla av och inte ! .

Fick i alla fall tag i ARP-fett i stan här som inte inte dykt upp på 8 dagar , så nu sitter toppen på platts , har förberett för kamaxelmontering , sen skall dom justeras in , så till nästa helg 12-13 Okt kanske den är komplett och kan monteras tillbaks i chassit .

Är i alla fall nöjd med hopmontering av blocket , vevaxeln gick lätt att dra runt med alla kolvar i , inte som då jag demonterade den , då jag fick ha en 60cm långt 1/2" skafft för att orka dra runt den !!! . så jag ser fram mot att få i hop den och göra ett nytt försök att starta upp den , då är vi väll tillbaks på ruta 1 igen och kan förhoppnigsvis gå vidare .

Då motorn är uppstartad , skall jag säga åt killarna att göra slutspurten på lackningen på huv och dyna oxå , så ligger vi till just nu .

Ciao

 

 

 

2013-09-26

Är mycket som skall hinnas med mellan varven , det är svetsning och vovvar mm mm , men det börjar se ut som en motor igen nere i garaget , blocket är så gott som klart , vi har tagit det lugnt och inte stressat så det skall bli bra .

Topp locket är också klart , så det är det som skall monteras nu och justera in kamaxlarna , så skall den vara klar sedan att lyftas tillbaks i chassit , sedan några timmar med att återmontera allt runtomkring det .

Men vi återkommer med mera .

Ciao

 

 

 

 

 

2013-09-23

Många saker blir inte alltid som man vill , men det mesta löser sig till slut , trodde att jag skulle få en chans att prova lite på en bana innan det vart för kallt , men det sprack , så jag har tagit det liiiite lugnare , detta med motor strulet var ju liksom inget inplanerat i budgeten , vart ju en fin slant till det oxå , men det blir bra till slut , nya insugningsventiler , nya ventil fjädrar , nya vevaxel lager , nya vevstakslager , nya ringar på alla kolvar , en hel del nytt som kom till + all arbetstid , svårt att ta igen den .

Men det går framåt ,  har plockat i hop blocket med lager , mätt satt i nya , mätt och har kommit fram så att jag är nöjd med spelet jag vill ha , så jag har lagt i vevaxeln och monterat tillbaks 2 vestakar med kolvar och nya ringar , inväntar 2 ring sattser till i veckan här så kan vi få ihop bottendelen.

Topplocket är klart för att monteras ,  nya ventiler , inslipad ,  nya fjädrar , justerat in ventil spelet på alla ventiler .

Så det rullar på .

 

Ciao

 

 

 

2013-09-13

Tänkte göra en liten update , fixar och grejar med lite av varje i garaget i väntan på delar till motorn , svets jobb , lite nya konstruktioner mm mm .

Har även skrivit en hel del på Facebook ang motorn min ,   , tänkte göra det här också och har gjort en speciell sida till det .

En motor som inte startast i nmina ägor och alldrig kunnat göra det , på grund av venilhaveriet som var i den !!!

Trodde jag skulle få någon kompensation från Dunigans , då jag e-mailat dom och förklarat saken snällt och sakligt , därav så ville jag ge dom en chans att kontaka mig och ge en valfri kompensation , jag har inte ställt några krav över huvudtaget , därför har jag oxå avvaktat att lägga ut foton och kommentera det hela öppet för andra , utan att vara dum , men med deras ignorans och tysthet , har nu gjort att jag visar , skriver , lägger ut foton , tänker inte vara direkt snäll då inte dom kan vara det , beter man sig som skit mot andra , kan man räkna med att få det tillbaks .

Det visar ju i sin enfald att det inte spelar någon roll hur kända personer man handlar utav så skiter dom i en , när dom får sina pengar och gjort klar affären så är man glömd , ett rätt typiskt beteende däröver , få som sköter sig som folk kan jag säga ..

En länk här till med text och länk till några foton på motorn från the ass holes

http://www.joker-racing.se/yamaha_apex_motorn_from_Jason_and_Dave_Dunigan.htm

 

 

 

 

 

 

2013-09-09

Varit tyst ett tag, men jag arbetar i garaget med en massa saker, har inte fått mina delar från USA, men nästa vecka kan de nog vara hemma här om allt löper smidigt.

 Har börjat göra en främre spindel i crome moly till en kille, tror att det kan bli bra , även en 3 "avgassystem i rostfritt stål som ska svetsas, några andra saker som också tar tid.

 

  Men ett litet livstecken från min sida och det kommer fler uppdateringar om Turbo projekt så snart delarna kommer hem.

Då blir full fart igen och att få igång motorn

 

  Ciao

 

 

 

 

2013-08-22

Fick tillbaka blocket igår, vart bra, så bra det kan bli , så jag har mätt med två olika storlekar på lager i blocket.

La till  ett gäng lager till vevaxeln av 2 storlekar mer  till den  beställnings order jag har från min vän i USA, så då får jag nästan alla storlekar i vevaxel lager och kan komma till den tolerans jag vill.

Så det kanske tar 1-2 veckor att få delar, hoppas jag.

 Så nu är det bara att vänta på att dom kommer hit, då blir det full fart i garaget för att montera motorn.

Har inte ge upp för att få ut den på banan i år , men det inte ser ut att ljust ut  om vi se hur mycket tid det kvar innan alla tävlingen är slut här i Sverige.

Men jag har fler och nya idéer,,, nya justeringar  och lösningar  att uppdatera och förbereda  till nästa säsong, du måste alltid se fram emot ny saker , idéer och lösningar , så man har något att pyssla med , det är i alla fall så  jag  känner  harmoni  i mig själv , jag är full  utav Idéer som jag försöker att förverkliga.

 

Ciao

 

 

 

 

 

 

2013-08-20

 

Väntar fortfarande på delar, verkar som om det tar ett tag att få dem från USA , så jag köpte mig delar här i Sverige också, så det blir något gjort !.

Några av de delar som jag får från USA, kommer jag jag få ha som reservdelar när jag köpt mycket i Sverige redan,, kan inte vänta för allt! , blir less på allt väntande på saker till motorn ..

Så är inte mycket kvar på topplocket , inväntar 2 ventiler till härifrån Sverige , Om allt går som det ska, jag får tillbaka blocket i morgon, då kommer jag att börja mäta lagren för vevaxeln.

Och eftersom jag skriver det här i dag så har jag med mig blocket hem , gick väll inte att få 100% , men bra mycket bättre , så nu skall jag i med lite olika lager och se hur det vart det hamnar och sedan beställa de ramlager jag behöver ,

Har få tillbaka en motor jag haft borta en lång tid!! , vi pratar om År !!   , Det är en trippel Arctic cat 1000cc,, 70 mm stroker, skall  bara porta vevhuset så den är klar, är tänkt som en ersättare/reserv   för Pro Stocker, komplett med vevaxel,  utifall bara , typ bra ha , som så mycket annat jag har hmmmm ! .

Huven och dynan sa jag att det inte var så bråttom med då detta hände , så dom har tagit det lugnt med det , men det låter som det inte är allt för mycket kvar , så det skall nog  fort då dom sätter i gång , inget jag oroar mig för .

Ciao

 

 

 

 

20132-08-10

 

En liten upp datering , inte mycket att komma med kanske , men så ni som följer får veta vad som händer .

Är ju inte lätt då man är beroende utav andra , och inte kan göra en del saker själv ,,,,,har inte fått  insugs ventilerna och alla lager , packningar , ventilfjädrar mm , väntar på svar från någon motor firma som kan line hona  blocket också  .

Har i alla fall slipat in avgas ventilerna och justerat in ventil spelet på dom , bara insugs ventilerna kvar! .

 Svetsat  en welding bung till för lambdasonder inför dyno körningen , så jag har 2 , en för min ECU och en för Dyno bänken , då får jag en referens på min också.

Men så fort allt trillar in och blocket  är klart blir det full fart att montera ihop allt .

Ciao

 

 

 

 

 

2013-07-25

Är liiiite lugnar i garaget just nu , så jag kan väll göra lite mer uppdatering då .

 Är väll färdig kört med racingen för i år , beror på Turbo projektet , men jag tvivlar jag hinner få till den för en start på någon bana ,

Upp start och dyno köra i år är målet i alla fall , nu vart det ju en hel del extra som tillkommer , men motorn skall ses över ordentligt .Sen skall jag kunna ta mig tid för lite annat jag lovat också .

 Gör lite annat saker i garaget för tillfället , har inte fått lagrena till vevaxeln och vevstakarna ännu , samt ventiler .
 Men så fort delarna kommer hem ,,, skall topplocket göras klar , slipa in ventilerna och mäta in ventil spel så den är klar för montering .
 
 Har lämnat motorblocket till ett företag som skall line hona det , så vevaxel lagringarna blir exakt i linje och samma diameter .
 Skall se till så motorn är i så bra skick som möjligt innan jag startar upp den , verkar som man skall göra allt själv så man vet hur det är gjort .
 
 Har slipat och lackerat några kåpor , till motorn och gjort lite små saker , men just nu är det lite lugnt .
 Så jag har tig svetsat lite rör , v-klammor , mm för en turbo aplikation till en kille som gör en uppdatering på sin bil .
 Så det händer alltid något i garaget .

 Lägger ut lite foton , är inte bara i Turbo Projekt albumet , finns ju ett till album , så man får kika runt lite *s*

Ciao ..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-07-23

En liten upp datering på sidan här .

Tog ett litet brake från Turbo projektet , kändes att det behövdes , men allt är i alla fall uppmätt , vevaxel , vevstakar , lager mm mm ,nya ramlager , vevstakslager , lite ventiler är beställd , blir väll lite mer prylar oxå , men vi återkommer med det då vi kommit till det .så bara delarna kommer så blir det fart igen på Turbo bygget .

Var i väg på Sättna och testade Pro Stockern oxå , efter lite justering och sånt , så det skulle bli kul , lite tråkigt på den blåsiga svenska sommarhelgen bara + regn och grått , men det är trotts allt kul att vara ute på banan , känna lukten av bränt gummi , motor vrål och en härlig racing stämning .

Gick väll si så där , rätt okey ändå , 2 första reporna drog den åt vänster och spann , men det var kallt och dåligt grepp , ingen sol på fredagen som värmde , men i 3e repan var den rätt justerad i boggin , gick spikrakt och ok 60fot på 1,40 , ET på 9,27 men bara toppspeed på 217 km/h , hade även problem i tidigare körning att den bara tvärdog efter 300m , nu vart det redan vid 230m på loggen , så varvtalet låg på 8400 rpm över mål linjen .

4e repan fick vi dra till baks den från startplattan då den bara brölade och surade , in i depån och kolla förgasare och även reed ventilerna , Cent reed korgen var i princip helt förstörd ,,, ett under att repan före gick så bra som den gjorde , men vi hade med oss 3 kompletta  beg reed korgar , så det löste sig , men det vart bara en repa på Lördag , spann då oxå då det var en kall bana .

Söndagen vart det 2 repor , men det vart bara 9,6s och den bättre på 9,44 med en 60fot på 1,39 , men det var en kul helg och en dos racing man fick i sig , även om det inte alltid går bra och trular lite , så är det nyttig info och lärdom till data banken , testar man ingen kan man inte lösa problem eller komma någon vart heller .

Men Pro Stockern kommer nog ut nästa sommar oxå , då har vi förhoppnings vis med oss Turbon oxå , skall bli ett roligt år , får se hur allt löser sig med pengar och sånt , Turbon blir nog uppstartad i år 2013 , vart väll inte riktigt som jag tänkt mig med det hela , men allt löser sig , det skall ju trula lite, men det beror på när och om vi hinner ut på någon bana innan det blir för kallt .

 

Ciao

 

 

 

 

 

 

2013-07-14

Vet inte riktigt vad jag ska säga eller skriva.

Ibland blir det bara skit,  otur, eller va skall man säga.

Vem kan du lita på? .

Har lagt en hel del tid att starta motorn,,, felsöka, justerat ECU via datorn med olika inställningar, dubbel kollat allt ,,,,Har gjort allt , you name it ! .

Men med lite hjälp och råd, dålig kompression , tyckte att motorn snurrade långsamt när vi körde den på startmotorn.

Så beslutet togs att lyfta ur motorn och plocka ner den i bitar.

Så just nu är motorn i smådelar.

Felet / felen lokaliseras, så som motorn levererades till mig när jag köpte den,,,, skulle motorn gått Aldrig startat ! ALDRIG !!  .

Fruktansvärt tråkigt då man blir lovad en motor som skulle fått sig en översyn sades det , skulle bara vara att stoppa i chassit och starta .

Ja just ja !

 Så en upp start kommer att ta ett tag nu , kanske inte någon körning alls i år ? , ser tungt ut med det , var ju inte det här jag hade tänkt mig .

Kommer att gå igenom motorn totalt nu, mäter upp vevaxel, vevstakar, lager och allt som går att kolla ,  topplocket helt i bitar och kommer att renoveras , alla slitna delar och delar som ligger utanför toleranser byts ut .

Kommer att få nya ramlager och vevstakslager, fjädrar, ventiler, etc. etc. ..

Skit kan hända, men i bland funderar man på hur vissa tänker , och kan agera !.

 

Detta vart ett jävla skit och det suger , med facit i hand , så skulle man självklart kollat igenom motorn , men det skulle inte spelat någon roll i detta fall .

Kommer berätta mer om detta , jag inväntar en förklaring och svar , och förväntar mig något utav det .Hur som hellst så kommer jag efter detta ha en motor jag vet hur den är och har friska bra delar i sig ..

 Kommer att släppa denna turbo projekt lite, och prova Pro Stocker till helgen 19-21 juli här i Sundsvall Raceway ,,,Ska bli kul att se vad den presterar nu efter lite uppdatering.

 

Ciao

 

 

 

 

 

 

 

2013-06-27

 

Varit tyst en tid nu .
Men jag lever , har semester i 4 veckor och njuter av stunden .
Men jag smyger ner i garaget och jobbar lite också , förbereder lite med variatorerna , har fått hem den nya 6 arm och gör en grund setup på den .

Har frotfarande inte fått höra något om sista beställningen från USA ,, har inte ord för denna persson !!! .

Sen har jag en beställning som fastnat i Tullen i Malmö i 10 dagar , Sämsta jäkla stället att få paket till är Malmö , ingen serviceminde överhuvud taget ,skyller i från sig ,sölar och ,, fuck rent ut sagt .

Stockholms tullen rullar det ALLTID igenom på 1-3 dagar .

Fick hem dynan som knäpps fast på själva sätet/tank kåpan i dag , sedan i väg med sätet/tank kåpan till lackeraren , så förhoppningsvis får jag igen huven och sätet/tank kåpan ny lackerad nästa vecka .

Så den dynan vart riktigt fin och bra .

Har hafft en hel del annat att göra än bara skoter mekning , så det har inte blivit någon upp start än av Turbon , tändnings inställningen är snart injusterad , skall åter uppta jobbet i morgon så skall en uppstart vara på G , så vi kan få den att gå , få gas svar , se så allt fungerar mm innan den ställs i ett Dyno rum , där skall man inte felsöka och komma med onödiga problem .

Men en Dyno körning ser ut att vara klar , så slipper jag bekymra mig över det , men tidpunkten för det är inte klart än .

Har även ordnat lite med Pro Stockern , en väldigt bra insjustering  har gjorts och en bra slant har lagts på den oxå så den är start och kör klar om och när jag vill testa köra den , ser fram mot det också , med tanke på vilket faciet man fått och har kört med i flera år !!! , så ser jag ljust på nästa race med den .

Så ligger vi till just nu , återkommer så fort det händer något kul så vi kan hålla sidan i liv , men framför allt för att få se Turbon i liv sommaren 2013 .

Ciao

 

 

 

2013-06-19

Lite lugnt just nu på Turboprojektet , men har lämnat in dyn/tank kåpan och huven för lackering , blir att ta reda på saker efter mig där som inte jag sett och fixat till *S* , var tvungen att ta därifrån dynan för att sadelmakaren skulle ha den som mall , så dom har påbörjat dyn delen jag skall ha , så det lär nog dröja minst till slutet på nästa vecka skulle jag tro .

Fick hem ett paket från USA i dag , det andra lär väll dröja till nästa vecka då inte Tullarna får fingrarna ur !!!! , sen saknas det en sak , förjäkla tråkigt då man gör en order i Februari och han inte kan ha det klart nu !!! ., först var det lovat till slutet på April , sen 31 Maj och inget hört !! , irriterande .

Motor start går det lite tyngre med , vill ha lite hjälp i början med det , men det verkar svårt med det , har fixat och trixat lite själv , men behöver lite suport , strular lite i programeringen som inte vill sig som jag vill , så tändnings markeringen på svänghjulet vill inte krypa fram dit det skall , men allt löser sig , men det blir ju förskjutet med allt .

 

 

 

 

 

 

2013-06-12

Känns som det lossnade lite nu.

 

Fick den nya kamaxelgivaren i veckan här, gjorde ett enkelt men bra fäste till den, testat den med datorn inkopplad och nu har jag signaler från både vevaxeln och kamaxeln + rpm, så nu är det en start av motorn så snart som jag får hjälp och tid.

 

Även fått  grönt ljus av han som skall lacka huv och dyna , han var hit i ikväll, och kollade grund arbetet jag har gjort på huven och dynan, så på torsdag åker jag i väg med det för efterarbete och lackering ,  kanske tar en vecka eller två.

Måste också ha en mjukare del på dynan, sitter inte så bekvämt just nu ,så Hanngrens skall få sy en liten enklare dyn del

Har justerat camber vinkeln på spindlarna, även toe ut, håller på att lufta bromsen oxå

Har 2 paket i luften över Atlanten från USA nu som jag får nästa vecka, tyvärr saknas en sak i leveransen! .

Sorgligt när någon lovar och inte hålla det! .

Men det rullar på, och käns lite  roligare just nu ..

Så det är vi nu,,

 

Ciao

 

 

 

 

 

2013-06-09

Nu står den på golvet för första gången .

Lite mindre justering kvar att göra så är allt klart chassi mässigt ,justera in spindlarna , toe out och sådant som skall kollas över .

 Skall prata med lackeraren till veckan och se om jag får klartecken av grundarbetet jag gjort på huven/dynan och han vill ta i mot den för lackering .

 

Inväntar kamaxelgivaren som kommer till veckan ,  om allt fungerar då ,,,  skall vi kunna starta motorn då ! .

 

Där är vi just nu .

 

Ciao

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-06-06

En liten uppdatering ! .
Har haft lite strul med en kamaxel sensor , så en ny är beställd , så upp start dröjer ett tag till , inte min önskan , men det skall ju alltid vara något som jäklas .

Har monterat alla snabbfästen på sätet och huven , skall svetsat 2 fästen bara , sen är det klart .
Då är det fin slipning och sen lackering av dynan och huv , skall bli kul och framför allt skööööönt , den har sugit energi humör och MYCKET TID

Har gjort ett kärl oxå , för ev övertrycks vatten samt som vevhus expansion gas , monterat snabb fästen på den för att enkelt kunna ta lös den för åtkomst till kedjehuset .

Inväntar lite delar från andra sidan Atlanten också , får se när dom kommer ! .

Sen skulle en Dyno körning vara önskvärd , vart och när ? , det är ju sista anhalten innan den skall ut på banan .

Kommer mer då den står på backen , inte långt kvar dit ..

Ciao

 

 

 

 

2013-05-25

 

Min dotter hemma på besök en vecka så jag ger hon min tid nu  .
Annars så jobbar jag arslet av mig på huven , har kommit så pass att det är fin justering kvar , fins spackling och slipning , sen skall snabbfästen monteras .
Saknas som vanligt lite delar ! , för att kunna montera duzarna
Har pratat med en kompis om lackering , så det är klart , han skall också göra en sista översyn på finishen innan lackeringen så fort jag är klar med grund jobbet.

Så det tar bara några dagar att få till , så då har jag åtminstone koll på det ,

Fyllt upp bränsle och skall kolla så hela bränsle systemet är tätt utan läkage , skall köra i gång pumen och se så resten utav ledningar/kopplingar är täta oxå
Efter det skall jag försöka få till upp start av motorn så fort som möjligt .

Så det rullar på och det känns som det inte är långt bort nu .
När allt är klart för start , huv är lackat och allt är klart kommer fler foton

Ciao

 

 

 

 

 

2013-05-18

Det är inte helt dött , även fast det är långt mellan upp dateringarna  i bland , just nu är det ju det fruktansvärt tidsödande slipande och spacklande , men har tagit mig tid för annat oxå..
Men jag tänkte skriva lite så man vet vad som händer.

Hela veckan och helgen har det jobbats med huven , men börjar se ett slutresultat snart , men det är bra många timmar kvar , sen skall den lackas också , men huven blir en liten frestare för er , den kommer jag visa då den är klar , och den kommer bli fräck . ( Tycker jag *s* )

AN Kopplingarna har inte kommit ännu , men dom kommer nästa veckan , så då kan jag göra klar bränsle ledningen , kan ju inte planera in någon upp start förän allt är klart , så förhoppnings vis kan jag köra klar bränsle ledningen till veckan som kommer

Har testat lite med UCUn och datorn inkopplad , kollat tändspolarna som dom ger gnista , även så att bränsle spridarna fungerar , lite kul med datorn att kunna kolla dessa funktioner .

Funderade och tyckte jag behövde en sensor mer , så jag köpte den och har kopplat in den elektriskt och skall köpa en weld in bung för den också .

Så vi jobbar på för och hoppas alla delar som saknas kommer i tid och allt går bra utan för mycket  trubbel  och bakslag ! .

Ciao

 

 

 

 

 

 

2013-05-12

Arbetet har fortsatt lördag och söndag , lördagen gick till att kolla elen , som vanligt så är det alltid något som strular .
Men vi löste det , och Link Displayen lyser och fungerar , bränsle pumpen , vatten pumpen går i gång då man slår på knappen på On
 

Komunikationen mellan Datorn mot ECUn fungerar oxå , så allt verkar ok med det
Skall få till alla parametrar till ECUn nu och jobba lite mer med det på .

Söndagen har all tid gått till huven , spackla och slipat , är fortfarande mycket jobb kvar på den .
Sätet/tank kåpan har kapats ur för bakre panelen , så den skall bara snabb spännen fast på så är den klar .
Så nu skall vi jobba på med huven , och försöka starta upp motorn snart .
Fick besked att Summit Racing skulle skicka alla kopplingar jag behöver på Måndag till bränsle ledningen , så det var glädjande att få det beskedet .

 

 

 

 

 

2013-06-10

Nästan 13 timmar i garaget i dag , det tar undan bra då man får vara där ett tag , flyter liksom på lite bättre , vart en del ändringar jag inte tänkt på , men så är det , har flyttat bränslepumpen samt bränsle tanken , ändrat fästen och flyttat en anslutning samt en del justering , lite extra jobb jag inte räknat med !! , men det är i princip klart , saknar några AN-kopplingar , beställt hos Summit Racing , men verkar inte få dom förrän i slutet på Maj ! , mailade dom och frågade om byte till annat märke , verkar som dom kunde lösa det och få det skickat tidigare , hoppas det går .

Det elektriska är i alla fall färdigt ,allting är inkopplat och klart , enda som skall dit är ett chassi monterat USB utag , för att underlätta inkoppling av ECUn , går bra nu oxå med kabeln lös , men har jag det monterat slipper jag ta lös dynan , så det känndes fruktansvärt skönt i kväll då jag vart klar med elen , vart nästan sentimentalt , med all tid jag lagt ner på det här projeket , så känndes det som en stor lättnad och som en sten föll utav mina axlar , bara sog och kände , faaaaan Johan , du är klar med det nu .

Så nu kan det börja programeras och föras över lite data från Datorn till ECUn , testa lite , man har många testfunktioner och se om spridarna klickar , tänspolarna mm , har beställt tändkablar , kommer till veckan här , så vi får se när en uppstart kan ske .

Nu kommer all tid läggas på huven , dynan/tank kåpan är det inte så mycket jobba på , sen skal det passas in snabbfästen ( Duzzar) , så det käns lite lättare nu , då vi klarat av elen och kan rikta in oss på glasfibret och spacklings jobbet .

Så vi gnetar på , och hoppas det flyter , ligger något foto ute oxå

Ciao

 

 

 

2013-05-07

Rullar på , har varit en del ändringar och justeringar , bland annat har oljetanken modifierats lite , så timmarna rullar i väg på allt möjligt , fick hem launch knappen i veckan , kompleterat med lite saker och kablar , så nu är on/off knappen , launch knappen , start knapp , nödstopp monterad och inkopplad , skall bara montera start reläet så är allt elektriskt klart .

Fått hem lite andra saker som jag monterat oxå , blir lite små saker med jämna mellan rum

Då skall vi göra klar ECU programeringen i Datorn och ladda över det , blir en hel del kollande och se hur allt funkar innan det trycks på någon start motor , skall höra med Motornord om jag kan få en stund med dom och kolla över lite och ev göra upp starten där .

Sen har vi ju den evigt tjatande huven , tids dödaren , skall lägga mycket tid på den när elen nu är klar och då en upp start skett så blir det än mer tid för den , så det rullar på i alla fall och vi ser ljuset i tunneln starkare och starkare .

 

Ciao

 

 

 

 

 

 

2013-05-01

Det rullar på , har hafft lite funderingar på det elektriska och annat där , men tro jag har hittat en bra och enkel lösning på det , så det elektriska är det nu bara on/off kablarna och brytarna kvar som skall dras och monteras , samt launch knappen då jag får hem den ! .

Efter det så skall det kunna vara dax för en upp start , får se när det datumet blir ..

Har gjort en egen insugs tratt , finns inte det man vill ha får man göra det själv , så det vart riktigt bra , så nu är allt klart och urkapat i dynan så den går på , skall jag få dit snabb fästen (Duzar) , gneta vidare med huven så den blir klar oxå , är väll tyvär mycket jobb kvar på den , men jag gör det jag kan , den skall ju lackas sen oxå , så allt tar tid ! .

Men jag ser ljuset i tunneln nu , känns inte för avlägset med allt , bara mer arbets timmar i garaget *S* .

Ligger några nya foton ute på 4-stroke turbo projekt albumet .

Ciao

 

 

 

 

 

2013-04-28

Har gått lite segt och tungt ett tag , men det blir lite gjort ändå .
 Hoppar mellan huven , dynan och det elektriska  , köpte mapp sensorn i veckan , en 4 bars , så det är den sista givare som är på platts nu , kommer säkert komplettera senare med några fler roliga givare
 Det som är kvar med elen är i princip bara on/off styrningen för tändningen , göra en plåt och få till ett bra ställe att sätta det på  och sen launch kontrollen (skall beställas en till ) , en modell är redan beställd ,,,,, , ställa tändningen , programmera ECUn via datorn , sen är en upp start nära .
 
 Har justerat och fixat med sätet och kapat ur för utblåset som syns på fotot som är upplagt , även lagt på lite mer glasfiber på 2 ställen , håller på att justera in huven gentemot dynan , skall gjutas på lite där också så det blir lite mer snitts och ser bra ut innan jag är helt nöjd , tidsödande , men det blir bra till slut , så vi jobbar på .
 
 Ciao

 

 

 

 

 

 

 

2013-04-21

Arbetet fortsätter , blir lite modifieringar på huven som tar extra tid , mellan det så jobbar jag vidare med elen , alla sensorer är på plats och kablar med kontakter , skall köpa mapp sensorn i veckan och  ansluta den  + solinoiden för wastegeaten .

Vad som är kvar elektriskt är att montera batteri , köpa en launch controll knapp och installera den , tändnings styrningen av/på och nödstopp  .

På fotot är relä lådan med samtliga kablar kanske kan uppfattas som struligt ? , men det är ordning och reda, har part numrerat samtliga kablar och dokumenterat det , även gjort ett elschema ,, kanske lite över arbete  , men det underlättar vid felsökning om det strular med elen .aldrig fel att ha det mesta dokumenterat .

 

Så vi fortsätter jobba på med huven , börjar bli rätt tjatigt med den nu , men den suger verkligen mycket tid pluss att det blir lite modifikationer under resans gång .

Men vi hörs mer .

 

Ciao

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-04-16

I bland blir det längre mellan uppdateringarna , men det står absolut inte still i garaget för det , vissa jobb är inte så mycket att visa eller skriva om , men det slipas fenetriskt på skoterhuven , dynan är i princip klar , det skall dit med duzar , kapas ut för utblås samt insug , och passas in mot huven .

Huven tar en jäkla tid , och det är mycket arbete kvar på den , men det går sakta men säkert framåt , därimellan så har jag lagt ner mycket tid på variator skyddet , det tar sin tid då det blir special design och skall vara så tight som möjligt ,sen då man gör allt själv så tar allt lite tid , jag har ju inga anstälda som kan göra jobbet mitt .

Även fast jaggjort skyddet så smäckert det går , så kommer det ta i huven , så jag får göra ett hål/scoop , men inget ont som har något gott med sig , det kan se riktigt coolt ut och i 2skedet kan jag ta till vara på det som kyl luft till variatorerna , så det blir nog riktigt bra till slut .

 

Men nu kommer mesta tiden läggas på att få klar huven , spackla och slipa , därimellan lite elektriskt jobb , är en del kvar där , har lite svårt att få fram information om några givare och hur dom skall kopplas in , På Rätt sätt så man slipper error koder i motorstyrningen senare och måste strula med att flytta stift i kontakter .

Men det går framåt , har en sista laddning från USA som kommer i början på Maj , så då skall allt vara komplett , och $$$$ har rullat klart , lite kortsiktigt i alla fall *S*

 

 

 

 

2013-04-07

Trodde inte jag skulle uppdatera så mycket som jag gör , men det händer ju en del , så jag måste väll passa på att hålla hemsidan lite levande då , lika så facebook sidan , men det käns själsligt att ett brake och vila inte vore fel .

Vart en tidig Söndag morgon i alla fall , tog lös det slutgiltiga gjutningarna ur formarna , var riktigt bra , så jag har slipat dom ,  dom två delar som blir stjärt stödet eller vad man nu skall kalla det , har jag passat i hop och gjutit samman med glasfiber , spacklat till den så den är fin , sista jag gjorde i kväll var att mäta in den mot dyn/tank kåpan och även gjuta fast den där , så i veckan här kan jag spackla till det och få till lite finare och jämnare linjer på det hela .

Så hela dagen har gått till att få till dynan , vart lite små pyssel med annat också , satt fast säkrings hållare och mätt lite för en plåt jag skall göra till en batteri hållare .

 

 

2013-04-06

Tidig morgon i garaget , på med gasmask och  släpp medel på formarna och sen gelcoat och vänta ca 1 timme , sen på med glasfiber i alla 3 formarna i flera lager , så nu är det gjort och får se i morgon eftermidag om det kan vara dax att ta lös dom , fixa i hop det hela så det blir en komplett dyna/tank kåpa .

Köpte en ny Lambda en Innovative LC1 för att få sigmnal till Linken ( ECUn), den som satt där får bli en reservare eller hyllvärmare som bra mycket annat jag bytt ut på det här bygget ! , tog bort den gamla gäng/svets hylsan och svetsade igen gamla hålet , flyttade den nya lite längre ut med en ny gängsvets hylsa som kom med , så nu sitter det på platts .

Saknar lite saker för det elektriska , inte vad jag vill och behöver just nu , det saktar ner mycket !!! , har i alla fall fått hem aluminium plåten , så det blir till att fortsätta med det i veckan så fort jag får tid i sax och vals .

Så det rullar på i alla fall , vi kommer ett steg närmare varje kväll vi gjort några timmar , saknar lite sol så man kunnat hålla till utomhus och slipa , men det fins annat att göra oxå , vi får hoppa mellan allt som finns .

 

Ciao

 

 

 

 

2013-04-04

Efter en del funderande , så vart det en ändring med ECUn , så jag bytte min köppta Link G4 Storm till en Link G4 Extrem , anledningen var att jag fick mer in & utgångar på den jag köpte nu , var en del dyrare , men tänkte att jag kommer säkert ångra mig om jag inte byter .

Förutom det så fortsätter jag el dragningen och fixet med det , det vaxas gjut pluggar en gång varje dag då jag kommer hem , så går det som det skall så blir det gjutning till helgen .måste köpa nån fler givare till systemet oxå , så skall det väll kunna göras ett rejält ryck på det snart , då jag funderat och klurat klart hur jag vill ha allt och hur det skall dras , sen blir det väll ett XX antal timmar framför datorn och allt som skall till för Motorstyrningen och programeras ! .

 

 

 

 

2013-04-01

Det känns att det tar undan lite mer då man får långledigt , skulle behöva mer utav det*s* så man får mycket garage tid .

Har slipats , spacklats och puttsats , men nu är i alla fall pluggarna lackad och klar , får torka ett dygn , sen sätter jag i gång och vaxar dem , så hoppas jag att det är klart för att gjutas till helgen som kommer .

Har slipat på huven oxå , spacklat , lagt på lite mer glasfiber , är bra många timmar som behövs på den oxå ,mellan varven då färg eller spackel torkat så har det tillverkats en aluminiumplåt som hållare för Link Displayen , håller på med elen oxå , gör en kopplings box med reläer och där det blir kabelanslutningar mm , fick slut på lite delar , så det blir inhandling på tisdag , skall även få lite delar från Motornord då oxå , samt att man har lite suport frågor att ställa till dom .

Så det rullar på som vanligt , skönt att det är ljusare lite längre , så man kan vara utomhus och slipa och damma .

Hörs :) Ciao

 

 

 

 

 

2013-03-30

Påsk , strålande väder , grillning på sjön och underbart , men vi hinner med lite garage sysslor oxå , har tagit lös glasfibern från formarna , gick väll inte lika lätt och bra som jag tänkt mig , vart lite extra jobb och slipning , men nu har vi gjort det sista finputtsningen och dom är klar att bli lackerad , blir i helgen här , sen skall dom vaxas minst 4 gånger , samma prossedur igen med dom .

Mellan spacklingen och slipningen har jag fixat lite med elen , små pyssel som tar sin tid , fick klar kabelaget och mont av kontaker för bränsle spridarna i kväll , drar alla kablar i kabelskydd , så det är dragit till rätt många förbrukare och givare i nuläget , vatten pumpen , vatten tempen , bränslepumpen , el-starten , tändspolarna , bränsle spridarna , så det är några kvar , sen skall en del kopplas in till reläer och boxar , så det är en del jobb kvar med det elektriska .

Får hem en aluminium plåt på tisdag som jag beställt , så då kan jag fortsätta med variator skyddet , så fort jag får tid och tillgång till valsning så skall det fortsättas med det .

Blir inte så mycket fotografier nu , men något försöker jag alltdi få med .

Men vi gasar på under helgen här så vi får undan så mycket som möjligt .

 

 

 

 

 

 

2013-03-24

Det gnetas på varje kväll och dag jag kan , helgen har ägnats åt att lägga glasfiber på formarna , la sista lagret vax på dom i fredagskväll .

Så lördag och Söndag har det glasfiberarmerats för full muggar , la sista lagret i för middags , kom ner i garaget till 8 redan i morse , så det har blivit mycket tid , även fixat lite med elsystemet , satt dit kopplingar och dragit lite kabel mm , men som vanligt så blir det alltid att det saknas något , man måste fundera lite och inte bara hassta på , så på Måndag kommer det inhandlas en hel del så vi kan jobba vidare , relähållare , relän ,kabelskor , kabelskydd , glasfiber , glasfiberduk mm mm har fått hem ett batteri jag beställt , kommer lite mer prylar från Motornord till veckan oxå .

Har en uppsättning vikter för variatorn som är vart färdig tillverkad i dag , ligger i Michigan , får se om jag tar dom i tillsamans med lite andra saker som jag skall ha oxå , så kan man slippa en extra frakt .

Så det rullar på , men tiden känns nätt , speciellt då det saknas lite material , det tar tid , i bland blir det brake som man inte rår på , men siktet är inställt på sommaren , det kostar Mycket i Tid och Pengar , men vi kämpar på ..

 

 

 

 

2013-03-18

Vart en hel dag i garaget på Söndagen också , spacklade och slipade på formarna för dynana/tanken och delar till den , så den vart klar , grundad och senare mot kvällen lackad också ,

Så det har varit ett febrilt jobbande i helgen , så det käns skönt att få undan mer här , har vaxat formen en sväng , skall bli minst 3 st till , tyvär måste man vänta 6 timmar mellan varven , sen kan jag lägga på glasfiber , då det är klart så är det en plugg , som jag i sin tur gjuter det som skall bli det färdiga resultatet , så det närmar sig med det .

Blir lite smått med det elektriska mellan varven , håller på att modifierar och fixar för anslutningar mm , vakuum och sånt till turbosystemet , skall köpa lite anslutningar och kopplingar så jag får till det nån gång nu  ..

Det gnetas på som vanligt ...

 

 

 

2013-03-16

10 Timmar i garaget , spacklar o slipar på pluggarna för dyna/tank kåpa , inte allt kvar på dom nu , kanske blir klar på söndag och kan lägga en grund på dom , har fixat med variator skyddet också , mycket mätande och kollande , blir rätt så tight under huven , så variator skyddet måst bli rätt smidigt också , fattas aluminium till det hela , så det är beställt en ny plåt som jag hoppas kommer snart .

Har lagt ner lite tid på det elektriska också , inte börjat dragit ut kabelaget än mer än översyn bara , men har fixat och bytt samt monterat kontakter på alla givare och anslutningar som skall vara , köpta på Wurth , så det blir enhetligt och bra .

Så det är en hel del jobb , men  inte så mycket som syns , men det rullar på , skulle inte  vart fel och varit  klonad  just nu  :)

Ciao

 

 

 

 

 

 

2013-03-09

JA det rullar på i garaget , Här har vi inga speciella mekar dagar , det har vi hela tiden , vi har någon dag i bland då vi gör annat och då vi inte kan göra något *S*

Har fått tändspolarna på platts , tror det kan bli bra som dom sitter , monterat fast motorstyrnings boxen oxå ( ECU ) , Tack Wiberger för monterings detaljer ;)

Så jag har börjat med kabeldragning , matnings kablar till vattenpumpen , bensinpumpen , mm , skall kompletteras med lite kabelskydd så skall det börjas dras fram till allt annat också ur kabelhärvan , så det är en hel del pyssel med det elektriska .

Har fått en tid till veckan för valsning utav lite plåt för variator skyddet , så då har vi mer pyssel och svetsning där .

Sen har vi en låda med saker som skall komma i slutet på April mitten på Maj , blir väll den slutliga för att få till allt .

 

 

 

 

 

2013-03-07

En liten upp datering , det jobbas på i garaget mest varje kväll , i bland blir det mer timmar och andra mindre , men det gnetas på i alla fall , har påbörjat variator skyddet , har inte fått någon tid än för att valsa lite plåt , men det fins annat att göra så det står inte still .

Har fått hem lite mer prylar till motorstyrningen bland annat , en låda från Summit Racing oxå med tändspolar , magnetventil , Luft tempsensor , så jag fick plocka ner lite igen för att ta lös intercoolern och kapa lös det gamla fästet och svetsa fast ett nytt , så nu sitter det på platts , skall passa på att koppla in lite kabel till bränslepumpen och startmotorn då det är mer med platts där oxå .

Så bara jag klurat ut hur jag vill ha tändspolarna så blir det mer kabeldragning , inväntar en kamaxelgivare och kontakt bara , så kan man börja dra kabel dit det skall .

Så ser det ut i dax läget..

Ciao

 

 

 

2013-02-27

Lite mindre med upp dateringar nu , men för den skull står det inte still i garaget , slipar , spacklar och fixar med pluggarna för dynan/tanken , blir lite på huven oxå , så det är många många timmar kvar på dessa saker ! , riktiga tråk jobb , men när det väl är klart pricken över i .

Har börjat med variator skyddet oxå , kapat och mätt lite , skall få tid och valsa lite oxå , så det blir , men tar lite tid och mycket som inte syns .

Fått hem motorstyrningen , en Link G4 , så nu kan jag börja med det oxå , ligger några timmar för det oxå , har en beställning från Summit Racing på lite tändspolar och annat smått och gott som kommer snart  , så det rullar på , skall bara få till allt nu , tiden rinner i väg .

 

 

 

 

2013-02-17

Lite upp datering då , gör nästan lika dan update på Facebook , men där bara på Engelska , här är det Svenska och jag skriver lite mer och lägger oxå ut något fler foto , då jag tycker att det här är sidan som reprecenterar oss och vårt Joker Racing .

Just nu blir det lite mindre jobb gjorda , sånt som inte syns så mycket , lite efterjusteringar , planering mm , chassit är väll om man skall kalla det rullande nu , och inte långt i från helt komplett , har gjort klart det sista med kylsystemet i helgen , band annat en kran och med utlopp för snabb kopplings anordning för extern kylning .

Så det som skall till till nu är det elektriska och tändspolar , ett komplett tändsystem och motorstyrning alltså , skall börja med ett variatorskydd oxå , sen skall det ges ett antal timmar till att fortsätta att göra glar huven och tank/dynan , där är ju inte pluggen klar än , så jag har en del timmar och göra , så det blir nog lite mindre utav foto upplägg och kanske färre inlägg ett tag nu , men man skall alldrig säga alldrig heller ..

Så ligger vi till , så vi får se om vi hinner i tid och kan ro i land det här projektet i tid nu , inte så jäkla lätt då allt är själv finansierat .

En Stor Sponsor skulle inte vart fel *S*

 

 

 

2013-02-14

Har ännu inte inhandlat motorstyrningen , blir nog i slutet utav månaden , varit in och pratat med dom ett antal gånger på Motornord om en del saker , så jag vet att jag får rätt och vad som behövs runtomkring , men det blir update alteftersom här .

Men det blir några timmar dom kvällar jag kan och har tid , fick tillbaks lite saker jag haft på svarvning , röret till lyfthandtaget bak , fått det lättrat , samt gjort en plåt med o-ring för montering av roll over valve , en lufventil till bränsletanken , så den har svetsats dit , lyfthandtaget bak är på platts , tagit bort intercolern för att få platts att göra klart bränsle ledningen från tanken med filter upp till pumpen ,satt tillbaks olje trycks givaren , finjusterat slangarna från motorn till oljetanken , så det är lite småpyssel , som kanske inte syns så mycket , men det plockas på så mycket det går .

Har börjat skissa på ett el schema för det elektriska oxå , lite lättare och se vad man behöver och hur man skall dra , och antalet kablar mm.

 

 

 

 

2013-02-08

Äntligen , nu står den på egna ben för första gången , eller skall man säga på band och hjul *s* ,  aluminum tunneln på platts , fäst med rostfri skruv i stället för poppnit , varför , ja det bara vart så , kedjehuset , drivaxeln , broms oket Prostock inc boggin mm sitter där det skall , det är kar lite små jobb och mindre justeringer , skall göra klar lyftbågen bak och lite annat , var en hel del passande och justering på det här oxå innan allt det här föll på platts , men det käns riktigt skönt , nu skall vi inhandla motorstyrningen och börja med det , samt allt elektriskt , blir väll några beställningar från USA oxå på en del saker som behövs , det är ju inte riktigt klart än , så vi hinner plöja ner xxxxx antal kronor mer i detta projekt .

Som oftast vid update så brukar det slinta med  något foto oxå ..

 

 

 

 

 

2013-02-02

Det rullar på som vanligt , blir väll inte alltid som man vill med tid , kommer ju andra saker som skall göras oxå , men det blir några timmar , tyvär inte så mycket i dag , men småsaker kan ta en jäkla tid i bland , passa in och konstruera .

Men expansionskärlet är klart med anslutningsrör dit svetsat , även fästplåtar , och fästen i chassit , så den sitter på platts och är ansluten med slang som den skall .

Skall beställa tändspolar och tillbehör för det , kablar och tändhattar , får se vad det blir , velar mellan MSD och AEM , går man bara efter bra spec så är det väll MSD som gäller , vi får se , min vän i USA skall kolla upp pris och vad som kan bli bra .

 

 

 

 

 

 

2013-01-31

Det blir lite varje kväll, har svetsat det sista av oljetanken och gjorde en läkage test så nu är den helt klart.

Har även monterat bränslepump och gjorde klart alla bränsleledningar med AN-Kopplingar

Kontrollerat insprutnings spridarna , bytte två o-ringar som var lite skadad .

Blir kanske lite mer tid i garaget till helgen , hinns inte med så mycket på kvällarna och har inte varje kväll över heller .

Men det rullar på och tar sig , skall svetsa fästen och slang anslutnings rör till expansionskärlet och montera dit det också , sen göra någon bra lösning för vattenkyling med kopplingar , hur det nu blir ..

Har pratat med Motornord ang motorstyrningen , finns hemma på hyllan , så det ligger snart i garaget , skall ha tag i en hel del el kopplingar också för det .

 

 

 

 

 

 

2013-01-27

Har äntligen fått gjort några timmar i garaget , har ju inte blivit så mycket gjort då Anton ockuperade garaget med sin skoter nerplockad , men nu är den ute och jag har fritt spelrum igen , har ju även varit involverad i Wintergames på Sättna , så det har blivit lite mindre tid utav det oxå , sen en del annat .

Men nu skall vi kunna börja plocka i hop det , smörj in hela rör rams chassit med olja , återmonterat motorn , vattentanken är på platts bakomför den , elpumpen lika så + slangar , svetsat AN-kopplingar och påfyllnings rör på oljetanken , gjort klar slangarna dit  , lite svetsning kvar så är det klart .

Kan jag fortsätta med bränsle systemet , och annat småplock , skall köpa motorstyrningen oxå , lite saker runt det blir det oxå , men nu hoppas jag att det kan få rulla på lite framöver , kommer som vanligt fortskridande info och update ..

 

 

 

 

2013-01-19

Har varit lite lugnt på uppdaterings fronten ett tag nu , har varit lite annat samt att det inväntats lite rör och andra delar , sen skall det mätas och tillverkas en del också , men det har blivit lite gjort nu , har tillverkat en passbit mellan bukplåten och tunneln som sitter på platts , bukplåten kan demonteras lätt om man vill , men den får sitta där till en början .

Har även gjort 2 stöd som håller upp fotstöden , styret har jag fått delar till så jag kunde göra klart det , skall justera in lite hål i tunneln så skall jag kunna börja återmontera allt igen , så förhoppnings vis så monteras motorn tillbaks ganska snart , tankar , rör mm mm , så det är kanske toppen på berget nu , så vi kan få lite skjuts utöver ..

Ligger några foton ut på bukplåten och med tunneln på chassit samt som vanligt update på facebook oxå .

 

 

 

 

2013-01-11

Första officiella fotot med en fullständig bild av hur rör rams chassit ser ut i helbild , det mesta svetsas nu

Kvar att göra är  rör  under aluminium fotsteg, så de håller att sätta fötterna på det

Så jag har beställt lite mer Crom moly rör.

Så det kommer att vara lite lugnare i garaget under helgen här får jag röret nästa vecka, har en del andra saker att göra också så det alltid lite att göra.

Har även lite åtagande på Sättna Raceway för årets Wintergames

 

Så det finns lite att fundera på, mätning , testa att passa tunnel mot en främre aluminiumplatta som sitter upp under motorn så att den kommer att vara helt förseglad från undersidan, om jag ska försöka gräs ,,,  så kommer den att eliminera att allt för mycket smuts och damm kommer inunder huven, men det primära är att köra Asfalt som är Nr 1som underlag för mig .

 

 

 

2013-01-09

Då har vi plockat bort allt från motorn och lyft ur den ur chassit , lite trångt och bökigt , så det är inget man gör många gånger för att det är kul !! ...

Allt är svetsat på chassit , så det skall inte behöva vändas upp o ned på chassit något mer för svetsning .

Vattentanken sitter på plats och ser bra ut , nästa steg nu är att passa in aluminium tuneln och göra det klar , skall även göra några förstyvnings rör och fästplåtar till tunneln och fotstegen , , motorn skall monteras tillbaks .

Det kan alltså börja monteras för att sitta kvar , inte som tidigare satt dit , tagit lös , provat , tillverkat , montera i hop , ta bort för svetsning och så vidare , så vi kanske har nått bergtoppen och kan börja få lite utförs backe nu ? , hoppas det .

Så det käns som det lossnat lite och går på lite bättre

 

 

 

2013-01-06

Vart lite tätare med uppdateringar nu ,  har haft en heldag i garaget för mig själv och fått undan tråkjobbet med tankarna och fästen , mätande kollande inpassning o gud vet vad för att få till så enkla saker kan tyckas , så efter inpassning mm mm så sitter oljetanken på platts , vart bra till slut , även tillverkat fästen till vattentanken som svetsats fast på den , förberett fästjärn för vatten tanken som skall svetsas i chassit , så det känns riktigt skönt att fått undan det där tråkjobben nu .

Nästa steg till veckan här är att plocka bort allt , lyfta ur motorn så man kan vända upp o ner på chassit och svetsa sånt man inte kommer åt annars , svetsa motorfästena lite mr , samt in med vattentanken på platts och dit med fästjärnen i chassit , bör gå rätt smidigt .

Efter det så skall det mesta vara svetsat , blir väll några mer fästen för andra saker som skall dit , men inte så man skall behöva vända upp o ner på allt .

Så det kanske blir en lite lugnt med upp date ett litet tag , men håll koll , det kan alltid hända något :)

 

 

 

2013-01-05

Nu Rullar på här , har inte vart så pigg och allert på ett tag , så det har gått lite tungt , sen saknas det lite delar oxå , men vi har mätt och kollat hur det skall sitta , tillverkat gänade aluminium fästen som svetsats fast på oljetanken samt gjort fästen till den i smala crom moly rör , kommer foto på allt då det sitter på platts .

Tanken skall få sista täckplåten dit svetsad då jag borrat alla hål i den , så jag kan göra en grundlig rengöring utav den innan den blir tät , skall dit några AN kopplingar samt ett påfyllnings rör , är beställd ! , sen skall vattentanken göras klar med fästen oxå , den får jag inte dit förän motorn är urplockad , blir väll nästa vecka förhoppningsvis , går som sagt liiiiiite trögt just nu , men efter att olje/vatten/bränslesystemet är klart så är väll det värsta gjort med tillverkning i chassiväg , fästen mm till det , då är det elsystemet och sedan skall dyna och huv forstättas att göras klar , är ju en hel del arbets timmar på det kvar oxå .

 

 

 

 

2013-01-03

Nytt År och vi kör i gång efter ha haft lite skönt ledigt och tagit till vara på tiden med nära och kära , går väll inte alltid som man vill alla gånger , just nu går det lite mer sakta än vanligt , hållt på med styret , och det är väll rätt enkelt , om man nu inte skall ha en en huv som min ! , så där blir det lite mer special , styret och fästen är klar , men återkommer med hur det blir ang det . lär inte vara den enda patrull man stöter på och skall lösa , men allt blir bra till slut , det fins lösningar på allt .

Har tur att min order på Summit Racing har väntat , kanske inte för plånboken , den har fyllts på med delar nästan varje dag :) , men nu skall den vara klar och jag hoppas allt kommer i väg därifrån nästa vecka , då skall vi ha slang , kopplingar mm mm som behövs för att slutföra bensin , vatten och olje anslutningar .

Håller på att passa in mäter mm , göra svets fästen och klura hur det skall sitta på bästa sätt , så det blir inte så mycket foto inlägg nu , är väll kanske inte det intresantaste och se en liten plåtbit fast svetsad på ett rör ! , men det rullar på , och förhoppnings vis så släpper proppen och det rullar på ordentligt ..

 

 

 

 

 

2012-12-23

Ja nu står Julen afton på tur , smet ner i garaget i dag då jag fick lite abstinens och känns som det inte hänt så mycket , så det har mätts och provats kapats och svetsas för att göra ett enkelt men funktionelt bränsletanks fäste i chassit , vart till slut riktigt bra , man skjuter in tanken på platts och låser den med 2 skruvar i framkant , skall dit 2 AN anslutningar oxå , men får vakert vänta lite tills 5 januari innan det skickas lite delar , men det skall gå att ställa och tillverka en hel del trotts det .

Fick även göra om styrningen liiiiiite , vart inte helt 100 , men nu är det bra , mätt ut hur el-vatten pumpen skall sita oxå och gjort ett liten fästplåt för det , även gjort om bakre vatten utgången på motorn med ett rör som skall passa gent i mot vatten tanken jag kommer ha bakomför motorn , så det händer lite , men en del saker syns som sagt mindre än andra .

Lägger ut lite foton här i bland även om det inte skrivs , och här på min hemsida lägger jag ofta in mer foton än på Facebook , detta är trotts allt Nr1 och om man vill veta lite mer och är nyfiken bör man kanske hålla koll här .

God Jul på er alla som följer mig och tycker det är roligt , jag älskar det här och vill gärna delge dom som oxå gillar det här med Dragracing , motorer , bygga och konstruera .

 

 

 

 

 

 

2012-12-19

Har fått hem en hel del för bränsle systemet och vatten systemet , tyvär så vet man inte förrän man får vissa saker hur det skall sitta , få platts och vad som ev mer behövs , så det måste kompletteras upp med lite mer kopplingar för att få till det hela , nu fans inte alla delar hos Summit Racing förrän den 5 Januari , så det blir lite väntan , men det skall göras lite fästen för- bränslepumpen , svetsa fast lite rör i tankarna och små plock , men det är Jul oxå , så det blir lite tid i garaget just nu , mer fundera tänka , ställa och göra ritningar och vad som kan behö-vas mer .

Men det blir , då man fått allt så brukar det rulla på ordentligt och hända en del , men just nu är det lite lågproduktion .

 

 

 

 

2012-12-09

Har tyvär inte blivit så mycket gjort på mitt projekt som jag velat då det har varit mycket annat ett tag , har påbörjat att göra styrutslags stopp , skall ur med motorn igen för att göra de sista svetsarna för motorfästena och lite annat man bara kommer åt genom att vända hela chassit upp o ner , bränsle/vatten delarna är i Michigan och sänds i väg till veckan här , så kan jag få göra klart det .

Har hjälpt en kompis till Anton med en special bränsletank till hans Phazer Turbo , lite kul då tanken rymde mer än orginalet  , kul att hjälpa killar som tänkt ut hur dom vill ha det och skissar och fixar , men har lite svårt att få någon som hjälper dom .

Fått hem en titanplåt oxå som jag skall ha som tunnel skydd för dubb/grästävling , har ju själva aluminium tunneln som är 1,5mm + titanplåten inunder den då , så då uppfyller vi kraven somt har en plåt som blir liiiiiite tyngre , men Mycket hållbarare och även styvar upp mer

Så det ligger något foto i galleriet .

 

 

 

 

2012-12-04

Inväntar fortfarande delar från USA , men jag fick hem en annan order i från Sverige med lite weld in AN kopplingar , så jag har bytt ut och modifierat mitt fuel-rail med nya sådana , även svetsat på tanklocks anslutningen på tanken , kompletterar upp med rätt bultar och muttrar till framvagnen , skall fixa ett styrfäste oxå , så det blir lit småpul hela tiden .

 

 

 

 

2012-11-30

Jobbar på med projektet mitt några timmar mest varje kväll efter jobbet , blir ju lite mer tid på helgerna , så det går sakta men säker framåt .

Fått lite styrstänger svarvade och gängade , landade även lite länkhuven till styrsystemet i veckan här , så styrningen är så gott som komplett , skall svetsas lite och lite små justeringar , så det känns skönt , mycket passande och trulande för det , sen vart det riktigt bra också , tycker jag själv i alla fall *S* .

 

Väntar på en massa delar till vatten/bränsle systemet , vart lite försenat då det inte fans hemma allt jag skulle ha , så det är lite stillestånd med allt där , finns lite smått jag kan göra , så jag är inte göra lös .

 

 

 

 

 

 

2012-11-25

Fins så mycket att göra helt plötsligt så man vet inte riktigt vart man skall lägga mest med tid , nä men nu det är kul att det vart en del nu , har svetsat klar bensin och vatten tanken , hlva oljetanken då jag håller på med lite special till den , men det är inte mycket kvar på den innan skalet är klart , sen skall det dit anslutningar på alla tankar också .--

Har fixat med styrningen oxå , en hel del mätande och trixade för att få rätt lutning och inpassning gentimot huven och hur det skall byggas vidare gentimot styrspindlarna , men styrstången är på platts och jag kan jobba mig vidare därifrån .

Har även gjort en lista och skall lägga en beställning på kopplingar , bensinpump mm mm för bränslet och vatten systemet

 

 

 

2012-11-20

Trillade in 2 paket i dag , ett från USA med lite styrdetaljer så jag kan köra i gång med det , kedjor och drev , fick vatten pumpen från ett företag i Sverige i dag oxå .

Klippt och bockat aluminiumplåt för tankarna , så nu har jag att göra så det räcker ett tag , så det vart en lång kväll i garaget , blir en laddning till med delar om någon vecka till bränslesystemet , så nu blir det mycket arbete som kanske inte syns så mycket , har punktat i hop alla tankarna , så det skall dit lite anslutningar mm .

 

 

 

 

 

2012-11-17

Det har inte blivit så mycket gjort på ett tag som jag velat , men vissa saker kan man inte styra över , har skissat upp vatten och bränsle systemet så jag vet på ett ungefär vilka och hur många kopplingar , slangar , storlek mm som kan behövas .

Har ett paket från USA som skickades i Onsdags , så det kommer väll i slutet på nästa vecka , även beställt en elektrisk vattenpump som borde dyka upp nästa vecka , så det är delar hela tiden som skall till , hämtade hem 2 aluminium plåtar i dag oxå , så till veckan blir det klippning och bockning så jag kan börja svetsa i hop all tankar , så nästa vecka kan det bli mycket garage tid igen *s*.

 

 

 

 

 

 

2012-11-10

Dyker alltid upp lite små ändringar och ideer man skall göra , så jag har modifierat främre boggifästet lite mer , gjort det avlånga hålet mycket längre , så om det behövs kan  flyttas om i 2 lägen , har lärt mig en hel del sen mitt förra bygge Pro Stockern och tar till vara lite därifrån , kan se ut som mycket plåtar i rör-rams chassit , men det har en förklaring till allt , det är en kombination till vilken boggi man vill köra med , alltså gjort i förebyggande syfte , samt blir förstärkning oxå.

Inväntar aluminium plåt för tankarna som är beställd , kommer troligen V46 , har fått i hop delar för en till avsändning från USA , så det skickas väll i början utav V46 , när den landar kan jag fortsätta med styrningen och förhoppnings vis få klar den , håller på att mäta , fundera och se hur det blir med bränsle systemet , då jag är klar med det så blir det en till laddning med prylar från andra sidan för bränsle systemet.

Då allt är i princip klart så kommer det införskaffas delar för gräs race oxå , men det spar jag till sist , det blir för boggi , matta + dubb och skidor , så där ligger det inte så mycket arbetstid och konstruktion , mer investering och utgifter kan man väll säga ,

Har även gjort en extra gummi upphängning för intercolern , så bara styrningen kan bli klar och tankarna , så skall det börjas med lite el , men Rom byggdes inte på en dag , så allt tar lite tid .men det blir något hela tiden , vissa saker syns mindre och andra mer .

 

 

 

 

 

2012-11-04

Har varit lite lugnare den här helgen med Haloween , men några timmar har det blivit , stötdämpar infästningen fram är klar , vart en u-profil i nedre A-armen för att kunna justera vid behov , även mätt upp tankarna och hur dom skall bli, så det skall beställas 2 aluminium plåtar till för det + att det blir lite över till bra ha .

Så det rullar på och det skall till en hel del prylar framöver då det skall börjas med lite el dragning och införskaffning av delar till det , står lite still med styrningen just nu då det varit en hel del funderande på den , så jag har gjort en beställning från USA  på en sak som bör underlätta det lite hoppas jag , även lite drev och kedjor så vi har att laborera med .

Men det händer något hela tiden , och det dimper ner något foto i mellan åt då det hänt något .

 

 

 

2012-10-30

Har gjort klar fästen och hål för boggin , vart lite modifikationer där , men bra till slut , även punktat fast övre stötdämpar fästen , de nedre skall göras oxå med ett rör i nedre a-armen , men kan bli ett med fler hål för ev justering , men det blir då chassit får mer vikt på sig och styrningen blir klar.

Skall även börja göra bensin och olje tank , lite klurande på vart och hur de skall se ut , så funderandet tar sin tid bara det .

 

 

 

2012-10-21

En helg som det hunnits rätt mycket på , trotts att det ägnats en halv dag åt att byta fjäderben och fjädrar fram på en bil , vart lite social med släkten .

Har plockat i hop ett par ny Wahl bros skidor jag köpte , har gjort dom lite smalare , för att vara exakt 27mm , vart riktigt bra , även svetsat fast fäst öron på styrspindlarna efter inmätning , satt tillbaks a-armarna och skidorna provisoriskt , så nu skall det ritas upp och tillverkas delar för styrningen .

Satte tillbaks motorn och justerat in den , samt gjort fästplåtar och låst fast motorn exakt , så nu skall det svetsas lite , även gjort fästen i ramen för intercoolern .

Så till veckan skall det ordnas med lite material , lite plåt och börja märka och kapa upp infästningar för boggi , så det har rullat på bra , även hunnit med att slipa lite på huven utomhus .

 

 

 

2012-10-19

Gnetats på hela veckan , blir några timmar varje kväll ,vissa mer produktiv än andra , en del lite mätande och funderande , har lämnat glasfiber arbetet nu , tänkte ta det dagtid på helgen om det bara kan bli regn fritt och så länga man kan hålla till utomhus och slipa och damma på i stället för i garaget ,

Har ju fått hem en heldel prylar till bygget i omgångar , har mätt och  plockat i hop drivaxeln komplett , pressat på en hub för broms-skivan och fått dit drivhjulen , mätt in broms oket också på platts , mätt och svetsat fast a-arms fästen på styrspindlarna , så det händer lite på chassi fronten nu , känns kul för omväxlings skull att det blir lite där oxå .

 

 

 

2012-10-14

Har hunnit med lite pyssel trotts allt , hämtade hem Thundercaten i fredags kväll , skall ju ställas om till "vanlig" igen för snö efter sommarens projekt vi hadde med den .

I Lördags var jag på Sundsvall raceway och hjälpte till med att göra vinter , så det vart hela dagen där med plock och städning .

Söndag så har det börjat ställa om Thundercaten till vinter , även börjat mäta in och gjort infästningen för broms oket inuti tunneln , vart bra mycket enklare än wilwood oket som är stort och klumig bara , svetsat in ett förstärknings rör för främre boggi infästningen ,skall göra en plåt där oxå .

Så det har blivit lite gjort ändå , så det rullar på och det ligger lite nya foton ute ..

 

 

 

 

2012-10-13

Den gångna veckan har det fortsatts att passa in huven , gjutit om lite , svetsat fast lite små fästplåtar ,var hos min snälle vän som ställer upp nästan jämt och bockat och klippt lite plåt för lite modifikationer och täckplåtar som skall dit , allt skulle vara rätt mycket enklare om man inte tänkt att det skulle gå att köra gräs med den oxå , vore det bara asfalt skulle jag gjort huven mycket enklare och desutom inte behövet gör allt så mycket tätare som jag vill ,  men jag har väll alldrigt velat göra något som enkelt känns det som , varför göra det enkelt då man kan göra det svårt och som ingen annan har *s* .

I slutänden så blir det nog bra , men tar självklart lite mer tid .

Har fått hem en låda från USA med lite roligt , även fått en hel del andra prylar som är till projektet , men det är långt i från färdiginvesterat i det här , det kommer läggas ner bra många $$$ innan det 'r klart, det byggs ju från noll och då behövs det ju en hel del , plockar ju absolut inget från prostocker då den skall vara komplett och fortsättas att köras med i Pro Stock , om ingen kommer och ger mig ett vettigt bud på den så ? .

Har lagt upp några foton på prylar jag fått hem från Whal Bros förra månaden , kommer väll upp lite mer från lådan som jag fick hem i fredags här senare kanske *s*

 

 

 

 

2012-10-05

Blir lite fix varje kväll nu , tagit ett brake med bilmekandet , vart en akut svetsning i dag på en skoter , annars har jag lagt tiden till att passa in och kapa aluminium tunneln , så fotstegen är ut kapat och har börjat märka ut och skall borra upp infästnings hål och hålen för driv axeln .

 

 

 

2012-10-02

Fortfarande mycket jobb runt omkring , nyligen svetsat ett rev chassi , svetstat klar en tank-special till en kille men en Yamaha Pazer Turbo ,skall dit tank anslutning , och fästen för pump och nivå så är den klar .

Sen kanske jag kan återta liiiiiiiite utav mitt eget projekt , skall in en bil i mellan bara hmmmm . har en låda i USA klar för leverans , skall bli kul att få hem den *s* .

 

 

 

2012-09-22

Det rullar på här , de senaste 2 veckorna har ägnats åt en 540 , saknats delar , lite väntan och en del inpassnings problem , men efter 3 gången vi statte upp lådan gick det bra , hittade en sak som inte stämde , så det har vart många sena kvällar med kopplings mekning , men det var riktigt bra till slut och den hugger i bra .

Skall tas en bil till som det skall bytas fjäderben på oxå , kommer in ett skoter chassi som skall svetsas , även tagit på mig att göra en aluminium tank till en Yamaha så tyvär får man ta den lilla tid man får till mitt eget projekt då den fins !  , men det fortsätter att gnetas på med huven och gjutningen , börjar bli tjatigt att skriva om bara det nu , men tyvär är glasfiber arbetet som tar tid !! . Mycket Tid ! .

Men det har kommit in lite mer delar , kommer väll upp några foton på det och lite bling bling , inväntar en till order från mina vänner i USA , håller på att tillverkas just nu , så det landar väll om nån vecka .

 

 

 

 

2012-09-09

Det långdragna arbetet med glasfiber fortsätter , har vart ett jäkla in passande , på och av med huven, på och av , vet inte hur många gånger , kapat och justerat bottenplåten , men det börjar passa och ser rätt bra ut , samtidigt slipas det på pluggarna för dyna/tank kåpan , börjar väll ta sig där oxå .

Men mitt upp i allt kom det en bil till på gården som behöver assistans ! , en BMW 540i M e34 , Antons bil , köpt med kända fel och skall ställas in i garaget i vinter för uppfräshning , just nu håller vi på att byta ut komplett koppling + svänghjul , då den var rätt slut , blir en lite kraftigare som skall tåla 700Nm , så det ligger ett fotoalbum på et oxå , får se om det spårar ur lika dant som det gjorde med A-traktorn *s* , så det går ju lite tid dit oxå i mellanåt .

LÄNK >>>>>> BMW 540i M e34

 

 

2012-09-01

Tiden rullar på , första September , rullar även på i garaget , sysselsättningen ligger 100% på glafiber fronten , ramlar in lite delar i mellan åt oxå , men det tar en jäkla tid med glasfiber jobben , så det skalll bli skönt då vi ser slutet på det och kan återuppta jobbet på själva chassit och allt runt det .

Har gjort ett fotoalbum på 4-Storke Turbo Projektet , där det kommer samlas lite mer foton under byggets gång , fins rätt mycket men släpper inte allt just nu .

 

 

 

 

2012-08-22

En liten upp datering .

Sättna tävlingen gick väll inte så bra som tänkt och inga bra tider eller 60" heller , vart väll lite för mycket att hitta tillbaks med då bakre dämparna var nyrenoverade samt nya dämpare i framvagn så vart det fel vinkel i boggin och viktförflyttning som vi inte hittade tillbaks till på engång , så vi la ner mitt på lördag , i stället för att slita på material som inte ledde någon vart .

Så nu står en Dyno körning på tur för Pro Stocker, vi skall justera in boggin och fronten ordentligt , ett par nya stötdämpare bak i boggin står på listan till nästa sässong 2013 .

Men nu går vi vidare med Turbo projektet , det gjuts för fullt i glasfiber , tar fruktansvärt mycket tid och injustering utav det ! , men det börjar lika en huv i alla fall , pluggen för dyna/tank fixas det oxå med , mycket jobb med bara den oxå .

 Har fått hem lite delar , men det skall beställas mer , blir en laddning  från Whal Bros , sen skall vi ha hem en boggie oxå , styret för insprutningen skall oxå köpas in här .

Kommer göra ett fotoalbum för Turbo Projektet oxå , där det kommer mer foton under tidens gång här , så ser det ut just nu och som vi ser det så är race sässongen över för i år , 8an kom inte , men den bör sitta där nästa sommar , då vi kommer mer förberedd och laddad ..

 

 

 

 

2012-08-16

Ja då är vi åter hemma i Sverige och skall försöka göra en kort fattad sammanfattning utav Showen i Tyskland .

Har även gjort ett litet fotogalleri med text till varje foto som man kan kika på.

Det var en lång resa , 160 mil enkel , båtresa på 14 tim , men det har gått bra med resan , Hockenheimring var otrolig , läktarna så stor så man förstår det inte förän man står framför dom , sen depå området , det fins matställen lite överallt , med lite utav varje , pizza , kebabb , hamburgare , pita , grillat , öl , drink , ja det saknas ingenting , det for runt party bussar , bussar med strippor , MC gäng utav alla namn , en show utan dess like .

Tyvär så var ju greppet på banan fruktansvärt dåligt , så dom ställde in några klasser då man ansåg att det var för farligt ,men för Tyskarna spelade det inte så stor roll , visst , det vart ett stort Buuuuuuuuuu och visslingar då dom berättade det .

Men racet fortsatte med dom mindre klasserna ,,, bara det rök och vrålade så jublade dom , ju mer rök ju mer vrål och visslingar o jubel .

Kvälls showen vi var inbjuden till är väll det största , större än tävlingen kan man säga , tyvär så satte sig Mr Murphy på min axel och ställde till ett problem då jag startade pp , alldrig varit med om det och kommer nog aldrig upp leva det igen , en utav tre cylindrar dog och med 3 min tillgodo som vi fick Ove och jag för våran del var det inget att göra , jag fick puttra i väg i strten medans Ove drog i väg med spinn i 100 m .

Men dom jublade och var glada ändå , detta var Awsome som dom säger ,det var rök , tutor , vi hade heja klacks tjejer som gick in samtidigt som oss och dansade och vifftade under bara våran körning .

När vi prsenterades vi högtalarna och vinkade åt dom så utbröt ett ännu högre jubel och vrål , tutande , färgade lampor som svepte över publiken som var ca 70 000.

Helt underbart otroligt , en sådan upplevelse tror jag är svår att få en gång till , och att desutom få betalt för det gör ju inte saken sämre .

Så vi tackar Tyskland och dess publik för en otrolig upplevelse på Hockenheim Nitrolympx 2012.

So danken wir Deutschland und seine Zuschauer mit auf eine unglaubliche Erfahrung in Hockenheim Nitrolympx 2012th

Foto länk >>>>>>>   http://www.joker-racing.se/Germany%20Hockenheimring%202012/

 

 

 

 

 

 

 

2012-08-03

Det är ganska lugnt med verksamheten nu , har varit ytterst lite fix i garaget under semester , och nu står ju Tyskland på tur , skotern är klar inför det och det skall bli en upplevelse utöver det vanliga , få förunnat att kunna få en sådan här möjlighet , och vi hoppas vi kan bjuda den Tyska publiken på något kul dom kommer minnas ett tag på Kvälls Showen vi skall uppvisnings köra på , dom säger det är runt 80 000st motor intreserade som tittar vrålar o jublar på denna kväll , så det kommer bli Awsome .

Kommer uppdatera på min Fecebook sida Joker Racing , så där skall man kunna se lite foton och kommer skriva lite smått oxå ..

Så nu laddar och packar vi för det , pass , hotell , båt är bokat och fixat , så HERE WE COME Germany .

 

 

 

2012-07-24

Nu har vi hunnit gå igenom lite saker , tog ner boggin och ut med bakre stötdämparna , tog bort fjädrarna för en koll bara , men dom var som slut , gasen helt borta och ingen retur , ena dämparen gick trögt som attan tillbaks , så där har vi en anledning till svårigheten att justera in den i helgen som , med dåligt fäste och  dåliga dämpare har man lite svåra odds mot sig !! . så dom är inlämnad nu på en genomgång , har även hålt på ett xx antal timar för att försöka få till en reserv lösning utifall med ett par nya dämpare , dom var nu lite för lång och det krävs lite mer arbete , min svarvar är på semester , så vi har lagt ner det så länge , annars hadde dom dämparna varit bättre , men vi kör med beprövat så vi vet att det funkar då vi kommer ner till Hokenheim i Tyskland i Augusti .

Har även fått tag i en ny pump för Fox Float dämparna fram , vi har ju kört med ett par äldre Whal Bros pro stock dämpare som en provisorisk lösning på Test and Tune och i helgens tävling då vi inte fick i luft på grund av en trasig pump , men nu sitter dom på platts igen .

Så allt skall väll vara okey nu tills Tysklands resan , och vi fortsätter vidare med det nya projektet lite oxå , är ju semester så vi skall väll kanske njuta utav den lite oxå .

 

 

 

 

2012-07-23

En liten samanfattning utav helgen på Sundsvall Raceway 20-22 Juli .

Såg fram mot det hela med förväntningar att backa upp vår senaste 9,04 repa , men den ny preparerade banan hadde inte det greppet , många team bilar hadde problem , lika så vi , körde med samma setup som bäst 9,21 , fick justera så den gick rakt , efter det började den studsa i starten , vi ändrade och provade olika variatorsetups i steg för steg för att inte göra flera ändringar på och samma gång , men vi hittade inte något bättre och stötdämparna bak har minimal justering , så det är det förtsa jag skall kasta åt H*lvete nu och dit med ett par nya

Där sitter mycket av problemet då det blir dåligt fäste i banan att kunna få till det , så vi kände en liten frustration på Söndagen då vi inte gjorde något framsteg !.

Skall analysera det här i lugn och ro nu , har ett par nya dämpare som skall passa , är tänkt för det nya projektet , men kan även passa Pro Stockern , så vi får se vad vi tar för beslut inför Tysklands racet i Hockenheim .

Finns en onboard film utlagd , samt kommer någon fler film och lite foton får tävlingen senare ..

 

 

 

2012-07-16

Rullar på som vanligt här .satt tillbaks motorn i chassit för en koll , behövs lite små justeringar så blir det bra , har lite delar som kommer från USA oxå, annars ligger det full fokus på huven och få till den , Anton fixar och trixar med glasfiber gjutningen oxå , så det underlättar och blir mer gjort , bara vi får till den lite mer så kan vi börja kapa till fotstegen till tunneln . så detblir rätt bredd och vinkel .

Har gått igenom Pro Stockern i helgen , startat upp den så allt skall vara okej inför Sättna till helgen 20-22 , kanske inte blir någon körning på Fredag , på grund av att jag jobbar och kan bli nätt om tid .

 

 

 

 

 

2012-07-08

En hel dag i garaget , så det har hunnits med en hel del , lite tråk jobb ! , men det är nästan klart nu .

Har kapat in aluminium tunneln så den passar över rör ramen , även kapat till främre bukplåten oxå i aluminium , märk ut och svetsat en massa plåtbitar för infästning av plåten .

Så när det är klart kan huven och dynan få 100% utav tiden och kanske bli klar ! , är väll glasfiber gjutningen som tar mesta utav tiden ! .mycket jobb och det syns lite .

 

 

2012-07-04

Vissa gånger uppdateras det oftare , i bland mindre , det gjuts för fulla muggar i glasfiber , mätande kollande och inpassning hela tiden .

Fick en tid i dag så jag kunde bocka till tunneln , så nu är den färdig bockad , skall kapas till för fotstegen och passas in över rör ramen , så det blir lite pyssel med det oxå .

Även bockat till buk skyddet i aluminium som oxå skall passas in , har en leverans som skickas nästa vecka från USA , lite kuliga och behövliga saker , blir väll några mer frakter därifrån , och ett par vänner från Micro Belmont som suportar och hjälper mig väldigt mycket  , det underlättar att lära känna en del i USA då man sysslar med racing .

 

 

 

 

2012-06-30

Det rullar på som vanligt , det gjuts i glasfiber och slipas formar , har även fått hem lite delar från svarvning , så jag har börjat tillverka styrspindlarna , det som är kvar på dom är att mäta in fästöronensamt längden , men det görs senare då jag vet vilka hjul jag skall använda mig utav , står lite i valet och kvalet ang det ! .

Ett förbrilt e-mailande med X antal i USA , och har gjort 2 ordrar på delar så det gick att kombinera med en frakt , blir lite prylar från Whal Bros senare och ett annat företag , det är så mycket som måste stämma och det ena bestämer det andra i vissa fall , som med en hub för drivaxeln , det är inte klart vilken dimension det blir på den än och om jag kan använda en jag har , så vissa saker blir fördröjda ! .

 

 

 

 

 

2012-06-24

Hemma igen då och det Små fixas lite med av varje , fått hem en sändning till utav chrom moly rör , samt lämnat in det mesta materialet för bearbetning och svarvning för styrspindlarna.

Även börjat gjuta i hop lite glasfiber kåpor , så det rullar sakta på , även en del mailande med några firmor i USA ang delar , skall göra en beställning snart på en hel del , tänkte försöka få det ordnat till en frakt om det går då det är från 3 olika firmor jag skall ha delar från ! , men det löser sig nog .

 

 

 

2012-06-16

Ja då har det blivit ett litet ryck under veckan här efter student och ett kärt Dotterbesök .

Plockat och städat undan i garaget lite , gjutit delar i glasfiber varje kväll hela veckan här , som jag renskurit i dag Lördag , så nu har jag en hög med glasfiber kåpor som skall gjutas i hop på ett bra sätt ! och passas in på chassit , har ju kunnat valt att bygga på standard delar , men varför göra det lätt då man kan få något unikt och truligt *s*. håller även på att göra dynan/tank kåpan  i en form , så då den är färdig slipad spacklad skall den gjutas av så jag får en plugg utav den , så det tar lite tid med allt som skall till .

Har även justerat in höjden på chassit och mätt en hel del , så nu har jag väll nästan alla mått för att lämna in rör , rund järn och material till svarvaren för att få i hop styrspindlarna oxå , har även kapat till den stora aluminiumplåten , hoppas på en ledig tid i kantpressen snart så jag kan bocka till tunneln .

Blir väll lugnt nu till efter midsommar då det skall jobbas på annan ort med hotellvistelse ! .

 

 

 

2012-06-02

Är väll inte så hög fart och aktivitet i garaget just nu då det skall ske mycket annat oxå , men det blir lite gjort ändå , vill väll ut och köra pro stockern lite mer nu och få en referens repa på senast för att gå vidare med variatorerna , ser stor potential för bättre tider . sen kan vi börja ta mer via tändning och lite annat .

Har i alla fall fått lite saker , bland annat bussningarna från www.Mecmove.se  som posten strulade bort !! , så nu kan vi börja tillverka styrspindlarna .

Även fått lite plastbussningar och distanser svarvade för A-armarna , justerat in och svetsat fästen för dom oxå , så dom sitter på platts nu , plastbussningarna är svarvade från plast stång som köppts från www.fermprodukter.se

Skall lyfta i motorn igen efter att svetsningen är klar nu , det skall dit med en del fästplåtar för olika saker , som intercolern , skall göras en oljetank , bensintank , styrningen skall påbörjas , måste mäta in rätt höjd på chassit så styr spindlarna blir bra , skall börja göra dyna/tank kåpa , blir huv mm , så det fins att göra .

 

 

20121-05-26

Hemkommen efter Test and Tune , dagen började strålande fint , sol o varmt , samt att första repan ut vart personbästa , riktigt kul då det man klurat ut i variatorväg innan man åker i väg funkar så bra , vart 9,04 / 230 km/h , tyvär vart inte fästet något bättre utan snarare sämre , så det vart ingen uppbackning , trodde själv på en 8a , men den är nära nu och kommer nog .

Vart inga anmälningar på vår Stock Thundercat projekt heller , lite tråkigt , men Sanna Nilsen och Arne Bårman provad i alla fall , Sanna vart riktigt biten utav det helaoch provade 2 gånger , Arne tyckte det var kul oxå , en bra Bracket maskin .

Så det var en skön o bra Lördag och vi ser fram mot nästa tillfälle .

Ligger ute lite foton och det skall även komma en film på Sanna .

Lite foton>>>>>>>       http://www.joker-racing.se/Test%20and%20Tune%202012/

 

 

 

 

 

2012-05-24

En liten snabb update då tiden nästan sprungit i från en ! och en hel del annat som skall göras , Crossfiern vart i alla fall uppstartad i tisdags , vart lite justeringar innan den smattrade på som den skulle , blir väll mer förgasar justering på Sättna då den ligger lite högre .

Så det skall lastas och fixas på fredag , sen bär det av och med en fin solig helg förhoppningsvis , blir mer update efter helgen .

 

 

 

2012-05-20

Veckan som gått inkl helgen har lagts tid åt Pro Stockern , Orange Crossfire , så den har fått sig en överyn i hela chassit på ev skador/sprickor lösa delar mm som kan hända . hafft lös förgasarna och gjort en översyn på dom , en ny rem sitter på , så den skall startas upp i veckan och se så allt är Ok inför Test and Tune till helgen .

Så mitt andra projekt har fått vila lite , jagat ett par olje/brons bussningar som vart tillbaks skickad utan anledning , ingen avi eller något till mig !!! , men jag hoppas dom kommer snart så jag kan påbörja styrspindlarna , blir lite mer som skall dras i gång oxå , men det är ju lite annant i livet än racing oxå , en student i huset :) och mycket annat pyssel , men det kommer update så fort det blir mer .

 

 

 

 

2012-15-13

Vart full rulle i helgen , jag och Ove Eriksson var upp till Sättna för att göra slutjusteringen på Thundercaten inför Test and Tunde 25-26 Maj , lite småjustering i boggin och bytte helix o fjäder så drog den på fint , imponerande faktiskt av en standard maskin att gå så bra , riktigt KUL *S* , så nu är den klar för körning .

Har fixat i garaget oxå , fick hem lite svarvade gäng bussningar för A-armarna , så jag har svetsat och gjort dom klar , inväntar bussningar som skall bli svarvade utav POEM stången jag köppte oxå , blir bra med sådana och tar upp skrammel och blir tystare än med stål eller olje/brons , i styrspindlarna blir det olje/brons bussningar , men dom bussningarna verka ha kommit på villovägar ! ,

 

 

 

 

2012-05-06

Helgen har gått i Tig Svetsningens tecken , chassit är så gott som färdigsvetsat , blev väll runt 100 svets skarvar , det kommer att tillkomma fler småsaker som skall svetsas fast , blir fästjärn , hållare för intercolern , bränsletank, oljetank , styrstag mm .

A-armarna här påbörjad och är inte mycket arbete kvar på dom innan de är klar , skall lämna in lite bussnings material jag fått hem oxå på svarvning i veckan här .

Så det rullar på och fins att göra , men vi gör det i en rolig takt , inte Snabb Måste takt , för tanken är ju att det här skall vara ett roligt projekt :)

 

 

 

 

2012-05-03

Ramlar in lite prylar med jämna mellanrum , så det fins göra hela tiden med mitt projekt , eller ett utav dom , fins ju fler roliga saker som det fixas med här .

Har gjort och gör lite ändringar på hemsidan i mellan åt , just nu är Gästboken bort tagen från första sidan , väldigt tråkigt att det skall finnas Bittra , eller kanske skall säga En Bitter person som tycker om att skriva och försöka göra sig rolig på andras bekostnad , men saker och ting kommer kanske i kapp dom oxå , bland annat omgivningen får se deras rätta jag , vilket jag tycker är väldigt kul då man gör bort sig själv så som dessa Bittra mäniskor gör *S*

Det tråkigaste är att dom tror dom är anonyma på nätet , men jag kan säga att ett IP nummer kan man spåra dom flesta med , så dom förblir inte anonyma , inte för mig om man skriver skit här , men dessa Bittra människor har det nog mest jobbigt själva att andra har det bra *S* .

Nog om det nu , vi fortsätter ha det roligt i garaget med det vi gillar och det kommer mer uppdateringar här ..

 

 

 

2012-04-29

Inväntar fortfarande lite material för tillverkning utav bussningar plus lite annat små plock , men A-armarna är påbörjad och två är hop svetsade men inte helt klar , behövs lite gas påfyllning i svetsen , blir en hel del svetsning med alla rör skarvar och annat som görs .

Men själva rör chassit är på god väg , kanske inte blir det lättaste , men vrid styvt så det räcker !! , sen skall A-armarna dit , skall fixas med styrningen och en hel del annat runt omkring allt ! .

Då det är klart skall det påbörjas med dyna och huv , får se hur det blir , men det blir nog fränt och bra :) ,

Lagt ut några foton , chassit är mer gånget än det visar på bild nu , men det kommer väll mer , skall påbörja genomgången utav Crossfiren oxå så den är race klar för säsongen här .

 

 

 

 

 

2012-04-22

Landade lite chrom moly rör här i Fredags , så det har börjat kapats och fixats lite med det till A-armarna , jiggen är klar så det rullar på .

Förhoppnings vis kommer det lite bussningar och mer material i veckan här , skall göra ett ryck på Thundercaten i veckan här oxå och uppdatera med lite foton på det projektet .

Lite mätningar för jack-shaften och drivaxeln , skall beställas ny sådana hos mina vänner på Micro Belmont , blir ju lite annorlunda då tunneln är i ett eget mått på bredden , sen skall det vara splines för 15 wide drev oxå .

 

 

 

2012-04-19

Ett litet livs tecken på sidan här , har gått lite lugnare i garaget och projektet där , mycket kollande och mätande , ringande mm för att få till allt innan man kan beställa det man vill ha .

Men nu har alla pusselbitar för framvagnen fallit på plats så jag har beställt rör , bussningar , bussnings material , länkhuvuden , sen skall det svarvas lite bussningar , och gängade rörpluggar , så nu då man vet vilka rör man kan använda kan jiggen för a-armarna börja göras .

 

 

2012-04-10

Då var Påsken över med all dess bestyr , går sakta men säker framåt med allt , mäts och funderas , skall beställa lite mer rör i olika dimensioner för framvagnen , a-armarna, spinlarna , bussningar , länkhuvuden och en massa små plock därtill . håller på att göra fästplåtar och annat smått medans för det  .

 

 

2012-03-25

Knallar på som vanligt här , framdelen är nästan komplett , så snart är det dax att börja med A-armar och allt därtill , bussningar , stag , styrnings funktion mm mm.

Skall bocka till tunneln oxå då det blir en lucka för det och en kantpress som fins tillgänglig , så det finns att göra .

Asfalts projektet Thundercat står still ett litet tag i invänta på nya drivhjul , 2 axlar och lite annat smått som skall till .

Skall snart ta en översyn på Den Orange Crossfiren oxå , kolla över så den så den är klar inför sommar säsongen här 2012 .

 

 

2012-03-18

Fick några bockade chrom moly rör i Fredags till projektet mitt , så jag har pulat på med det i helgen ,så det tar sig , börjar likna något fränt nu .

I Söndags här tog jag in Thundercaten och Ove kom hit efter lunch , så vi har kört i gång med det oxå , plockat ur kedjehuset , boggin ,drivaxeln boggin och fixat med den , går att följa det via en länk och sida som vi har enbart för det projektet . Thundercat Goes Asphalt .

http://joker-racing.se/thundercatgoasphalt.html?_cache=1330801362

 

 

 

 

2012-03-10

Det händer saker hela tiden i garaget , motorn sitter provisoriskt på platts med länkhuvuden , det görs krys stag och fixas , mycket mätande och funderingar oxå , har börjat bygga framåt och fronten , så det går framåt hela tiden .

Fått hem aluminium plåtar så jag har lite mer material att använda .

Skall snart in med Thundercaten och konvertera om den till asfalt inför Test and Tune , ett litet projekt Ove E och jag kommit på .

Lite annat kul på gång till sommaren oxå , kommer nog lite mer info om det .

 

 

 

2012-02-25

En liten up date , men har övervägt att inte lägga ut så mycket foton än så länge , en liten taster ligger uppe i alla fall +lite annat .

Känns tråkigt att inte fler som håller på med racing delger lite info , så då blir det lite lika dant härifrån oxå , speciellt då mitt projekt som det är tänkt och troligen inte kommer ut förän 2013 så är det ju ett tag tills dess och det hinns med att publicera foton mm mm .

Fått lite gängade rörbussningar svarvad , små hylsor , svarvade distans rör för att göra bra skarvar i rören , mycket småplock som skall till , men jackchaft och drivaxel lagringar + kedjehuset sitter på platts , så nästa steg är att göra motorinfästningen nu och justera in motorn rätt gent i mot jackchaften .

Sen är det framvagnen , a-armar , spindlar samt få till styrningen , får se hur vi löser den , men det är ett litet problem .

Dimper väll ner 2 stora aluminium plåtar till veckan , så då skall det beredas för tunnel plåten och lite annat , en hel del annat som skall beställas oxå , nya axlar , hub , drivhjul mm mm mm.

Länkhuvuden beställde jag från www.mecmove.se , kan jag rekomendera , serviceminde , det mesta hemma , snabb leverans och delar av kvalite ,inget billgit junk som kan finnas ute på skotermarknaden ! .

 

 

 

2012-02-11

Vart lite dåligt med upp datering här på sidan , vart mycket av allt möjligt och inte haft lust helt enkelt ! .

Men det fortskrider med mitt nya projekt då det hinns med , är ju en del saker som måste införskaffas i mellan åt som kan ta tid och gör att det inte blir så mycket på ett tag i bland , men det rullar på , vi har material nu att gå vidare en bit , ligger en order på 2 alu-plåtar som skall användas 1 till tunneln och sen den andra till div andra plåtarbeten i aluminium .

Några länkhuvuden som skall dimpa ner här snart , inte BARA inte med allt .

 

 

2012-01-08

Helgerna rullar på och mycket som skall hinnas med , en Thunder som skall få en sista hjälpande hand så är den nog fitt for fight och ute ur garaget .

Börjat svetsa i hop lite delar så smått , blir en hel del mätande och kapande , men det flyter på och blir bra , ligger uppe lite nya foton på det .

Kommer mer all eftersom det går framåt .

 

 

2012-01-06

Då har Julen och Nyår passerat , vart lugnt i garaget med racingen med skruvande och mekande , Anton har haft sin skoter inne för dekala den , krävde vist stril omgivning *s*.

Sen har vi haft en T-Cat som vill ha lite mer omvårdnad oxå , en bil på service , men i dag har vi åter upptagit racing verksamheten , kapat en hel del rör med rör notchen , så morgodagen skall det punktas hop och Tig svetsas en del .

 

2011-12-18

Full rulle i garaget , lagt ut några nya foton , på bänken/jiggen , ett rör som visar hur fin det blir med en rör notch , så det har kommit i gång nu med chassi konstruktionen , kommer nog bli riktigt bra .

Lite annat som fixas i garaget oxå , så all tid ligger inte bara på ny projketet , mycket som skall hinnas med i bland , men kul är det .

 

 

2011-12-17

Donas på som vanligt , gjort ett litet foto album på Ski-Doo CK3 dynan oxå , så man ser lite bättre o mer utav den .

Fins om man klickar sig vidare genom foto galleri eller länk HÄR Ski-Doo CK3 Dyna

 

 

2011-12-12

Har fixat och donat hela helgen , och fått till en första gjutning utav Ski-Doo CK3 dynan ,även gjort en liten film utav det hela som ligger uppe på You Tube .

 

 

2011-12-09

Lite Fredags mek i garaget , efter lite trul så startade Thundercaten i gång , lite små justeringar , men den går jämt och fint , skall dit med en huv så är den fitt for fight .

Gjort klar arbetsbänken med en plåt , så den är klar att användas som arbetsbänk och jigg bänk , även fått hem rör notchen jag beställde , dyr , men väldigt bra då man skall arbeta med rör och göra fina skarvar .

Tänkte börja med CK3 dynan i helgen oxå , den är vaxad 6 gånger nu och det skall på med ett lager släpp medel sen gelcoat innan det är dax för glasfibern , blir det bra så kan det bli någon till Salu för intreserade , kommer mer ang den då första gjutningen är klar  , så det är alltid något på gång här hos Joker Racing .

 

 

 

2011-12-05

Rullar på som vanligt i garaget , men lite lugnare då det skall hinnas med lite annat på helgerna oxå , resor och arrangemang .

Har i alla fall fått hem en hel del material , till det nya projektet , lätt och fint , bockat , inväntar en sak från Snowball Racing oxå för att underlätta i hopsättningen .

Även fått hem plåten till arbets/Jigg bänken , skall skruvas på platts så är den klar oxå , även gelcoat , wax och släpp medel har kommit för CK3 dyn projektet så skall vi göra en provgjutning utav den .

Så snart kan det börja ta liiite fart , Tigga lite och konstuera .

 

 

 

2011-11-27

Ja det händer lite utav varje här trotts allt , är tillbaks till arbetet efter några veckor och det går framåt i alla fall ! .

Även hunnit med ett Svemo möte i Norrköpning ang MC & Snöskoter dragracing , får väll ses som rätt givande , även om det var fruktansvärt dålig uppslutning från de aktiva , vet inte hur man skall tolka det !? .var ju trots allt ett rätt viktigt möte som berörde oss ! .

Pappers ritningen i skala 1:1 ligger på datorn och i 3-D , fränt , även en riktig ritning med mått , grader mm som är utskriven , har gjort en beställning på material som kommer V48 för att påbörja chassit , även gjort en arbetsbänk/jigg bänk av 2 i hoplimmade 22mm MDF board , skruvade i 2 aluminium profil rör som står på arbets bockar , skall kläs med plåt som kommer V48 den oxå .

Även en beställning utav formvax , släpp medel och lite annat för att påbörja att gjuta lite i glasfiber , bland annat CK3 dynan dyker upp här V48.

Tagit in en Thunder Cat 1000 för lite rehablitering  i garaget , fins en Foto mapp på det .

Bara klicka sig vidare från Foto Galleriet till Mera Fotografier Här eller -----} Thundercat 1000 upp fräshning

Håller även på att göra nån typ av foto mapp på nya projektet , uppföljning eller vad man skall kalla det , så det rullar på och händer något hela tiden , men vi skall hinna med julen och dess små saker oxå ..

 

 

2011-11-12

Upp daterar liiiiiiiite fastän det inte rullar på som tänkt mad allt , ritnings överföringen från papper till datorn dröjer lite ! , men det kommer väll .

Tanken var att beställa lite material så snart ritningen vart klar , fick ett litet paket i veckan i alla fall med tändnings delar , är en del saker som skall införskaffas här .

Lite delar från Dalhems skall beställas somt att bänken lika så jigg inte gjorts klar ännu .

Även fått igen CK3 Pluggen , lackad o blank med en fin yta , så den skall vaxas ett antal gånger nu innan det är dax att göra en första avgjutning , resultat kommer på bild utav det oxå , pluggen fins i fotogalleriet liksom tändning .

 

 

 

 

2011-11-06

Ja utav viss anledning så har det automatiskt blivet mindre gjort i garaget , men liiiiite fix har det blivit , lite små saker som landar är här i början på veckan från USA .

Har även i dag Söndag fått hjälp att börja överföra lite skisser och en ritning jag gjort i 1:1 på ett stort papper till datorn i 3D , strulade en hel del men det som vart gjort ser riktigt bra ut , riktigt fränt o se det man tänkt och skissat på papper i 3D , men det är väldigt bra att rita upp i 1:1 på ett papper före oxå och se hur saker o ting harmonerar , man kan lägga dit ett riktigt kedjehus o se hur allt passar mm .

Kommer lite förhands visning på ritnings delen då vi kommit lite längre på den , det går framåt , men inte i Express fart ,och detta projekt är väll inte tänkt att göra det heller då det finansieras som Vanligt till största delen utav mig själv .

Om inte Pro Stockern min Orange Crossfire blir såld , så är vi laddad med den inför nästa säsong , vi har redan setups vi vill prova , och det skall helt enkelt gå fortare 2012 ,säsongen 2010 vart ett premiär år med ny bygget , safe köring och utprovning av allt , hur det funkade och att allt funkade .

Säsongen 2011 här hittade vi tillbaks med alla nya saker till tiden vi körde som snabbast för 3 år sedan då vi fick Jätte haveriet och klöv motorn i 2 bitar , så allt känns riktigt kul nu och motorn känns trygg och säker , allt funkar som det skall .

Så nästa säsong 2012 ser vi fram mot :)

 

 

2011-10-27

Det skissas och funderas hela tiden och rullar sakta framåt , halv vägs på ritnings sidan på papper i alla fall .

Inväntare ett litet paket till från USA snart , lite småprylar som visas sen i albumet .

Blir tyvär inte lika mycket gjort nu ett litet tag framöver ! , ja lite småpyssel kan jag fixa med , har opererat mitt knä , men nu kan det bara bli Bättre med det.

Always look forward how hard it may be

 

2011-10-16

CK3 Dyn-Pluggen är inlämnad på lackning förra veckan , får se när vi får tillbaks den , skall bli kul att gjuta utav den och se resultatet.

Har köpt ett motorstativ som jag har modifierat under Söndagen här så den passar , en del köpta saker är ju kanske inte direkt anpassade för allt , så det var till slut riktigt bra .

Har mätt och skissat en hel del oxå , många funderingar blir det och man går som Baltazar här hemma tills man får en ide ! , men till veckan här skall vi böja rita upp det lite smått , så vi får en start på det hela , även köpt arbetsbockar och fått tag i fina styva profilrör i aluminium som skall användas till bänk eller vad man skall kalla det där jag skall göra bygget på .

 

 

 

 

 

2011-10-10

Är inga större händelser i garaget just nu , men det har mätts upp och kollats för att börja göra en ritning för chassit , även många andra saker som kollas upp för det nya projektet , blir en hel del inköp av diverse saker för att köra i gång det hela , så det är inget snabb bygge som skall haffsas i hop .

CK3 pluggen skall lämnas in på lack så det blir en fin gjut yta , då ser det ut just nu .

 

2011-09-30

Som vanlig så är det lite småpyssel i garaget , vi fixar ordning Antons SX 600 , variatorerna får sig en upp frächning , nya kolvar , översyn , lite svetsning av småsprickor , så den är snart klar för vintern så kan kan ta platts med mitt nya projek ..

Lådan har kommit från USA , lite tidig Christmas här *s* , så jag ser fram mot det här , få vara kreativ och skapa lite igen , kommer ta ett litet kliv längre med chassit nu , har lite kontakter så vi skall rita det i Cad program , kan vara kul att få en ritning och se så allt passar , göra hållfastighets test , vet inte om chassi byggarna i USA gör det !! .

Men det skall börja ställas för det , är en hel del saker som skall fixas för detta , men det kommer bli riktigt kul i garaget , inga sura miner där inte *skratt* .

 

 

 

2011-09-26

Är liiiiite småpyssel i garaget , men det är mycket annat som det skall fixas med oxå , inte bara nöjen och garaget .

Har i alla fall gnuggat klart på pluggen för en dyna nu , slipat spacklat så det skall vara klart , skall lackas nu så det blir en fin yta sen vaxas några lager innan det är dax för provgjutning , skall bli kul att se resultatet  , men det känns som det blir en hel del garage tid framöver , har en Låda från USA med lite kul i som jag ser fram mot få hem här nu , så då den anländer blir det full rulle i garaget , blir mer update ang det framöver .

 

2011-09-18

Har gjort en Facebook sida som Joker Racing , ligger en länksida på första sidan , tänkt som en snabb upp date vid tävlingar eller vad det nu kan bli ! .-

Men hemsidan www.joker-racing.se kommer vara Nr1 , där jag skriver och visar foton mm mm .

Annars är det lite lugnt med racing verksamheten , tar hem lite smått från Micro Belmont till dom som vill ha hjälp med det , går otroligt fort , 6-7 dagar från USA och till ut lösen hemma här på Posten .

Håller på med pluggen utav en CK3 dyna , närmar sig slutet nu med spackling och slipning , skall pluggen få sig en lack , sen kan det börjas vaxas och göra en prov gjutning , kommer mer info om det och resultatet.

 

 

2011-09-02

Är relativt lugn med racingen just nu , men det blir väll lite mer ruljans framöver , har tillverkat ett expansionskärl , kul o hjälpa till om man kan .

Men det dyker väll upp något mer framöver här , skall finnas tid till mycket i mellan åt *s* .

 

 

2011-08-21

Söndag , soligt och fint väder , värme och bättre grepp i banan , vart ingen kvalkörning i dag , så det vart match race i bäst utav 3 , men vi tog det som test möjligheter.

Så det vart tre repor i dag , kom ner i 9,33 första repan , sen lite ändringar , vart 9,44 , gick åt andra hållet med justeringer , men tyvär kvamnade motorn direkt i starten  !! .

Men vi har haft fint väder , fått testat och mått gott , säger väll adjö till säsongen 2011 med denna tävling , vi har efter 2a säsongen fått till det rätt bra med det nya chassit , nya variatorer , så det är några tiondelar till vi skall hitta , alltid lite trul med nya saker och få allt att funka , men allt har hållit , motorn går fint , lika så chassit .

Så det blir väll lite kuliga saker i garaget till vintern , sambon kommer väll tvinga ner mig i garaget om jag inte hittar på något där nere , vill inte se mig vanka fam o tilllbaks i huset här *S*

Så det kommer väll lite skriverier , foton och sånt , men inte lika frekvent kanske som under säsongen , ha det gott ni som följer oss här på vår hemsida , så kommer vi med mer upp date .

 

 

 

 

2011-08-20

Lördag och första dagen , körde inget i Fredags då det var jobb som gällde , men det har vart en bra dag , relativt lite saneringar och väntan , gott gäng så vi har det kul .

En lugn dag utan stress , första repan spann det loss direkt , ingen värme och asfalten , 1,48på 60" , 6,04 på 200m och ET 9,51/ 222km/h  Okej men inte mer , provade en annan sekundär fjäder för skojs skull och se resultatet , Inte bra *s* , matades ihjäl direkt , så det vart bara 2 repor i dag Lördag , sen kom regnet och satte stopp , lovat sol i morgon , så vi får hoppas det blir fler race och testa fler setups .

 

 

2011-08-15

Efter ett brake och vila och lite annat , så skall jag köra Sättna i Sundsvall 21-22 Augusti , kan vara roligare att Ove E får sällskap för i stället för köra ensam , samtidigt har jag fått hem 4 st ny Helixar och kan fortsätta testa och tuna vidare , kanske kan bli en riktigt bra helg om vi kan få sol och fint väder utan saneringar och strul ! .

Så motorn sitter åter i chassit måndag kväll här  , skall svetsa lite sprickor efter rem sprängningarna , sen upp start och se så allt är Ok ,  sen kommer det väll en update till helgen hur det går , kanske kan gå riktigt bra , för oss båda , vi har ju båda mål att nå och vi kommer ha en trevlig helg med racing .

 

 

 

2011-08-13

Trotts att racingen ligger nere just nu , så skruvas det , lite små justeringar , så motorn står på arbetsbänken just nu , förhoppnings vis så är den på platts igen på Måndag eller tisdag .

Fått hem lite försenade Helixar igen som var beställd före Juli , kanske dax att prova ! .

Anton har köpt sig en efterlängtad skoter , så nu står det en AC 600 SX i garaget som skall kikas över lite , får se hur saker o ting faller på platts så kanske det startar upp lite nya projekt i Höst mörkret här .

Till Salu sidan uppdateras allt eftersom det säljs , kanske läggs till delar oxå ; )

 

 

2011-08-06

Har gjort en ny till salu sida med många foton , har satt nypris på många delar så man som köpare kan förstå vad saker och ting kostar som NY , sen är allting diskutabelt , så det är bara höra utav sig så kan vi sa vad vi kommer fram till .ge ett bud , svarar på allt , utom skam bus ; )

 

 

2011-07-25

Som sagt ligger racingen nere just nu .semester vila och ta det so det kommer med pul o fix med lite utav varje .

A-traktorn är såld och levererad till Stockholm , lite vemodigt faktiskt , vi har ju tillbringat mycket tid i hop Anton jag och bilen , men är glada för vi fått mycket värmande och feed back på den oxå , en liten prövning var det oxå , en tjatig pappa , men trotts lite skilda meningar i mellan åt har vi hållt i hop *s* .

Ligger några nya foton nu och farväl av våran A-traktor på foto sidan på Antons A-Traktor

Så nu vart det väldigt mycket platts i garaget , så nu är det garage ports byte som skall ske , sen får vi se vad det blir i garaget , kan bli något kul projekt .

 

 

2011-06-29

Den fortsatta Racing Säsongen 2011 ligger nere nu .

 

2011-06-19

Tredje dagen Söndag på Sättna . Var på banan till kl 9 då första start skulle ske , vart något fördröj kan man säga , en av de värsta tävlingar av väntan jag vart med om , första repan vi kör är vid 15-16 tiden , sanering efter sanering ,

Vi fortsatte utan Launchen och en liten upp drevning och fjäder justering i sekundären , vart väll rätt Ok 1,38 60 fot ,,,, ET 9,30 .

Sen väntan igen då vi kom ner på plattan  , 4 par ut och dom 3 första orsakar sanering och läktarna blir tomma !, va konstigt ! .

Andra svängen sker 19,30 och kan ses som final för oss och sista körningen vi gör , till den körningen har vi bytt till den nya Pro 4a sekundär variatorn , men samma Helix och fjäder och drevning som tidigare ,, trotts lite regn som kom och sanering vart det bra , 1,36 60 fot och ET 9,26 , så det ger sig mer o mer , bara kombinationen av allt så skall vi väll börja krypa ner i tid oxå .

 

 

 

 

2011-06-18

Andra dagen Lördag på Sättna , regn och åter regn , så vi åkte inte upp till banan förän vid 13 tiden , kollade över maskinen och gjorde en mindre justering i sekundären , i övrigt lika som tidigare .

Vår första och enda repa vart nu kl 18 på kvällen , bara +9 grader , inte optimalt för greppet direkt efter en hel dags regn , 1,57 på 60 foten , ET på 9,46 utan Launch kontrollen och remen höll !!!! .

Så nu har vi fått veta det vi ville , skall prova en annan inställning på variatorerna i morrn ,funkar det och vi får mer körning har vi yteligare fler saker att prova och då med Launchen igen .

Kanske hittar jag igen mobiltelefon oxå *s* eller om den är bort sanerad efter banan .

Återkommer med mer om det hinns med på Söndag kväll .

 

 

 

2011-06-17

Första dagen på Sättna , kom upp lite sent till banan , ville ta det lugnt och var inte så pigg , första rpean var väll lite pirrig om det skulle funka med Launch funktionen och mina Lectron förgasare som man hört många är skeptiska till funktionen och det inte fungerar i hop .

För mig funkade det klock rent , full gas och Launchen på 4300 rpm , så den funktionen har vi lyckats med , tyvär fick vi lite andra följdfel utav det hela , remen gick tvärt av efter ca 150 m !!! , gjorde lite variator justering och drevade om lite oxå , funkade lika bra i starten denna gång , spann lite tyvär , tog om och drog bra , men vid 350m gick remmmen igen , samma fenomen , tvärt av .

 

Så på Lördag skall vi prova utan launchen och se hur det går då , ( för att få lite bekräftelse på vissa saker bara ) , sen fortsätter vi med Launchen och en annan variator uppsättning , det kommer lösa sig , motgångar är ju som sagt vardag i vissa samman  hang ! .

Trotts lite elände ser vi framåt och är taggad , och det roligaste i el ändet var att Vevaxeln höll sig rak trotts 2 smällar , så vår lilla lösning med vevaxeln gav resultat .

Tyvär ser vädret inte bra ut inför Lördagen , regn i sikte , och sista rundan i dag fredag då vi stod och väntade på start plattan strax för kl 18 , då gjorde en Topp Door Slamer en fin olje skvätt med en sanering på minst 1 tim sa dom , så då gav vi upp och åkte hem efter undan plockning vid 20 tiden , det skulle vart sista rundan då för dagen ..

Men vi är laddad för en ny dag .

 

 

2011-06-16

Vart inte mycket jobba i dag , var ju på Bilprovningen med A-Traktorn på morron , en snäll trevlig man som kollade över allting , allt gick kanon bra , inte en enda anmärkning , bormsarna jämn och fina , avgasvärden lika så , så nu är den äntligen en A-Traktor och körklar  och Till Salu ! .

Vart upp på Sättna på kvälls kvisten här oxå , så skotern står avlastat o besiktad under tältet där , så nu hoppas vi på sol så vi får testa mycket , Launch controllen , den nya variatorn , drevningar , injusteringar av variatorerna överlag ..

 

 

2011-06-15

En liten snabb update , vart en hel del här hemma med allt möjligt , men vindskivor är ok , kullvert med slang ordnad , igen grävt och fixat till lite eftergrävningen .

A-traktorn lasstat på biltrailer för besiktning 16 Maj ( morron)

Racern har fått lite tid och justerat förgasarna effter en hel del trul o fix , funkar nu med Launch controllen , behövs säkerligen mer in justering då vi kommer på banan , men det är ett första steg i alla fall .

Så nu skall det packas för race på Sättna race way till helgen , fre lör och sön , så sol och värme motages mer än gärna *s* , kommer mer info hur det går till helgen och allt funkar .

 

2011-06-07

Skruvandet har fått vila liiiiiite , men motorn sitter på platts med pipor o tändning , skall dit förgasare och startas upp bara så skall den förhoppningsvis vara klar föra race .

Men just nu får garage hus o tomt en liten ompyssling , lite byte av vindskivor ,  en kullvert mellan hus o garage + 50 m kullvert uppnor  slang som skall kopplas in däri mellan, så snart det är gjort skall vi återuppta mekningen .

 

 

2011-06-01

Ja det går ju inte alltid som man vill och motgångar är vardag .

Anton kom halvägs till Bilprovningen då bilen tvärdog !! , bogserades hem  och vart ingen besiktning , surt o tråkigt , lite felsökning och inköp av en ny inpulsgivare så går den igen , men nu får vi ingen ny tid då det är fullbokat långt fram !! , får hoppas vi kan få en avboknings tid snabbt nu .

Motorn är i hop plockad igen och vevaxeln rak , skall kolla upp motorbädden riktigt innan den sätts fast ordentligt , fått hem sändning 2 från USA , så nu har vi väll allt man kan behöva och hoppas på lite flyt denna säsong nu ..

Så det rullar på .

 

 

2011-05-29

Inte så speedad aktivitet nu i garaget , men det fixas lite , en sista genomgång av A-traktorn inför besiktningen den 31 Maj här .

 

Motorn från Pro Stockern revs ner efter Test and Tune på Sättna , blir en liten genomgång utav vevaxeln som inte var så rak , lite smålösningar för att stabilisera den , så vi hoppas den håller sig bättre efter det , annars gick den fint och bra , inväntar lite saker från mina vänner i  Michigan igen .

Skall i väg med ett till motorblock som skal fräsas ur lite för en stroker axel , sen skall det portas , så skall jag ha ett till block med vevaxel i reserv om allt går som jag tänkt ! .

Men motorn skall skruvas i hop i veckan här , upp start och koll , in justering av launch controlen som skall börjas användas nu då jag vet att allt i maskin och variator väg funkar som det skall ! , så nästa anhallt är Sundsvall 17 Juni , ser fram mot det och få köra mer , förhoppnings vis fortare ; ) .

 

 

 

2011-05-21

Test and Tune Sättna .

En härlig solig dag , men lite blåsig , sett fram mot att få prova lite då man lagt upp ett lager med Helixar och annat för att inte bli stående som jag vart i fjol på grund av för få helixar och fjädrar , har man 20 st så är det ju klart den man vill prova inte finns , men nu har jag ta mig fasiken så det räcker .

Har ju funderat , kikat på kurvor tidsedlar mm , så jag jag gjorde en 200 m tesrepa med den Helix jag valt och det kändes och funkade riktigt bra på den sträckan , lite dålig 60 fot men varvet kom upp fint på engång , nästa repa skulle bli fullt 400 m , spann lite o släppte lite  direkt i staren , men sen drog det på fint , kändes Ok och vart nöjd då jag fick se tid lappen .

60 fot på 1,45 , 400 m på 9,20 s - 229,69 km/h , så nu är jag tillbaks på tiden jag körde tidigare med det gamla chassit , kändes riktigt skönt , nerladdningen av data kurvorna såg riktigt bra ut och varvtalet låg riktigt bra hela vägen , så nu har vi en bra grund att tuna vidare på .

Blir lite översyn nu , fundera och spåna på lite mer i variatorerna till nästa tävling .

 

 

 

2011-05-15

Ja med regn så kan man ju tillbringa lite tid i garaget utan att känna man slösar bort nån solig dag ! , har köpt lite aluminium skruv och mutter för att kunna göra Heel Clickerna lite mer fin justerbara , lite dyra , men ökar som sagt möjligheten att gå på finare gram antal .

Även gjort ett kedjehus locks skydd eller vad man skall döpa det till i aluminium , en förstärkning till mitt orginal lock som är gjort i plast , så lite nytta vart det då det inte vart Test and Tune på Sättan .

 

2011-05-14

Regn regn stan är full av vatten ,  hoppas man slipper sjunga den sången något mer i sommar !!! , tyvär så regnade Test and Tune bort i dag , men det kan bli att det körs nästa helg den 21 Maj i stället , så vi ställer in siktet på nästa helg och hoppas på solsken och värme .

 

2011-05-08

Har skruvats på här i helgen , en hel del trul med flödande förgasare , men det löste sig till slut , så skotern har startats upp och allt funkar som det skall .

Vevaxeln är inte helt 100% , men efter lite snack o funderingar beslutar vi oss för att låta den vara , riva o knacka den rak , sen går den tillbaks är bortkastat , så vi låter det vara och kollar upp det hela tiden i stället , slår den sig inte mer så är det bra så.

Ändrat lite i boggin oxå , så allt skall vara klart nu för test eller race , vi inväntar nästa helg nu , blir väll lite små koll plock o sånt innan för säkerhets skull så inget missats .

 

2011-05-01

Pro Stockern hemtagen efter många månader hos Terrängmaskiner .

Har börjat med lite småsaker , rengjort förgasarna , skall tvätta rent överallt , skall kolla över hela skotern och fixa lite småsaker innan säsongen drar i gång , lite svettsning och kompletering .

Dämpar uppdateringen ser ut att få dröja lite , men det skall kollas över och göras några fler hål för bakre svingen att ändra med .

Har fixat med nya datorn , laddat hem program för MSDn och Digatronen , lite småsaker på väg från USA , sändning 1 av 2 .

Så det rullar på här och fixas , på tur är Test and Tune på Sättna dit jag har anmält mig den 15 Maj .

 

2011-04-10

Fixas som vanligt i garaget , kanske inte så febrilt just nu , måste få känna hur det är att kunna ta det lugnt utan stress oxå .

A-traktorn kördes för första gången för egen maskin ut ur garaget , gick lite ojämt på tomgång och lågvarv !  så det vart en del felsökning men problemet löstes med rengöring av en tomgångsmotor som kärvade på grund av sotavlagringar , så nu går motorn jämt på tomgång , justerat in lysena oxå , samt att Anton tvättat och vaxat den , riktigt jäkla fin lyster i lacken då solen skiner .

Så det ligger några nya foton på den utanför garaget , fixar även med CK3 dyn/pluggen , slipas spacklas om vart annat , det tar sin tid att få till en plugg  och det är ju den som avgör slutresultatet oxå på en avgjutning ! .

Racern skall snart hem och fixas med oxå inför säsongen , blir väll Test and Tune på Sättna i Sundsvall som blir premiären , förhoppningsvis har vi fått hem 6 st nya Helixar i olka vinklar så man har lite mer att prova med , även fått hem primär variatorn oxå som jag lämnade in på ballansering så den är okej .

 

11-03-20

Min Dag *S*

Som alltid så är det något som görs i garaget , A-traktorn är så gott som klar för besiktning , några små saker bara , besiktar utan en riktig flaklåda , den skall vi beställa aluminium plåt till och svetsa i hop en riktig låda till senare .

Har börjat med en plugg för en CK3 dyna , får se hur mycket vi kan putsa ner vikten på den gent i mot en orginal dyna , även mekat febrilt med våran riktiga snöskoter oxå , bytt drivaxel lager , bytt lite packningar o fixat , så nu får vi hoppas zrt`n tuffar vidare , avnjutit vårdagsjämningen med en grill dag på sjön och njutit på Min Egen Dag ; )

 

11-03-13

Det skruvas på så gott det går med A-traktorn , vi har fixat dränerings anslutningar och slangar i bagaget , monterat en list mot bakrutan , så vi är nästan klara nu , bara småsaker som inte är klara bland annat en LGF skylt , sen så det skall beställas besiktningstid nu och hålla tummarna , så är det projektet klart förhoppnings vis *s* .

Har börjat lite smått med lite Ski-Doo projekt som blivit en del fördröjt med ! , kommer lite info och foton på det senare då jag kommit en bit , blir lite smått i lättvikts väg som kommer bli till salu om det fins efterfrågan ? .

Sen skall vi hem med Crossfiren så fort A-traktorn är besiktad och utkörd ur garaget , börja med lite update på den oxå , så det kommer bli fortsatt full rulle i garaget med nya saker hela tiden *s*

 

11-03-10

Allt har inte gått på full fart här på sistone , men lite har det hänt i alla fall med A-traktorn , kompleterat med lister så nu sitter det kromlister på platts , bara en gummi tätning mot bakrutan kvar , men innan den skall det ordnas med 2 dränerings rör där .

Bilen har fått sig nya blinkers ljus och bakljus oxå , så det närmar sig besiktning , skall tona bakrutan , dit med bakre tätningslisten och dräneringshålen , sen så skall det vara dax .

Som vanligt update i fotoalbumet .

Tyvär blir det väll försäljning omgående !!! , då 18 årsdagen infaller snart och körkort står på tur , men en liten läroperiod har det varit och jag hoppas det är något som kan vara till nytta framöver , man kan inte ropa på pappa jämt *s* och det behöver han sällan heller ; ) .

Återkommer så snart det är klart , skall fixa lite med vagnsparken i övrigt oxå , sen skall det tas upp lite projekt i Ski-Doo anda , sen skall Crossfiren få en update oxå innan sommarens race drar i gång + lite nytt från USA så vi har grejor att testa med i sommar ..

 

 

11-02-27

Har fixat och donat på här i helgen , bromsoken har målats , monterats runt om , fyllt i ny bromsolja och luftat systemet , så nu är det Ok , fått hem ett par beg fälgar som vi satt på och lyft ner bilen från pallbockar , så nu står den på hjul för första gången på länge , motorn snurrar oxå , så det är lite små pyssel kvar , några lister , grillen , några dräneringsrör , blinkers och bakljus, sen skall det beställas tid för besiktning ..

Fins lite nya foton på det som hänt i helgen .

 

11-02-26

Pysslas på i garaget , men lite jobb på annan ort gör det mindra aktivt i garaget , men det kommer lite update i helgen här , har försökt pyssla i hop en foto video på Pro Stock Crossfire bygget , trotts förlust av en del foton via dator krasch så har jag fått i hop lite i alla fall , lagt ut den så man kan följa projektet hela vägen .

Är det någon som vill ha råd o hjälp ang ett sådant här projekt är ni välkommen att höra utav er och fråga , kan hjälpa till med lite av varje .

joker-racing@telia.com

 

11-01-06

Som vanligt rullar det på i garaget med lite av varje , är ju A-traktorn som gäller än , ny handbromsvire o backar , nya broms skivor runt om , skall dit bromsok oxå , så är hela broms systemet nytt o fräscht , då kan vi ta ner den från pallbockarna .

Lite fördröjning med andra projekt , men hoppas dom rullar i gång så fort det går nu hrm ..

 

11-01-30

Händer lite varje dag och helg , skruvat med gamla bettan , ZRT 800`an , för att den skall få rulla med Anton nån mil denna säsong , så har vi efter fjolårets tråkiga skärning och ett cylinderhaveri , återmonterat 1000 cc cylindrarna som var med och tog en 2a platts i Pro Stock  på snö SM 2002  *s* ,,, skotern har sen den var ny 1997 endast rullat 350 mil , så lite mer måste den ju få gå .

A-traktorn har oxå fått en del tid , olja i bakaxeln , fjäderben och fjädrar , fixat lite med det elektriska så startmotorn snurrar o motorn , skall till lysen , broms ok o skivor så börjar det likna en bil vi kan ta ner från pallbockarna snart , som vanligt lite foto uppdateringar på projektet .

Blir väll lite beställning av småprylar från USA oxå snart , samt att Race Crossfiren skall tas hem så fort det blir mer platts i garaget och få lite kärlek . samt att det skall påbörjas lite ski doo , som blivit rätt mycket fördröjt hrmmm .

 

11-01-16

Rullar vidare med A-taktorn , Anton skruvar på med små fixet i inredningen medans jag tagit lös alla broms skivor och bromsok , måste frächas upp o lite nya delar inföskaffas , tagit lös alla fjädrar runt om oxå , skall dit lite sänkning ! .

Så det är lite delar som måste till , men vi ser ljuset i tunneln nu och det skall inte vara allt för avlägset att säga det är klart .

11-01-08

God Fortsättning Önskar vi på Joker Racing , och hoppas alla har det bra som kikar in och hälsar på oss här , tycker det är kul att följa med vad vi gör , även om racingen ligger lite lågt nu och det mesta handlar om en A-Traktor , men det kommer som nämts tidigare lite andra saker som skall i gång .

Pappa kan vara elak tjatig , piskande besvärlig , mupp och allt hanfår höra då han driver på sin son i garaget ;-) , men det ger resultat och inget är elakt menat ,det har rullat på riktigt bra på slutet ,elen i motorutrymmet är klart , motorn är komplett med alla delar , skall dit en tändkabel från fördelaren till tändspolen , tändstift och 2 nya bromsrör , inköpas ett nytt batteri .

Lite plock inrednings mässigt , sterion skall kopplas i hop ,väntar på kardanaxeln som oxå skall dit , får se om vi tar oss tid att göra en upp frächning av bromsoken oxå .

Men som sagt , det har hänt en hel del sen sist och fins foton utlagd .

 

10-12-31

Ny Års Afton .

Vi kan nu lägga det året bakom oss och vi ser fram mot ett Nytt spännande år med racing och allt annat kul som livet kan ge , tyvär får vi ta i beaktning att det kan infalla sorgsna saker oxå .

Vi avslutar året hemma vid och en skön snöskoter tur för att visa att vi åker på mer än asfalt oxå , kiddsen och jag tor en långtur med dotterns pojkvän från Skåne så han fått uppleva det oxå , gjort ett litet fotoalbum från det ,, klicka er vidare eller direkt HÄR :::    http://joker-racing.jalbum.net/Skotertur/      .

Racingprojekten startar snart , A-traktorn har jag satt ett slut datum på !!!! , DÅ skall den vara klar och Ute , så racingen kan upptas igen , ett MSD 7 Montage står på listan att göra oxå ..

Så vi Joker Racing , önskar ALLA ett Gott Nytt År

 

10-12-19

Snart Jul , så det är lite annat nu , Anton har mycket i skolan oxå , men det blir liiiiiiiiiite gjort i alla fall , bökade med växellådorna i helgen , kapade ur i tunneln för att få platts , så nu slinker den dit , då den sitter fast riktigt kan vi mäta in kardan axeln också så vi får den gjord i rätt längd ...

Hafft dator trubbel igen , efter XX antal timmar med felsök , ominstalationer i mängder mm mm , så rann bägaren över , hadde väll gjort sitt , en ny är investerad och det tar sin lilla tid att göra om allt , även om det finns kopior på det mesta den här gången ..

10-12-05

Är ju A-traktor projektet nu som går först , har gjort ett ryck nu i helgen efter vart borta på jobb en vecka i Östersund , A-traktorn börjar ta form utav en bil igen , gnatat på Anton o sätta lite fart *s* , så i helgen här monterade vi dit dörrarna som Anton gjort klar med rotor , backspeglar och lite list , framskärmarna , en täckplåt framför vindrutan , motorhuven , frontspoilern , så det har blivit lite gjort i alla fall.

Ligger en del nya foton på framskridandet ute här .

Återstår trotts allt en hel del , kabelage i motorutrymme , lysen , växel lådan , men det skall bli bättre fart nu så jag får böra med mina andra projekt och ideer ..

 

10-11-14

Racing verksamheten ligger liiite nere , har variatorn på lite modifiering , vissa saker är man inte nöjd med ..

Hämtade hem resterade delar utav A-traktorn från lackning Fredag 12 Nov , dörrar , motorhuv + plåt framför rutan , kofångare , vart väll inte helt bra den bakre ! , framskärmar + en del annat småplock som vart löst , så nu är det stor akivitet att återskapa bilen , men det är en hel del jobb och inte gjort i en handvändning .

Lite nya foton inlagd på det vi fick tillbaks i Fredags

 

10-10-31

Rullar på här med lite av varje , Crossfire pro stockern har stått i stan hos Terrängmaskiner och visat upp sig under Skoterns Dag , lät som det var många som gillade det .

Har fått hem 2 projekt oxå som det ligger nått foto på här och i fotogalleriet , så där har vi lite sysselsättning i vinter så man inte blir sysslolös *s* .

Rullar på med A-traktorn oxå , lyft i motorn här i helgen , svettsat fast växelspaks stagen och donat med det , Anton har skrapat bort tejp o papper , all maskering , så nästa steg där är att se om växellåds paketet får platts utan modifiering , eller om det måste kapas upp lite i kardan tunneln , ligger några nya foton där oxå från helgen

 

10-10-23

Ja i Fredags efm-kväll den 22 Okt drog vi i väg med bil trailern och hämtade hem A-tracktorn från lack , en son som sken som en sol , så nu står den hemma i garaget och det är en hel del pyssel kvar .

Motorn skall plockas i hop , växel lådorna skall på platts , kapas till och svetsa om kardanaxeln , inredningen , all el , broms system mm mm , så vi har pyssel .

På söndag kanske det landar ett projekt till på gården , en utav två *s* , kommer nått foto och text ang det oxå ..

Så det är som vanligt bara klicka sig in i Fotogalleriet och vidare där på texten Mer Fotografier Här och på valfr Mapp för att se mer ..

 

10-10-16

Sker ju inte så mycket skoter aktiviteter just nu , A-traktorn tar sin tid , har fixat inner taket med nytt tyg , börjat plocka hop motorn , gjort ett nytt fotoalbum för den oxå med över 100 foton , blir en he del mer att göra då den kommer tillbaks från lack .

Kommer något fler foto på några andra projek oxå *s* ,,som skall fördriva min tid under vintern ..

 

10-10-03

Vart lite dåligt med update här , men det har vart full rulle sen Sättna med flytt av dotter till Strömsholm med häst , firmafest i Göteborg och annat strul , Anton o jag har jobbat febrilt med A-traktorn , så vi var i väg med den på bil trailer till lackning den 30 Sep , så då den kommer tillbaks blir det full fart med att plocka hop den och få ut den ur garaget så vi får liiite mer utrymme .

Men sen är tanken att vi skall dra i gång med Projekt CK3 , och en del annat pyssel på listan oxå , men det skall komma uppdateringar om det  .

 

10-08-23

Då var SM-Finalen på Sättna avklarad , vart tyvär bara 5 ekipage som körde i Pro Stock Snowmobile , så då vart det oxå bara en 4a stege , där jag kvalade in som 3a , gick vidare i första omgång då Ove fick motorproblem och bröt en bit ut på banan , liiiite tråkigt , men så är racing , man måste ha motor o grejor i skick oxå , samma för andra där Trond körde ut Urban trotts att han var kval 1a med en bra tid , så det var Trond och jag i Final , Trond hadde en bra mycket bättre tid mot för mig , från svängen före , 9,1s mot min 9,7s , så på papperer såg det klart ut , men på banan strulade det lite för Trond o motorn dog av , så jag hämtade igen o var inte långt i från o göra en skräll *s* .. han vann med 9,55s mot min 9,71s skillnad med  0,16s ...så inget är över innom racing innan man passerat Mål Linjen.

Men för att satt upp min säsong som ett test år och försöka hitta igen så har det gått bra , gladast är jag för att motorn hållit i hop där jag tagit det lugnt för att se så allt funkar , gick upp på tändkurvan inför Sättna och allt såg bra ut , stiften , kolvarna , avgas tempen .så jag känner mig trygg och motorn är stabil och låter verkligen Gooooo *s*

Vi har hittat igen varven på motorn , lurat ut en del i boggi justeringar , men det saknas lite speed , måste få upp hastigheten , så vi har lite mer att jobba på .

Men nu kan vi lägga årets säsong bakomför oss med ett liiiiiitet leende i alla fall , 2a i SM Finalen på Sättna vart ju ett litet pluss för MÅNGA timmar med mitt nya bygge  , många uppdateringar , funderingar , så vi har tagit några bra o fina kliv framåt och skall under vintern göra lite uppdateringar med en del saker , och ser fram mot 2011 , men nu skall jag få en uppehåll med LITE mindre tid i garaget mot tidigare 2 år , inte känna stressen . en stort Tack till min son Crew , som puschat , drivit på då jag hafft motigt o sparkat liv o fart i mig denna sässong .och Tack Ni som hjälp mig på utanför banan oxå , ingen nämd ingen glömd .

Men vi har lite andra projekt vi skall ta oss an här i garaget , Ski-Doo CK3 kan få lite kuliga saker *s* , kommer update under året här på vad vi i Joker Racing pysslar med ...

 

 

10-08-14

Snart dax för Finalen i Sättna , har analyserat infon från Digatronen , tidkort kontra variator inställningar mm mm , gjort lite ändringar och ider till setupps i lugn o ro ! .

Även kollat upp tändningen , trodde ett tag att den retardade för mycket , men efter koll med gradskiva , indikatorklocka och många nograna upp mätningar , körning av motorn och koll med strotoskopet vid lägre varv och vid 9200 rpm så stämmer det exakt , och MSD ändrar till det gradantal jag ändrar till .

Så motorn går som den skall , har gjort några olika tändkurvor att prova med utifall , men har gjort en ny till Sättna .

Skall fixa lite småplock och kolla över en del saker innan det är helt klart .

Sättna nästa och förhoppningsvis mer Speed än i Östersund och att 60" sitter där oxå .

 

10-08-08

Åter hemma efter en helg i Östersund , vart ju tyvär bara jag och Ove.E , men vi hadde en trevlig och gemytlig helg , en trevlig kväll med Ove´s bror o fru , en härlig god kvälls middag med sol nedgång mot sjön ...

Tävlingen är ju liten , lite andra rutiner mot för visa större tävlingar , men den har sin charm , för oss skoteråkare är väll inte fästet det optimala , men det kom sakterligen , och även tiderna kom för mig , vi öppnade 1a repan med spin i starten undervarv på motorn och en 60" på 1,87 och ET 6,9 tror jag det var , men efter 6 repor så var vi nere på 60" på 1,35 , trots banans ej optimala grepp , ET som bäst på 6,1 , så det känns väldigt Givande och kul att fått denna helg att prova på totalt 9 rundor han vi med under helgen , 6 på Söndag och   3 på Söndagen , sen han vi inte med 2a Match racet på grund av skruvning , sen kom det regn och tävlingen avslutades .

Inte att glömma att Ove.E tog Svenskt rekord på sträckan 200m med 5,7 . kan inte exakt nu .

Men vi har tagit ett Stort steg framåt i tuningen , Vi kör bara med 4 armade Micro Belmont variatorn nu ,  provat både Heel Klicker och Heavy Hitter , kan väll nämnas lite kul att 60"  1,35 satt med Heavy Hitters , Men det fattas Liiiiiiiiite , men vi har lite kluringar på det tills Sättna och då kanske det sitter där , så denna helg vart kanon för oss i Joker Racing .

Foton inlagt och även 2 filmsnuttar . ( Tackar Arne.B för filmning )

 

10-08-02

Ja då skall skotern vara klar inför Östersund , denna gång är det Heel Klicker vi skall prova , samt mer förbered med mer justerings möjligheter i boggin , och hoppas det blir grepp på banan oxå ! så kanske vi kan ta något steg till , vore ju kul att kunna få till det liiiiiite inför finalen på Sättna .

 

10-07-25

Efter ett antal tim har vi gjort ett nytt Fotogalleri , så nu kanske vi kan rulla på med lite mer o tätare uppdatering på den fronten oxå ,

Är tyvär inte bara , kan låta enkelt att det är väll Bara att lägga in foton , men då det försvunit mycket och man måste börja på noll så tar det lite tid , men nu är det klart , håller på med lite småfix på skotern oxå och ser över en del , variatorerna , klurar på lite andra saker oxå .

 

10-07-22

Kommer snart en uppdatering och lite foton , tar ett xxxxxx antal timar och redigera och göra om det mesta i fotomappar mm mm då jagfick en dator krach , även om jag har kopior på en hel del så är det mycket jobb ändå att ordna till det hela ..

Förutom det är våra uppdateringar i chassit klara , skall ordna lite skador på huven , kolla över skotern i övrigt oxå inför Sättna , så kan vi ta det lugnt tills dess och hoppas vi får fast den och kan komma vidare , vore väll kul för dom som kör fort att få lite motstånd och inte vinna SM och bli 2a & 3a utan motstånd eller ? *s* 

 

10-07-20

Har fixat och donat en del eft Piteå , körde inte Skellefteå utan sattsar på Sättna med lite uppdateringar , har gjort nya fästplåtar för bakre svingen i chassit , möjligör 3 olika alternativ + 2 till i svingen + ett antal till i skenorna , så nu fins det ett antal variabler o ställa in på !!! .

Håller även på att svetsa och göra om fästpunkter för främre stötdämparna så dom kan ställas hårdare med bibehållen höjd , kommer lite foton i veckan här på lite småfix , men det fixas och donas på här , har även fått ett par Heel Clicker som skall provas i Micro Bellmont variatorn då jag får fast maskinen och kan gå vidare med det ,,, dom har en lättare bas vikt än mina Heavy Hitter som kanske kan bli för tunga att laborera med , så det skall finnas alternativ att prova och inte sitta fast i det på tävlingarna ..

Bäst att göra ett tilläg ang vikter , Ja det går att kompensera tunga vikter med en hårdare fjäder !! , annan Helix o sekundär fjäder, kan i princip belasta den med 4 st 200 grams vikter om det fins en fjäder som kompenserar , men frågan var inte den , utan vad motorn trivs bäst med för vikter , därav inföskaffandet av Heel Clicker och kunna göra en jämförelse med ex Heavy Hitters . tänk ett steg till kan man säga om mycket innom allt *s* ...

 

10-07-12

En liten samanfatting eft Piteå 9-11 Juli .

Har ju som sagt inga höga mål dena säsong , men som tävlingsmäniska så vill man ju trotts allt se lite framsteg , just nu käns det som jag skulle ha större chans på en driftingtävling , maskinen svarar inte på någon justering i boggin , vi har provat ALLT och jag menar då allt och det spinner det spinner så jag Går i taket .men man får se det lilla lilla ljusa i det hela , jag har fått provat och får något mer att fundera på .

För att minimera parametrar så vart det Bercat variatorn vi körde med , och vi gjorde trotts spinn i starten årets första fullgasrepa , tidsmässigt ingen höjdare då det span i starten , men 220 km/h och kändes stabilt , fick bränsle så det skall oxå vara safe nu .

Så lite mat har vi med oss i kassen hem och en HEL motor *s* , semestern börjar nu , så vi skall njuta men även klura på lite lösningar, tyvär dåligt med foton , min Allt i Allo Mek Anton har ju fullt upp , även o pucha på mig , komma med ideer fixa mat så det hins inte med allt .

Tycker fortfarande det är tråkigt att få höra att det fins komentarer som kommer in till SVEMO ang mitt bygge , är man för feg att prata direkt med konstruktören i stället för att skriva annonyma klagomål och synpunkter ?? , om dom nu tror dom är så annonym ! .men är man avundsjuka energikrävande mindre förstående så har det ju sin lilla förklaring .

Somtimes you should think about the consequence ......................

Men nu hoppas vi på sol och sköna stunde ett tag tills nästa tävling vi skall på .

 

10-07-02

Har vart mycket utav lite av varje nu ett tag , inte bara skoter racingen ,annat oxå ,, fick en snabb leverans av crome molly rör från  ME Racing som vanligt , så den nya bakre svingen är färdig och monterad , vart väll som jag tänkt mig och hoppas det funkar i verkligheten oxå , inväntar fortfarande TRA fjädrar vilket jag hoppas kommer i tid nu !!! ,, samt lite fjädrar till boggin , så det är lite uppdate på skotern till Piteå , men jag har inte satt några höga mål i år , testa och utvärdera och ta var sak i sin takt , och ha kul .

Skall hjälpa en race kolega med lite svets jobb då jag känner att jag har läget under koll och inget stress och skotern är så gott som klar för race , spänna mattan o centrera denär vad som är kvar , så Piteå Nästa .

 

 

10-06-28

Fixas lite inför Piteå tävlingen , boggin är urtagen för lite uppdateringar , blir bland annat en ny bakre sving med en liten egen patentlösning  om jag hinner få Chrome molly rören i tid bara .,har fixat variator skyddet oxå , kapat ur ochbyggt på en liten utbyggnad för att MicroBellmont variatorn byggde någon cm mer än Arcticen , invänat ett antal TRA variator fjädrar oxå .

Så hinner jag hoppas jag hinner med det jag skall och ser fram mot Piteå .

 

10-06-20

Då var det klart med Sättna Hall & Kapell

Tråkigt nog Regn , Regn i massor , blåsigt och kallt , hela Fredagen regnade bort men vi besiktade skotrarna utan problem , så det var fredagen det, Lördag regn fram till 12 tiden , så det vart 1 repa vid 18 tiden spinn spinn sladd hit o dit totalt sanslöst, den enda på Lördag , Söndag vart det 1 repa till , lika dåligt färste och avslutade med den , var ju  bara ca + 5 på Söndagmorgon .men så är det , ingen kan rå över vädrets makter .är asfalten kall så blir fästet därefter oxå .

Men trots allt nöjd med  körningar man kan få,  körs än så länge bara full i 200 meter  , allt håller som det skall , bränsletryck och det systemet funkar oxå , låg bra på  varv och allt funkar motormässigt som i förra chassit , , så på Söndagen åkte den nya Micro Bellmont variatorn på , en oprovad setup , som jag nu skall gå vidare med , så där kommer det gå lite tid och ett antal repor oxå , får se till Piteå om man kan få många repor att få till det och kanske köra fullt en 402 meters körning då ! .

Tills Piteå så skall det ordnas med boggiinfästningen , en framdämpare som har liiiiite smygpunka, kanske gammel pro Stock dämparna åker tillbaks ! , eller det köps en ny Fox ,,, skall kollas efter lite fjädrar till variator oxå .

Så vi ser fram mot nästa anhalt Piteå

 

 

10-06-04

Var ett tag sedan jag skrev och uppdaterade , av olika anledningar ! , en är att man blir så fruktansvärt besviken att det ALLTID skall finnas så avundsjuka bittra människor som skall ha synpunkter och gnälla på saker och ting dom egentligen inte verkar veta så mycket om , riktiga besserwissar , energitjuvar som bara kan försöka jävlas med andra .men det kan få ett väldigt bakslag för sådana människor till slut ...
 
Jag med många andra som kör Pro Stock vill utvecklas , vilket många verkar ha svårt att se och förstå , är dom rädda för framtiden eller ? ,,, är en helhuv avskräckande , går den fortare ?  ,,,, är ett tub (röram) oxå fel o avskräckande ,, jag ser det som utveckling och säkerhet inom sporten , Pro Stock är Pro Stock och Långt i från Orginal och innebär att allt inte behöver se orginal ut som en del jökar verkar tro!!!  men tyvärr har en del svårt att ta det och försöker ställa till jäkelskap i stället .
Nog om dessa bittra ensamma lågt förstående personer nu ...
 
Har gjort en förstärkning i framvagn , fått en ny bränsletrycksmätare som är utbytt , inväntar ett par vinklade förgasargummin , skall göra nya titanplåtar för bakre svingen för mer justerbarhet i bakre svingen , så det är lite uppdateringar , ser fram mot nästa test tillfälle på banan den 18-23 Maj på Sättna .
 
Kommer även ske lite andra saker , men det återkommer jag med , eller delar med mina förtrogna race kamrater jag litar på via telefon !!! ..

 

 

10-05-22

Test and Tune Sättna avklarat ..

Vill först och främst då jag kanske är dålig att visa uppskattning ,,,, TACK SÅ HEMSKT MYCKET , för det possetiva  bemötandet och berömmet jag fick för mitt nya bygge från er som var och kikade ... det värmer mig och få possetiva respons efter alla timmar i garaget ...

Det kommer laddas upp lite foton för er som inte fick se den på premiären på Sättna , råkade ju tyvär ut för ett datorhaveri med en massa missade foton mm !!! ,,, lite barnsjukdomar på det nya bygget , var mycket skruva och tyvär bara 2 repor , men så är det då allt är nytt , det skall justeras och mycket skall ses över så det sitter som det skall då det är nytt ...

men det kommer senare i kväll då vi lastat ur och kommit till ro ..

Nu ligger ett snabbt i hop plockat album på bygget ,,, kommer ett annat album på mer , men det här är vad som vart nu kl 23 .00

 

10-05-20

Hemma igen Onsdag kväll efter några dagar söderut på hotell o jobb så har jag jobbat in sena kvällar och gjort helg för att hinna med inför Test and Tune på Sättna den 22 Maj ..., man kan inte råda över allt , utan det blir som det blir en del gånger

I mellan åt så får man lite utförsbacke mellan jäkleskapen , men det äts oftast upp fort *s* , fick i alla fall de nya u-jointsen och lite andra delar från Summit i Tisdags , har ju en Gud som hjälper mig med svarvning och blir gjort på engång ; TACK Jonny ..

Så i Onsdags kväll vart det inpassning , kapning , tig svetsning av crom molly rör o u-jointsen , vid 22 tidan var det inpassat och klart pust , vart väldigt stabilt jämfört med dom u-joint jag köppte i stan som var lovad att hålla !! , rena smäcket , Råd , använd riktiga beprövade delar om ni bygger , inte tro på vad en del lovar ! .

Men lyckan varade intå så långt , vid 23 tidan sa min bärbara pc godnatt o gick inte starta upp !!! ,, tyvär , tändkurvor till MSDn , foton mm mm var det bara säga adjö till , har väll lite kvar då jag säkerhetskopierar , men med liiiiiiite för långa mellanrum tyvär .

Så det vart till kl 03 med ominstalation uppdateringar mm , program som skall in , gick nog 3-4 tim i dag (Tors) oxå innan allt var klart , så nu blir det lite försenat med en del saker på hemsidan här ,, sorry ! .

Vart upp start av maskineriet här , inga problem , startade på 2a rycket , vart lite justering avena förgasarflotören , men lite mer jobb o svettsa igen ett rör för övertryck i vattnet som läckte , amerikanskt junk !! ,, men nu är det klart och resten av justeringarna sker på Sättna och jag hoppas verkligen min Murpfy hoppar av min axel nu ...

Lördag kväll eller Söndag kan det bli lite släpp på fotografier

 

10-05-06

Går inte alltid som man vill eller tänkt  !!! , det är många uppförsbackar sen blir det lite utför , men just nu vart det en backe som satte stopp i planeringen .

Så det blir nog ingen Test and Tune , återkommer då det löst sig , kanske i Juni !! ..

 

10-05-02

Har fått igen huven o tank/dynan och färgen vart riktigt bra , har gjort lite mer förstärkning med glasfiber , målat invändigt , monterat fast  Dzusarna , sågat hål och monterat ett tanklock ,  ruta och varvräknare sitter på platts.

Bensin har kommit , samt en ny olja jag skall prova ..

Sen skall det vara klart , då skall chassit lyftas ner och startas upp , centrera mattan och justera in skidorna …

 

 

 

10-04-27

Bensin är på väg och ordnat , fixar lite med foton och ett album , gör lite små uppdateringar och ändringar på hemsidan .

Gjort mallar för lite dekaler och start nr som skall göras , anmäld till Test and Tune .

 

10-04-25

Vart lite småpyssel i helgen  , fick en kontakt jag väntat på , donat med lite småsaker bara , fixar med lite foton och försöker få till något där oxå .

Ingen huv o dyna än !! , men det kommer väll , då jag får det så är det bara varvräknaren som skall monteras och kopplas in och snabb fästena "dzusar"  på huv o dyna , så det är rätt nära och det käns skönt att det är i hamn snart , om nu inget oförväntat händer mig !!!!! ....

Den står här nedan o väntar i alla fall ;-)

10-04-22

Har gjort plåten som håller fast batteriet , kopplat in en kabel för varvräknare som jag beställde , gjort ett par ski hoop till skidorna oxå ,  väntar på ett par kontakter jag beställt !!! ,,,, sen huv o dyna så är det klart , då skall den lyftas ner på golvet och startas upp och se så allt är OK .

Beställas bränsle och göra klart för Test and Tune den 22-23 Maj , så ser skemat ut om allt flyter på , det skall plockas i hop ett album oxå och börja lätta lite på några foton , får se vad vi lägger ut !! ..

 

10-04-18

Ja efter en veckas brake från garaget så vart det bara lite småpyssel till racern  i garaget under helgen , lagt tid och energi till pojken o A-traktorn med spackling o slipning hela helgen , inväntar huv o dyna förhoppningsvis i veckan , fixa plåten . så skall det vara klart .

Försöker få tag i bränsle oxå , så vi får se hur det går med det ...Bilder mm kommer att hållas inne ett tag till !!! ..

 

10-04-11

Veckan som gått har ägnats åt bränslesystemet , fick tryckregulatorn tät , så det har justerats in flotörnivån , tagit lös förgasarna , skruvat dit som vet attan hur många gånger *s* ,, men nu är det Ok ,, kedja o drev sitter på platts , stingers med ljddämpare oxå .

Så nu är det en kabel som skall dit som måste beställas , vet inte hur mycket jag är uppe i fraktkostnader , men det är från höger o vänster , sen skall jag klippa o bocka en plåt för fastsättning av batteriet , sen kommer väll huv o tank/dyna tillbaks framöver här , då är det klart för en första uppstart .

Men till veckan blir det lugnt i garaget då det blir övernattning på jobb Söderut , men det kan vara behövligt o få ett litet brake från allt oxå !! ..

10-04-06

Tändkablarna är gjorda och sitter på platts , fick ett litet läckage på bränsletrycks regulatorns anslutningar , fått lite nya kopplingar från Summit som bytts ut , gängtätning och förhoppnings vis tätt !! ,,, huven och dynan är på lackning och återväntas snart .

Får förhoppningsvis delarna från Wahl denna vecka , plus lite från Micro bellmont oxå , så då är det värsta gjort , skall tillverkas en plåt för fastsättning av batteriet , och lite annant små pyssel bara , sen kan vi tesat o starta upp och övergå till A-traktor bygget så det blir lite fart på det oxå ..

10-03-28

Har blivit lite mindre gjort senaste veckan och helgen , har fått tändkablar mm mm , men har gjort en till liten beställning oxå , inväntar delar från Wahl Bros som kanske kommer i veckan här ! . så det dröjer nog 2 veckor till innan det blir upp start , men då skall nog allt vara klart om det går som det skall , men det har det ju inte gjort hitintills , är alltid något som skall justeras eller ändras lite o så , men det hör till och jag är rätt van vid det här laget med sånt ..men men ,, ljuset lyser starkare i tuneln och som våren kommer det det mer ljus o värme .

10-03-21

Söndag och 8 tim i garaget , börjar ljusna rätt bra i den tunnel som vart mörk ett bra tag , fyllde vatten i kylsystemet , var en liiiiiiiten läcka , så motorn fick tas bort för att komma åt och svetsa .men nu sitter motorn på platts igen , kylsystemet med el-vatten pumpen funkar bra , fyllt bensin och kollat så allt är tätt och funkar där oxå , utblåsen från piporna är kapad i rätt längd utanför huven , målad och klar , har plastat lite och fixat med huven , borrat hål för rutan , så nu är den klar för att lämnas in på lackning till samans med dynan , skall fixa ett batteri och göra klart el dragningen för det bara , väntar på tändkablar och tändhattar från Summit Racing så skall det snart vara klart , skall beställas lite små saker från Wahl Bros oxå , lite bra ha för Test and Tune bland annat ..

Så snart är det klart , kommer inte ner i den lägsta vikten med mig själv på 296 Kg , men den blir lättare än det andra chassit och framförallt ett nytt chassi som inte är likt något eller någons .så bara det är ju kul ..

 

10-03-15

Händer saker varje kväll i garaget , vardag som helg , piporna är lackad o klar , skall bara kapa av utblåsen utanför huven i rätt längd , elen är dragen , provat så reläerna drar , el bränsle och vatten pumpen startar , allt är ok , skall dit med 2 kablar för Digatron och MSD dataöverföring bara , beställa lite saker från Summit racing som varit min samarbetspartner i vinter *s* , lite smått från Wahl Bros oxå , sen skall huven och dynan fixas lite innan det skall in på lackning .så nu ser det faktiskt rätt bra ut , men som sagt , mycket kan hända , skall fylla vatten o se så det är tätt , även fylla bränsle och se så allt är tätt och bra där oxå , så en upp start är inte allt för långt bort , och ett fotoalbum kan läggas ut på projektet från start till slut ..

 

10-02-28

Inga foto uppdatering än , men det kommer väll något insmygandes kanske , men det skruvas , svetsas och fixas i garaget , har gjort två plåtar till i Titan för fastsättning av bakre svingen i chassit , lite styvare ! .

Svetsat och gjort klar 3/4 av motorfästena , bara ett stag kvar från sekundäraxeln och mot motorn ,,,, piporna är klar och skall målas så är dom helt färdiga oxå  , så kan motorn skruvas tillbaks igen , ett plockande fram o tillbaks .

Men det är nära nu att börja med eldragningen , mont av MSD tändningen , dra kabel , relän mm mm , så det närmar sig ..

10-02-06

Det skruvas , svetsas och fixas mest varje kväll , vet inte hur många timmar jag är upp i nu på nya chassit ,,,, men då Svemo inte ger besked kanske man skulle struntat i allt !! .

Även om det är en racing sida så kommer det med lite saker som handlar om mitt liv i övrigt oxå , som hästen och min dotter Elin som just nu bor i Skåne ......  kanske inte till talar alla inom racingen , men det S.K.I.T.E.R J.A.G I .

Har uppdaterat foto filmen så den vart mer komplett , även lagt in några fler foton på lite delar till chassit , det kommer mer , men ni som är nyfiken skall hållas lite på hallster ;-) ,,, men det kommer en foto fil på ALLT till slut , från att det var en tunnel följt med foton tills allt är klart .. blir en hel del foton till slut ..

 

09-12-31

Ja då är 2009 snart slut , race säsongen vart väll inte som tänkt med stora dyra haverier ,,,, men vi kommer väll igen , får väll se vad SVEMO tar sig an först ang vikt ,, sattsar man och bygger nytt och lättar för att få ett slag i ryggen eller ??? ..

Så summan av 2009 är väll rätt bra ändå , familjen får vara frisk ,,, vi har skaffat en ny familjemedlem som står med Elin nere i Flyinge i Malmö ,,, fick låna hem Elin över Jul så det var min bästa Julklapp .

2010 får vi hoppas blir ett bra år vad som än händer , mitt ny chassi är långt kommen och snart skall motorn i och piporna skall pusslas in , så det är inte allt kvar , men många bäckar små  ,,sen får vi hoppas motor rasen håller sig borta med mina botmedel .

Så vi ser ljust som alla säsonger mot 2010 års säsong och hoppas kunna matcha toppen och köra 8-or som jag vet det fins potens för ..

Kommer väll något på bygget i form av foton ,,den som väntar på något gott *s*

 

09-12-10

Smyger in något foto i bland på bygget mitt .

Annars så rullar det på , fått hem 2 sändninger från Summit Racing med smått gott o blandat , så det är garaget varje kväll efter jobbet och det blir mer o mer och det käns kul då det inte är allt kvar nu ..

 

 

 

09-12-03

Nytt Foto Galleri .

Har skrivit lite i Nyheter hur det ligger till med lite saker o ting

En ny länksida till omvandling av alla möjliga faktorer , vikt , tryck , längd mm mm

Ligger en liten fotofilm nu oxå på gjutningen av tank o dyna på F-chassi bygget

Har lagt in några foton på Antons A-traktorbygge i brist annat , inte tillhörande skoter racing kanske , men kanske kul för någon ! ..

 

 

09-11-30

Var ett tag sen en uppdatering nu , men det är mycket av mycket nu ,,, många timmar i garaget , lite andra kvälls jobb , hjälpa till lite här och lite där hmmm ...

Men det tar sig med chassit , skall ta lite foton , dokumenterar hela bygget och det komer en fotofil till slut , men även ett abum med allt möjligt från byggtiden .

Inväntar sändning 2 från Summit Racing med lite nya prylar , så det är inte allt kvar på chassit , det står på matta och hjul nu , motorn står provisoriskt på motorplåten , lite små alu-svettsning kvar med i det stora hela rätt klart .. men det är en hel del timmar kvar innan det är helt klart ..

Svemo mötet har vart oxå , och därifrån får man ju höra rykten som låter otroliga för att vara sann , men man skall ju inte bli brydd för något nu för tiden , men men ,,,,, WTF ,,,, man kan ju alltid avreagera sig på något sätt , världen är ju rätt liten i bland !!!!!!!

 

09-09-27

Lite dåligt med nyheter på min sida , men säsongen vart väll inte vad man tänkt och hoppats på , dyrt ras , dyra efter reparationer , trul på en så kallad SM bana man alldrig skulle satt sin fot på om man vetat i förväg hur den varit !!!!! ..

Men jag tänkte för skojs skull lägga in lite annat i foto väg , även fast det inte är skoter racing så kanske det kan vara kul för några att kika på vad vi gör , har lagt upp ett foto album på Antons A-traktor bygge .

Kommer nog ett album på vår nya familjemedlem som står nere med Elin i Malmö / Flyinge .

Bara som kul och via lite annat ...

Självklart sattsar jag på säsongen 2010 , jag vet att det finns power i motorn för att komma högt , bara det kan sluta jäklas någon gång , det nya chassit tar form , och det kommer ett album med foton på det oxå för er som är nyfiken ,,,,, jag vet at det finns några som är intreserad *s* ,,lugn bara , det kommer .....

09-08-03

Packningarna från USA har kommit ,,, motorn kommer  på tis 4 , så den skall skruvas i hop , ner i chassit och göra en upp start , är nu allt OK ! så blir det Östersund .

 

09-06-25

Vevaxeln och cylindern är på gång ,,, ny kolv ,,, har slipat i 14 tim på det nya motor blocket som är klart ,,,, har även fått grejor från USA , nya v-force redkorgar , finns foton på dom , är nya modellen , nya större nålar till förgasarna ,,,,, så det är snart dax att plocka i hop motorn ,,, så jag kommer köra i Piteå , blir en tävling där jag bara kommer köra 200 m och testa o se till så allt funkar innan jag ger mig in på en full 402 meters körning , räcker med en sån här smäll ..

Webb servern har gjorts om lite , så det har blivit svårare att ladda upp sidor och foton , så därav lite klent med uppdateringar  oxå !! ..

09-06-14

Söndag 14 Juni , regnar så förbaskat , så det blir ingen körning på Sättna för att köra elemineringen , så resultatet blir lika med kvalkörningen .

Ändå gjordes ett tapper försök att köra klart så mycket som möjligt då det kördes sent in på kvällen i Lördags , men det vart utraget av många saneringar och väntetider ...

09-06-13

Kommer ut igen på banan som det ser ut , men har inget datum , lite flyt så kanske det blir till Piteå tävlingen i mitten på Juli , så då får vi ta den tävlingen som test och köra 200 meters repor till allt känns OK för en full repa på 402 m .

Första tävlingen har ju gått denna helg och var åskådare under dagen , tyvär mycket saneringar och väntetid , Urban E var kval 1-a på 8,93 , dom skulle försöka köra ner ner stegarna på Lördag kväll , men dom håller på för fullt då jag skriver , så det visar sig sen vad och hur det gick ....

 

09-05-25

Ja då var test and tune på Sättna avklarad , en Lördag med 6 st repor och en forsättning med tändningsproblem , men lyckades till slut utesluta och hitta felet , en tändspole som vart trasig sedan tändsystemet köpptes nytt -07 !!!!!! ..

Lyckan vart kort , för på andra repan på Lördag skar motorn med ett rejält haveri ,, mellan 50-100 m för mål men med en tid på 9.28 och 195 km/h i målgång , så det har ju kunnat gått fort , men det vart annat och man står med en hög skrot och , ja vi får se vad det blir , motorn lät och gick gott i alla fall ,, men men ,,, i be back maby ,,or maby not ,,,

 

09-04-02

Det rullar på med lite av varje i garaget , allt har sin tid , men F-Chassit tar form , det gjuts , görs former mm mm , så det blir nog något till slut .

Men tiden rullar på , så det är väll tur ZRT-Chassit står färdigt inför sommaren !!!!

 

09-01-09

Ja då har äntligen vevaxeln kommit ,,bra på pricken 1 ÅR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,, sanslöst , kanske dom fina etsningarna i skinkorna som tog tid ??? ,, en Tack till Ed Illgen Bullet Racing som satte en fot i röven på Twister så jag fick den ,,,men det har jag redan tackat han för ,,men det är alltid bra att ha någon over ther som kan hjälpa en ...

Ed har verkligen något kul på G  *flin* ,,kanske kommer mer ang det , en Jäkla frän asfalts satsning ,, och då sitter det inte fast i $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Men men den är här nu och ser bra ut , skall justera lite i blocket innan jag skruvar i hop den ,,, finns lite mer foton i l'nken Fotogalleri .

Annars så är det lugnt , det fixas lite med F chassit , så vi får se vad det blir utav det ..

 

08-10-13

Ja det har varit tunt med nyheter och det är väll inte mycket jag har att komma med nu , ingen vevaxel ännu !!!! ,,men den kommer väll *s* ,,,så det har varit en lugn sommar , tillbringat den med Elin och häst tävlingar i stället i den mån jag kunnat ,,,och det har varit kul och lugnt med det , har även ett A-traktor bygge på gården som jag och Anton fixar med ,,så allt vad Racing kallas har varit nerlaggd förutom att hjälp till med lite tidnings reppotage ....

Lagt in 2 foton på Elin & Tequila , hästen hon haft hela sommaren och tävlat med ,,,,men som är med hon på skolan nu ...

08-07-10

Ja , med en vevaxel som slår 0.10 på PTO och 0.22 på MAg sidan så är man utan vevaxel igen ,, den från USA ???? ,,fråga mig inte ..... så denna säsong blir nog nerlagd ,,, delar som inte håller , pengar som läggs ner $$$ ,,,det jäklas o ,,ja humöret och lusten tryter ..

 

 

 

08-06-01

Upp som en sol ner som en rull gardin eller vad säger man *s* ,, efter Test and Tund på Sättna den 24 Maj !? ..

MSDn funkade ju inte som den skulle , favorit i repris ! , men har fått lite hjälp av Erixon Racing med lite små inställningar ,,så det blir sista chansen nu för den på första tävlingen på Sättna i Juni här ,,då skall den funka .

För att inte jäklas allt för mycket åkte orginal tändningen tillbaks ,och då vart det lite problem med fästet med den nya boggin , så det behövs lite justeringar där så skall tiderna krypa neröver mot låga 9 or till att börja med , bästa på sättna vart 9.51 med en 60" fots tid på 1.6 ,,,så får vi till boggin så kan vi börja laborera med variatorerna o hitta lite mer förhoppnings vis ..

Kul för Anders J från Lyxele som med sin nya importerade maskin från USA klämde till med 9.16 efter 3 repor ,,, bra med en färdig preppad maskin ;-) ...

Men nu försöker vi se framåt ,,,,trotts lite motgångar som förföljer en  , Sättna nästa

08-05-04

Vevaxeln från Sverige har anlänt och är monterad , vevaxeln från USA ser ut att gå i Tjära !!!!!!!!!!! ..

Så den senaste veckan och helgen har gått åt till mycket garage skruvning , mycket energi då aktiviteten varit låg på grund av väntan på delar och lite annat , har gjort lite boggi modifiering till säsongen .

Motorn är i hop plockad , sitter i chassit och är uppstartad ,tändningen är bytt till MSD 7an och låter som den funkar som den skall nu , så det ser ljust ut , vevaxel jobbet verkar riktigt bra och får hoppas vi kan lägga problemen från fjolåret åt sidan ang den ,,lika så tändningen .

Så nu skall det rensas på lite kabel och lite annat små plock , tänkte köra Test and Tune på Sättna den 24 Maj och se hur allt funkar.

 

07-12-17

Ja det är ju som vanligt tunt med uppdateringar , har gjort en ny gäst bok , tyvär verkar den gammla inte funka vilket är tråkigt och inte få ha kvar gammla inlägg , men vi får väll hoppas den kan fyllas på här i stället .

Med skotern så är det lite stillsamt, det ordnar sig nog med vevaxeln på något vis , håller på lite stillsamt utan stress och små fixar med ZRT chassit , blir väll lite uppdateringar inför sommaren .

Det nya Firecat chassit får ha sin tid , meningen är ju att ha kul , inte skruva ihjäl sig ! , men det händer lite smått där oxå ,

07-11-03

Har varit tunt med info och allt möjligt nu , men det blir ju lite lågsäsong nu då man inte tävlar , vevaxeln skall vi se om vi kan få till i Sverige som ett litet expriment ,,,,annars ,,,eller så blir det en från USA oxå , får se vad ekonomin säger om det hela .

Fire Cat chassit är det lite lågt med då man inte vet hur det blir riktigt med det nya reglementet !!!!!!! och hur en del tycker o tänker , så det står och småvilar lite , har en anförskaffat delar o börjat fixa o greja annars , motorplåt , kedjehus , sidobaljer mm ,det skall gjutas och fixas , men då allt dröjer så kommer det inte ut till säsong 08 , utan jag kör med det ZRT Chassit jag har och gör väll något för att minska vikten lite ,,just nu är prio 1 på vevaxeln och pengarna dit ..sen får vi se vad det blir utöver det ..

 

07-09-15

Suttit och fixat här med hemsidan och tänkte se hur ett Forum funkar och om det kan vara något att ha här ???? ,,vi får se vad det resulterar i.

Ligger i alla fall ett under Forum ,,kan det skötas som det är tänkt med vett och ettiket så behöver man än så länge inte bli medlem ,men det kanske införs ? , vi får se .

 

 

07-09-13

Inga större  händelser då motivationen inte finns ,, så jag lägger ingen större energi på något i skotern nu , mitt chassi som jag kört med är till Salu om någon är intreserad , kan få den komplett att stoppa i motorn och köra .

E-mailar en del med Joe Ricardo och han ville jag skulle höra eft om det finns någon seriös köpare av han Firecat , hör av er om intresse finns , Den är Dyr och då menar jag Riktigt DYR ..

Har även en som har kille som säljer lite go Rotax motorer , kopierat det han skrivit ...

I have a twin rotary 1000 complete - ran 4.90's on the ice in 660' complete with pipes $7500.00 US This engine has won 4 world series events in Top Gas and Open 1000 and Heavy 1000.

I have a triple rotary 800 with a Magnesium case, all fresh makes 230hp and has won the Woody's Challenge in 2003 and 2004. Also, was the 800 open mod champ in the Canadian World Series in 2003. This engine has never had 2nd place. $6500.00 US

Om någon är intreserad ? .

07-09-02

Säsongen är avklarad och asfalts serien med den , föll från 2- platts till 4 då maskinen int ville sig i finalen  , så nu får vi se om vi kan rycka oss i kragen och sikta framåt !!!!! , vill mycket men motivationen har väl inte riktigt återhämtat sig , skall investeras en ny vevaxel för ett antal $$$ , har lite kontakter här i Sverige så vi skall prova en sak här också .

Tänkte börja med det nya chassit också , skall väll inte mygla eller mörka med något sånt som många vet att jag tänkt göra ett nytt F 7 chassi tills nästa år , så jag hoppas allt flyter på med det och motivationen kommer med det oxå .

Lär väll återkomma med något om det dyker upp något kul inom racing eller vad det kan vara, om ingen annan vet något och vill förmedla det ? , skicka ett mail bara eller skriv i gästboken ,

 

07-08-19

Då har man stått som publik hela helgen då , var väll inte tanken och något som var speciellt kul men men ,,

Det var fint väder och bra grepp , Urban lyckades prestera 2 st åttor (8) i dag Söndag .så till finalen stog slutligen Urban mot Jonas , Urban hadde problem vid burn outen , den bara bölade o dom flesta trodde nog det var kört för han , i starten drog Jonas i från men Urban kom starkt mot slutet och lyckades vinna med 9,1 mot Jonas 9,2 ,

Trea vart Ove Eriksson som lyckats hitta tillbaks i sina tider efter en hel del strul i serien , då proline boggin åter var på platts kom tiderna också .

Vi återkommer med lite mer resultat och info då dom släpper mer om det .

 

07-08-18

Ja säsongen 07 är slut för min del , vevaxeln höll inte måttet och jag ksstade in handuken efter 1a kvalrepan , ena cylindern var kall och gick bara på 2 cylindrar eft 60 " ...Tyvär ..

Annars har dagen varit fin , men Låååååååååååååååååång ,fruktansvärt många och långa stopp , bansanering och strul vilket resulterat i endast 2 kvalkörningar för alla ekipage !! ...

Så Urban E  ligger kval 1a tätt följd av Oves andra kvalrepa som var snabbast den kvalrunda med 9,04 , sen kommer Jonas N på en 3e platts med 9,23 , så i morn körs stegen ..

 

 

07-08-11

Ja det går ju inte alltid som man vill och tänkt sig , vevaxeln är totalt slut , i materialet , den var rak då jag monterade i motorn i chassit , men efter uppstar o felsökning då motorn inte går riktigt bra , togs variatorn bort , och veven har slagit sig 0,15 på PTO sidan utav bara uppstarten !!!!! ..så det är bara en ny som gäller ..

Så jag står i valet o kvalet att köra , känns ju lite jäkligt då man ändå ligger 2 i serien ! , så vi får se om jag kör ,

Snöpligt slut på en säsong som har varit mer än problemfri ...

 

07-08-08

Har fått igen vevaxeln , rak igen då , så motorn har skruvats i hop , sitter på platts och skall provstartas snart , hoppas vi allt klaffar till Sundsvall 18-19 Aug , och vi kan få till något o bli en Joker *s* ,, har ju inte gått riktigt som man tänkt sig denna säsong , men men ,,det gjorde det ju inte i fjol heller ,,

 

07-08-04

10.50
 Urban kör 8.95 och det är nytt europa rekord för Pro Stock Snowmobile. Det gamla rekordet sattes av Ove Eriksson 2006 i Sundsvall, på en tid av 9.103, och nu har alltså Urban även backat upp det nya rekordet.

18.25

1. Urban Eriksson ET 8.928 KM/H 230
2. Jonas Nordlander ET 9.048 KM/H 233
3. Christina Blomquist ET 9.239 KM/H 222
4. Erik Coldevin ET 9.299 KM/H 235
5. Ove Eriksson ET 9.422 KM/H 227
6. Fredrik Överbring ET 10.246 KM/H 194 

 

 

07-08-03

Lite info från Norge . Urban har lyckats knäcka 8-an med 8.928 - 230 km/h ,,, dom har visst bara hunnit med 2 kvalrundor och efter den ser det ut så här .

17.30
1. Urban Eriksson ET 8.928 KM/H 230
2. Christina Blomquist ET 9.239 KM/H 222
3. Jonas Nordlander ET 9.283 KM/H 229
4. Erik Coldevin ET 9.362 KM/H 230
5. Ove Eriksson ET 9.422 KM/H 227
6. Fredrik Överbring ET 10.246 KM/H 194

 

07-08-01

Dax för UEM tävlingen i Norge den 3-5 Aug , jag kör själv inte den tävlingen , inte fått tillbaks vevaxeln än som vart krokig , sen infinner sig inte riktigt motivationen heller då man har semester , sattsar på finalen i Sundsvall i stället och hoppas grejorna håller !!! .

Men jag önskar alla svenska förare Lycka Till och hoppas allt går bra , att allt håller för er och det blir tätt tidsmässigt och en svensk tripp trapp trull på pallen ; )

 

07-07-24

3-e deltävlingen i cuppen körd . Skellefteå har en fin bana men greppet är inte det ultimata , vilket visade sig för oss skoteråkare som hade problem med fästet , men det var bättre tills Söndag då ellimineringen skulle köras ,Urban visade sin erfarenhet med lång tid på asfalt att greppet inte var så stort problem utan låg och körde låga 9,06-9,15 tider och var kval etta medan vi andra kämpade på .

När vi var fyra kvar , Urban mot mig , Jonas mot Kicki , allt hänger inte på kvaltiden utan reaktionen räknas också ,, vinnande mellan Jonas och Kicki skulle gå till final ,, så det vart Jonas till finalen .

Urban drog i väg snabbt i starten mot mig ,ca 200 meter ut small det till med en remsprängning och det var kört !!!! ,, visste inte då att Urban röd lyktade och jag var i final , men i depån visade det sig att vevaxeln slog 0,20 på PTO sidan så jag ville inte riskera något mer , jag stageade in för egen maskin mot Jonas och då staren gick stängde jag av och drog tillbaks ..

Så motorn revs på banan och lämnades in på riktning på vägen hem .

TACK MOTORMECANO i Skellefteå ...

Så nu återstår lite pyssel igen då vevaxeln är tillbaks ,,

Serien är i princip avgjord med segern i hand till Team # 40  Jonas Förare och Christians Team Chef med mekaniker  och 3 raka segrar i cuppen.

Men en tävling är kvar så vi får se vad som kan hända där , som sagt allt kan hända i racing ; )

 

07-07-1

Då var  2-a deltvälingen i serien körd i Piteå , summa sumarum vart tider som låg på 9.9 -10,05- så andra kvaldagen byttes MSD tändningen bort mot orginal , vipps var vi nere på 9.49-9,46 , lite justering med boggin och där satt 9,22 som vi avslutade med i fjol , tillbaks till ruta noll,,så nu kör vi vidare där och försöker justera o gå fortare med orginal tändningen för att ta ny tag med tändningen nästa år , finns mer o ta av och jag hoppas vi kan plocka fram det också .

Jonas N vann finalen mot Urban E , dom körde jämmna tider ,9,03-9,10 , rödlycktade mot Urabn så jag gav bort min 3-e platts tyvär *s* , sånt som händer då adrenalinet sprutar o man är som en laddad bomb , gick upp lite för mycket i varv också i starten så ,jag släppte i stället för vara borta helt i starten ,,,  nya tag i Fällfors , då skall vi prova lite nytt o klättra neråt i terna är tanken..

 

07-07-07

Sen Sättna så har det fixat o grejjats ,,hittat lite små felorsaker till saker o ting som jäklades på första tävlingen , en reedkorg där bladen satt lös , gäng paj !!! ,,har uppdaterat med ett större bateri till tändningen , men lite problem har kvarstått då jag varit och testat , tyvär vart det ett stort problem nu den 6 Juli då det vart en rem sprängning på testbanan , vevaxeln for i väg 0,17 på PTO och MAG sidan , sek variatorn fick sig en smäll !! ,,så vi får se om det hinner lösa sig innan Piteå , annars läggs sässongen 07 Ner ! ...

Får lite på puschning från en del och jag hoppas på vevaxeln reparatören i Skellefteå ,,så än finns det hopp , men det märks ..

 

 

07-06-18

Ja då var Första tävlingen i Sundsvall avklarad , Jonas Nordlander vann tämligen enkelt måsta jag säga , det var mycket strul och problem för många och kunde inte ge han en match ! .En del med kolvskärningar , jag med tändning o förgasarproblem , en till med tändningsproblem , men jag hoppas vi kommer tillbaks till Piteå i Juli och kan ge bättre motstånd och köra tiderna vi gjorde i fjol ! .

Vi var totalt 6 st , vart själv 4-a , till Piteå kommer vi troligen bli fler , kommer enligt rykten minst 3 från Norge , borde komma 2 till från Sverige , så det kan bli mer än 10 st i alla fall .

 

Har lagt in lite foton från Sättna , sen är det till att felsöka och hitta lite orsaker .

 

07-06-03

Det händer lite trotts att det trulat lite med leveranser och annat, har fått det nya svänghjulet och modifierat om lite för en ny trigger mm och motorn går , skall justera tändningen så skall väll den biten vara klar nu . sen inväntas en ny drivaxel och nya nålar till förgasarna , så det närmar sig sakta men säkert att allt kan bli klart innan start till slut ..

07-05-19

Motorn har startats upp och går fint , men det inväntas mer delar från USA , sen kom inte allt som var beställt i ena sändningen , så det dröjer ett tag till innan den står komplett på mattan o startklar ! .

 

07-05-070

Har blivit lite småplock sen sisst , förstyvningsplåten sitter på platts på blocket , motorn  sitter i chassit , allt är klart för start , har satt dit en elektrisk vattenpump till i år , så en uppstart är nära , håller på att göra om det elektriska och drar nya kablar och lite annat update ,väntar fortfarande på delar från USA , sitter visst i tjära denna gång .

Men det går sakta men säker framåt ,

07-04-08

Lite info som det varit tunt om , maskinen står isärplockad , men vevaxeln är tillbaks , riktat och svettsad , bytt en krokig vevstake och en pinne mellan skinkorna , gick bra i finalen trotts dessa skavanker och att den slog 2 tiondelar på magnetsidan och 1.2 tiondelar på variatorsidan !! ..men nu är den fräch Igen hmm , motorn är i hopskruvad och det väntas en förstyvningsplåt innan den skall lyftas ner i chassit .

Det är beställt lite smått och gott från USA $$$$$ , skall förhoppningsvis bli något kg lättare , samt lite annat som kan bli kul o prova , håller på med en vagn också , så det finns lite pyssel , men allt hinns med bara man får delar i tid !!!! .

Så nu siktar vi in oss på sommarens race och hoppas vevaxeln håller och inget annat strul , som det var säsongen 06 då många testrepor gick till spillo för fel och felsökning i maskineriet i stället för att få lägga tid och energi i variatorerna .

 

3/2 - 07

Lagt in en ny sida : Till Salu / For Sale  : Pro Stock Ski-Doon min favo är till salu ! ,,pluss lite div delar , någon som saknar något så fråga , kanske kan skaffa fram delar eller tillbehör om inte annat .

Ski-Doon klassar in i Improv Stock i Norge ,så bröder som vill ha en potent racer i den klassen ,,,hör av er  ..

 

 

28/1 -07

Lite uppdateringar då , var och körde första snöcupps tävlingen 07 i Åkersjön i helgen här den 27 Jan , hadde inte i mina tankar att jag skulle vara med och kriga i topp , det var messt som kul och få träffa lite racers , men framförallt att se om 925 cc mororn som jag efter lång tid fick i hop i sommras skulle hålla även på snö , fuknade ju bra på gräs , och den höll , efer 2 kvalrepan bestyckade jag om den och den vaknade gott till liv , men en tävling kan man absolut inte justera in en ny motor setupp i variatorerna , så det gick väll si så där med bästa tid på 6.89 och 152 km/h , vinnaren Sonny visade sig ha köppt ett fint paket från USA , en komplett skoter  , han vann finalen och körde som bäst under dagen 6.41 ..

Annars var det en bra tillställning , -10 grader lite blåsigt och småkallt , men allt flöt på bra , för min del har jag nog kört klart på snö nu , jag vet att motorn finkar och är nöjd , nu skall vi lägga tid energi och det berömda $$$$$$ till maskinen som skall gå på asfalt .

Återkommer väll med mer nyhter då det dyker upp något kul ..

 

31/12-06

Är ju lite tunt med uppdateringar nu då det är lågsäsong , även för vinterföre !! ,men det kanske kommer något nytt om man hittar något kul , här skruvas det i lugn takt i garaget , vevaxeln är på koll och rep, så jag inväntar på att återfå den och skruva i hop motorn samt lite uppfrächning av vissa delar $$$ , har väll lite annat kul för mig i garaget också ; )  , skall väll försöka få ner vikten 10 Kg på asfalts racern , så det är på ingående vissa saker och det skall göras en del .

Får Önska alla ett gott slut på året och Ett Gott Nytt År

 

 

25/11-06

Det är lite tunt med uppdateringar just nu , men det är och blir en mellanperiod nu då det är lite tunt med nyheter , motorn är i alla fall urplockad ur asfalts chassi , isärplockad , så blocket o vevaxeln är i väg skickad på översyn o reparation , vilket jag hoppas lyckas så den är helt ok inför nästa säsong ,, inte bra att den slår 0,24 mm på magnet sidan och 0,1 mm på pto sidan , då max toleransen ligger på 0,05 mm ! .

Sen får vi se vad det nya reglementet säger ang vikter , vad man skall hitta på där , men just nu är det en racevagn som håller på att ställas i ordning för nästa säsong , så det är mycket tid i det också .

Vintersäsongen har jag inga planer att köra någon tävling , men visst är det lite sug o se vad 925 cc rotaxen kan prestera där , den gick och höll ju bra i Verdal i Norge i höstas , vart väll liiiite bättre tid än med 800-an , men det är ju mer justering som ger tider o speed , så vi får se , Joker Racing kanske hittar på något ; )

 

 

30/10-06

Som vanligt då det inte är säsong för racandet så är det lite tunt om uppdateringar ,har varit möte med SVEMO ang ev nya regler , så vi får avakta och hoppas dom kommer så fort som möjligt så man vet vad man har att rätta sig efter ,ev ombyggnationer eller vad det kan bli ? , motorn skall i alla fall ut ur chassit och vevaxeln skickas i väg på en upp frächning , om det går ! .

Håller på med lite annat också som skall med till nästa säsong som tar lite tid , men jag skall se om man kan gå o vanka av o till som Baltazar o göra något på hemsidan som kan vara intresant o kul ,,för att hålla den vid liv , även om jag inte kör vintersäsongen .

 

 

18/9-06

Så var tävlingen körd i Norge , en 2 dagars tävling , det primära målet med att 925 cc skulle hålla uppnådes , så bara det var en lättnad , sen att man vart 1 på Lördag och 2 på Söndag vart som grädde på moset ; ) , motorn gick Ok , körde som snabbast 5.31 och 154 km/h på 150 meter, vilket är helt godkänt med tanke på att bara justerat och provat på 4 kvalkörningar , bästa med 800 cc var 5.36 , så det var väll inte så stor skillnad , men det kan ju bli om man vill lägga ner mer tid kanske , eller en köpare av maskin eller motor vill ta sig an den tiden ? ,,Till Salu är den .

Pojken agerade fotograf , så det finns lite foton därifrån också . nu är det slut tävlat för i år och Pricen skall få sig en översyn  , motorn rivas o gås igenom igen ! , så det kanske blir ont om upp dateringar ett tag när det int blir nån tävling på ett tag , kanske kan bli något kul man hittar på som man lägger in här om inte annat .

 

 

13/9-06

Asfalts säsongen är över och vevaxel på Price motorn skall ses över , om den går att rädda eller om man måste ut med många dollar och lägga ner nästa säsong !!! ,, allt ordnar sig förhoppnings vis i slutänden .

Har varit och provkört Ski-Doon på en gräsläggda för att stilla min nyfiken het om den långdragna historien om 925 cc skulle hålla , och se den höll ! , så det vart så intresant och jag vart så nyfiken så jag måste åka till Verdal i Norge och prova på tävlingen där hur motorn går och vad det kan bli för tider ,,om den nu håller *s* .

Men jag återkommer med info om det och hur det gick , sen har vi nog en del pyssel under vinter , men det skall bli skönt o få ta det lugnt med racandet .

 

 

23/8-06

Så var den 4e och sista tävlingen i asvalts cuppen körd , det har varit en rätt tight och spännande cupp i år där den sista tävlingen skulle avgöra vem som vart årets segrare ,, vi var 4 st inom 1 tiondels sekund när kvalkörningarna var fördig körd på Lördag ,,,Men i finalen skulle det stå mellan  Urban Eriksson och Ove Eriksson om vem som skulle bli årets cuppsegrare , segrande ur detta år och en ny vinnare vart Ove Eriksson som med ägaren Glenn Dahl  verkligen  fått snurr på maskinen ,,verkade nästan som jag fick ärva deras fjolårsbekymer med vevaxelproblem i år i stället .

Men även fast jag trott att maskinen min inte skulle prestera tillräckligt i finalen med så dålig tolerans på vevaxeln slog jag till med person bästa i tid och hastighet men 9.16 / 227 km/h , och en 3 platts i sissta deltävlingen och slutligen en  4  platts i Asfalts cuppen -06 .och är fullt nöjd med säsongen , det har varit en hel del trulande ,,, så all tid som jag velat lagt ner i variatorn för att få det att gå fortare fick läggas på andra bekymer , men jag hoppas siktar på nästa säsong .

Placeringarna säsongen 06 efter deltävlingarna vart ,,deltävling 1 i Piteå -3a ,,,,,2 i Skellefteå -5a ,,,,Tullinge 5a ,,,Sundsvall 3a

 

14/8-06

Då var tredje deltävlingen körd i Tullinge , första dagen gick åt till felsökning då motorn small till vid 300 m och tappade orken = 3 kvalrepor för felsökning !!,, tills Lördag så löstes det och tiderna förbättrades , men orken finns inte i motorn för att matcha dom 4 bästa tiderna fullt ut ,, problemet ligger troligen i vevaxeln som jag mätte upp och ligger en bra bit utanför toleransen , så det kanske inte blir någon körning i finalen i Sundsvall !! .

Jag kvalade in som 5a och tyvärr så regnade elimineringen bort på Söndagen , så resultaten vart efter kval körningen .

Anton min son , hjälpte till så gott det gick med allt möjligt och står också till stor del för alla foton som är tagna ,

3/8 - 06

Snart dax för 3-e deltävlingen i Tullinge , har skaffat lite mer helixar och lite annat för att justera mer inför den tävlingen , så siktet är fortfarande inställt på köra fortare .

Är väll inte fullt nöjd efter 2 deltävlingen som var i Skellefteå , men det är tight och  vissa gånger skiljer det bara några hundradelar från att bli utslagen eller gå vidare så , men det är så det skall vara i racing .

Lite tunt nu med uppdateringar , men skotern är klar och redo för deltävling 3 den 11-13 Aug , kommer förhoppnings vis lägga in mer foton därifrån , bara jag eller någon med mig knäpper på allt möjligt så mycket som möjligt så alla får se hur det är på tävlingarna vi är på.,

 

12/7-06

Första tävlingen i Piteå avklarad , varmt och tröttsam helg , men motorn gick bra efter genomgång , den rätta snurren verkar finnas i motorn , nya reed ventiler , nya nålventiler och tändkablar samt riktning av vevaxeln , har börjat säsongen med nya vikter (heavy Hitter ) så det är lite justeringar , men det kommer snart ,, slutade på 3 platts och får vara rätt nöjd med det , det är bara att fortsätta justera i Skellefteå tävlingen så kanske tiderna börjar krypa neröver , körde som bäst 9.39 i Piteå , sen låg tiderna rätt jämt på 9.41 ,,,9.44 ,,,,9.47 , så jämnheten finns men skall ligga lägre så kommer det gå bra .

 

 

19/6-06

Första test and tune helgen på Sättna var väll inte så lyckad som man tänkt , maskinen gick inte alls bra , trotts febrilt skruvande o justerande , låg mellan 4-6 tiondelar bort från tiden jag körde i fjol , hemma så mättes vevaxel upp som visade sig vara krokig , samt att offset kilen för tändningen blivit skadad o svänghjulet backat till en lägre tändpunk !! .

Motorn är i särplockad och skall in på riktning och hoppas inget allvarligt skett så den blir startklar till tävlingen i Piteå i början på Juli

 

 

17/5-06

Har lagt in en omvandlare om man är intresserad på ett enkelt sätt omvandla Kg till pound .

Skoter är provstartat och i princip klar för race .

 

31/4-06

Hemsidan ligger nu på en ny adress och allt funkar ok , har ändrat lite på dom flesta sidor här och kommer försöka hålla den uppdate med lite av varje , blir lite ändringar o modifieringar eftersom man håller på , så allt är inte fulländat på engång .

Skotern är klar , men har inte startat upp den ännu , det blir rätt snart för att se så allt funkar som det skall .

 

23/4-06

Motorn sitter i chassit och skotern är klar för provstart .

Håller på att uppdatera hemsidan , hovrings knapparna funkar inte som dom skall , man får klicka 2 gånger för att komma vidare , får se hur vi löser det eller om jag byter funktion

 

 

 

8/4-06

Går framåt med allt , framvagns delarna är tillbaks från lackering och återmonterad , boggin hopsatt och sitter på platts , motorn hopskruvad , lite små detaljer kvar innan den också sitter i chassit , så den står nog startklar i bra tid om det går som det gör nu .

 

 

5/3-06

Det mekas o skruvas i garaget , nya skenor till boggin har ordnats (tack för hjälp Micke B) , vevaxeln är tillbaks med lite uppfräschning , så nu skall motorn skruvas i hop , A-armar spindlar är demonterad för lite uppdatering , likaså variatorer , lite andra saker också som skall uppdateras o fixas , så det finns att göra .

   

 

21/1 -06

Lite dåligt med uppdateringar på sidan nu fastän jag fått ADSL så det borde underlätta , men jag ligger lågt nu , blir ingen körning i vinter , men kanske kan bli någon repa på någon tävling *s* , man vet aldrig , väntar fortfarande på min vevaxel till Pricen , håller på med lite andra uppdateringar på Arcticen också inför sommaren , och när det inte blir något tävlande blir det lite uppdateringar med både text och bilder , men det suger bra efter att få köra lite på en snötävling , men det är svårt att hålla igång på alla underlag , snö , gräs och asfalt , så jag måste ta ett underlag före något annat , och det har blivit asfalt nu och där jag lägger mest av tid och pengar.

 

6/10-05

Har uppdaterat lite överallt på min hemsida , lagt till lite foton , några fler länkar under favoriter , har lite mer tid nu , så jag försöker hålla sidan i liv , håller på att skruva liiiiite också , har plockat i sär motorn för översyn , skall kolla igenom chassit också .

 

11/9-05

Det har varit ont om livstecken ett tag här nu , sen sist så har det hänt en hel del , motgångar med motorhaveri och nästan ett boende i garaget men skurna motorer mm mm , så det vart ingen körning på vinter säsongen 05 , däremot vart det fortsättning på mitt nya projektet för asfalt , men han även med grästävlingen i Dala Järna där det gick bra och vart ett litet plåster på såret för den förstörda vintersäsongen med motgångar o motorhaveri av viss anledning , innan man fått maskinen ut på banan !!!!!!!!! , så jag vart 1 . 1 och 3-a under dom tre dagarna i Pro Stock klassen och total 1-a .

Mitt febrila skruvande under ett halvårs tid har varit jobbigt , men jag fick till slut ut min nya skoter med en motor från USA , så det vart premiär i Gardemoen i Norge , vart bra tider med tanke på första racet , 9.78 , men tyvärr regnade tävlingen bort .

Han med en test tävling nere i Tullinge innan finalen i Sundsvall , trulade lite med trasiga hjul men han ändå med att köra några test rundor, så jag var lite bättre förbered inför finalen , hadde gjort lite ändringar i variatorerna mm , hadde i tanke att en tid på ca 9.6 vore troligt , men det gick över förväntan , började med 9.77 , sen nedåt varje repa 9.55 , 9,52 , 9.42 och där stog jag i finalen till slut och VANN med 9.32 mot 9.38 ,,bara 5 hundradelar i från det Svenska rekordet , så det Var en Total lycka o helt otroligt .

Inte nog med att vinna finalen , vart 2-a i cuppen också , vilket jag absolut inte trodde jag hadde någonting att vara med om , körde med Ski-doon första tävlingen o vart 6-a , andra tävlingen i Piteå körde jag inte ens , så med tanke på det och vara första säsongen o bara tre tävlingar och gått så bra så är det bara som ett Lycko Rus

Så det kunde inte ha slutat bättre , nu blir det bara helsattsning på asfalt , så det blir ingen tävling på vintern , skall kolla igenom skoter under vintern här och ändra o justera lite inför kommande säsong som ser lovande ut .

Skall även försöka uppdatera lite mer här , finns lite foton mm som jag skall lägga upp , men känns lite motigt då man bara har modem med 56 kb suck.

Men det finns ju lite info på länkarna jag lagt ut också

 

 

 

2/1-04

Dax att visa lite livstecken på hemsidan kanske! .

Har lagt till några länkar på länksidan som leder till två skotertidningar och sidan skoterdragracing som skriver om tävlingar , när dom är , resultat mm.

Skotertävlingarna sätter i gång den 31 Jan om det finns snö i Söderhamn då ,,före det så har det varit lugnt sedan somras o dess tävlingar , skotern har fått sig en översyn , bytt till matta för snö , justerat o fixat lite med fjädringen o chassi , motormässigt så är allt som det skall ,,inga större nyheter , inget som några konkurrenter behöver ha reda på i alla fall : ) . kör med 800 cc motorn som visat sig vara bra ,,,men det finns mer saker på hyllan ..

Förhoppningsvis kommer det uppdateras mer nu när tävlingarna kommer i gång ,, bara det går bra så : ) ,, det blir ju lite tunt med nyheter och uppdateringar då verksamheten med tävlingar inte är i gång , samtidigt som det är skönt med ett litet brake mellan allt , brukar vara hektiskt då det kör i gång.

 

 

18/9-03

Tävlingen som gick i Verdal i Norge den 6/9 var den sista grästävlingen för i sommar , den gick betydligt bättre än nere i Söderhamn , konkurrensen är inte så jätte hård just nu i Norge , men tiderna på maskinen var jag nöjd med , det var en svensk till med i klassen min som jag fick möta när det var finaldax.

Finalen var spännande innan start då jag vart utslagen av samma kille i Söderhamn ,,men nu fick jag revans , och det rejält med 2 tiondelar ,,nästan 1.5 skoterlängder före vid mållinjen , och med första repan under mitt ny satta Svenska rekord på 5.4 sek från Söderhamn.

Så det vart en ny Svensk reko tid på 5.39 och nytt Svenskt hastighetsrekort i min klass Pro Stock på 152 km/h  på gräs och 150 meter , så det vart en lyckad o rolig avslutning på sommarens tävlingar.

 

 

11/9-03

 

Den 30-31 Aug gick tävlingen Söderhamns draget , tävlingen ligger närmare kusten och på lägre nivå än tidigare sommar tävlingar , så det kändes som maskinen vart ettrigare o explosivare , så den reste sig fruktansvärt , gick inte rakt fram utan att resa sig som tidigare i starten , så där tappade jag 1 tiondel o det är mycket i Dragracing.

Så lördagen gick väll hyfsat trotts allt , gick till final men det gick inte hela vägen där , så jag vart 2-a , söndagen var lika dan o skotern betedde sig lika dant , provade olika drevningar för att se om det hjälpte , men inte det heller , så på Söndagen slutade jag 4-a men vart ändå total 3-a i tävlingen.

 

 

23/7-03

Sommarens andra gräs tävling gick i Dala Järna den 18-20 Juli.

Var lite mer förare där än i Norge , samanlagt 13 st i klassen Pro Stock som jag kör , det var soligt och fint nästan hela helgen , en snabbt övergående regnskur på Lördagen bara , men olidligt varm på Fredan o Lördan , 29 grader i skuggan , sen på Söndan vart det lite svalare då det var molnigt hela dan och hadde regnat på natten , så banan var lite blöt och geggig på Söndan .

Fredagen startade väldigt bra i kval körningarna , första repan körde jag 5.407 och andra 5.418 , så jag slog det svenska gällande rekordet på 5.52 redan i kvalkörningen.sedan låg jag och körde mellan 5.41 och 5.43 hela fredagen och lördagen , jämna fina tider hela tiden ,bästa konkurrenterna låg mellan 1,5-2 tiondelar efter och sen uppöver , så tävlingens två första dagar gick som bara tåget , 1-a båda dagarna , Fredagens final fick jag möta SM 1-an från vintern O..... och vann med över 2 tiondelar , skön seger , på Lördagen vart det P....... tur i finalen och det var inga problem heller, vart över 2 tiondelar i seger tid där också  , sen på Söndagen vart det lite jämnare tider i kvalen , hadde regnat o var blött på banan så det skilde bara några hundradelar mellan mig och dom två närmaste , körde 5,55 och runt där , men sen då banan började torka upp lite mer under dagen var jag åter nere på 5,4 tider igen och låg före mina två närmsta konkurrenter med ca 1,5 tiondelar igen , så det vart vinst igen på Söndagen i finalen mot P......... igen , och segermarginalen vart mer än 2 tiondelar igen då det blivit torrare på banan , en trippel seger under helgen med maximalt 300 poäng och slutade som totalsegrare i Dala Järna Cuppens 10 års jubileum.

En bra helg med fin utdelning och en maskin som gick fint o bra hela helgen , så semestern började bra , nu är det lugnt några veckor , sen är det en 2 dagars grästävling i Söderhamn den 30-31 Augusti , får se om det vill sig lika bra där nere också

 

6/7-03

Dax för en liten uppdatering i sommarvärmen , har varit lugnt ett tag , men nu är sommaren här och Gräs Race med den, den 28/6 var det dax för en Grästävling i Hattfjälldal i Norge.

Banlängden på sommaren är 152 meter jämfört med 202 på vintern , så det är lite kortare sträcka

Vart lite förberedelser inför sommarens tävlingar,byte till en speciell gräs matta som man använder på sommaren (finns ett foto på skillnaden mellan snö o gräsmatta) och komplitering med extra hjul i boggin för att mattan skall snurra lättare , gjort ett extra uttag till kylningen så man kan koppla in en extern pump o kyla vattnet i kylsystemet mellan racen .

Tävlingen i Norge var den första sommar tävlingen med den nya skotern, så det var som ett test o förväntningarna var det si så där med , men efter vinterns tävlingar med en massa strul så skulle allt vara bra, vart en tid på 5.93 i första kvalrepan, låg kval 2-a på det , men var inte nöjd , den skall ner bra mycket till , så det vart lite skruva i depån inför andra kvalrepan , putsade tiden rejält ner till 5.43 , så det kändes fint , Svenska rekordet är på 5.52 , så jag gick en tiondel under rekordet , fortsatte med samma jämna tider genom tävlingen , enda närmsta konkurrent var en Norsk Tjej , Ragnhild som körde som bäst 5.58 som jag också mötte i finalen , kände mig rätt säker ändå på vinst , enda som skulle kunnat fallera det hala skulle ha varit en rölyckta eller ett motor ras , så jag vann med tiden 5.40 men fick tyvärr inte tiden som ett Officiellt Svenskt rekord , får försöka upprepa tiden nere i Dala Järna den 18-20 Juli då det är en tre dagars tävling där nere , kanske putsa det ytterligare , men det blir tuffare motstånd där , så vi får återkomma med det lite senare.

 

 

 

10/3-03 Årets säsong kan väll gå till min sämsta än så länge , deltävlingen i Söderhamn gick åt skogen , hadde väll inte allt för höga förväntningar då jag kör en alldeles ny skoter i år och inte var testad fullt ut , så det vart 0 poäng där.

Deltävlingen 8/3 i Vindeln hadde jag höga förväntningar inför , men två spruckna förgasar gummin satte stopp för det , vart bara en kval repa och då alla i min klass förbättrade sina tider i andra kvalkörningen så kom jag inte med i stegen , fick tag i nya förgasar gummin så den var startklar till stegen skulle börja köras , men min enda kval tid räckte inte , så det vart ingen platts i SM-finalen uppe i Gällivare 15/3.